Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Eper-krémleves recept

Eper-krémleves recept

Elkészítési idő 30 perc

Az Eper-krémleves hozzávalói:
1 csomag eperpuding
1 csomag vanília cukor
1 dl Piroska eperszörp (vagy málna szörp)
1 liter tej
5-10 dkg kristálycukor
50 dkg (vagy tetszés szerint) földieper (friss vagy fagyasztott)


Az Eper-krémleves elkészítési módja:
Az epret alapos mosás után kevés (hogy ellepje)forróvízbe dobom, a cukor felével néhány percig lassú tűzön - vigyázva, hogy ne nagyon főjjön szép - főzöm, miután megfő, hagyom kihűlni. Az eperpudingot és a cukor másik felét csomómentesen elkeverem a tejjel, lassú tűzön sűrűsödésig főzöm. A tűzről levéve beleteszem a vanília cukrot és az eperszörpöt (vagy málna szörpöt). Hideg vízben kihűlésig keverem. Miután kihűlt, óvatosan hozzáöntöm az eper levét és beleengedem az eperszemeket.

Turmixolni is lehet, de én jobban szeretem, ha majdnem egészben van benne a gyümölcs.
Más gyümölcsből is készíthetjük, az arányokat tetszés és ízlés szerint változtathatjuk.
Tálaláskor tejszínhabbal gazdagíthatjuk, díszíthetjük.
Gyorsan elkészíthető étel, jó étvágyat hozzá.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


Az eper-krémleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook