Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Gombás-zöldborsós spagetti recept

Gombás-zöldborsós spagetti recept

Elkészítési idő 30 perc

A Gombás-zöldborsós spagetti hozzávalói:
1 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
20 dkg gomba
15 dkg füstölt nyers tarja
olívaolaj
3-4 db paradicsom (darabolva)
20 dkg zöldborsó
só, bors, pici kakukkfű
1 csomag spagetti
pici vaj
reszelt parmezán sajt


A Gombás-zöldborsós spagetti elkészítési módja:
A megtisztított gombát apróra felkockázzuk.A tarját csíkokra vágjuk.A hagymát és a fokhagymát felaprózzuk.Kevés olajat felforrósítunk, megfonnyasztjuk benne a hagymát és a fokhagymát.Hozzáadjuk a tarját és a gombát, 2 percig pirítjuk, aztán hozzáadjuk a zöldborsót és paradicsomot.Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel illatosítjuk és mérsékelt tűzön, félig lefedve készre főzzük. A kifőtt, lecsöpögtetett spagettit mély tálba csúsztatjuk, meglocsoljuk olajjal és öszekeverjük. Mélytányérokra szedjük,tetejére vagy mellé szedjük a zöldborsós ragut, mindegyik adagra pici vajat tördelünk, és azonnal forrón tálaljuk.A reszelt sajtott külön tálkába kínáljuk, de rá is szórhatjuk.

Borsó helyett készíthetjük babbal vagy kukoricával is.


Kategória: Tésztafélék receptjei


A gombás-zöldborsós spagetti elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook