Görhő recept

Elkészítési idő 50 perc

A Görhő hozzávalói:
50 dkg kukorica liszt
25 dkg RÁMA margarin
25 dkg porcukor
1 mokkás kanálnyi só
1 kávés kanál szódabikarbóna
2 egész tojás
annyi tej, hogy össze tudjuk dolgozni


A Görhő elkészítési módja:
A kukorica lisztet egy tálba teszem, a porcukorral és a margarinnal alaposan összekeverem. Hozzáadom a tojást, a sót, a szódabikarbónát és annyi tejet, hogy képlékeny massza legyen belőle. A tésztából golyócskákat formálok. Zsírozott tepsibe - egymástól kb. 3-4 cm-es távolságra - besorakoztatom és előmelegített sütőben narancssárgára sütöm.

Fogyaszthatjuk tejjel. Jó étvágyat hozzá!


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A görhő elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook