Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ

Epertorta recept

Az Epertorta hozzávalói:
A tésztához:
20 dkg porcukor
1 tasak vaníliáscukor
4 tojás
2 dl olaj
25 dkg liszt
fél tasak sütőpor
2 dl eperszörp
margarin
zsemlemorzsa

A krémhez:
2,5 dl tej
2 tojássárgája
fél tasak eperízű pudingpor
3 ek. cukor
15 dkg margarin
60 dkg eper


Az Epertorta elkészítési módja:
A porcukrot a vaníliáscukorral és a tojássárgákkal habosra keverjük, apránként belecsepegtetjük az olajat. A lisztet elkeverjük a sütőporral, és azt is hozzáadjuk, majd szörppel lazítjuk a tésztát, végül óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjékből vert kemény habot. Egy nagyobb kerek tortaformát margarinnal kikenünk, zsemlemorzsával beszórjuk, beleöntjük a tésztát, és előmelegített sütőben kb.50-60 percig sütjük.A tortát hagyjuk a formában kihűlni, majd a tésztát két lapra vágjuk. A krémhez 4 ek. tejet elkeverünk a tojássárgákkal,a pudingporral és a cukorral. A többi tejet felforraljuk, belekeverjük a pudingport, mégegyszer felforraljuk, majd a tűzről levéve addig kevergetjük, míg langyosra hűl. A margarint habosra keverjük, és kanalanként a kihűlt pudinghoz adjuk. A pudingkrém felével megkenjük az egyik tortalapot, a másik lappal befedjük. 10 dkg epret villával szétnyomkodunk, és a krémhez keverjük. Ezzel megkenjük a torta tetejét és oldalát. A többi epret a torta tetején szépen elrendezzük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az epertorta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook