Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei » Gombás melegszendvics recept

Gombás melegszendvics recept

A Gombás melegszendvics hozzávalói:
8 szelet szikkadt kenyér (bármilyen lehet)
1 tojás
1 evõkanál gombalevespor (a többibõl 2 adag gombalevest még fõzhetünk)
1 dl tej
2 gerezd fokhagyma
1 késhegynyi törött fekete bors
olaj a sütéshez.


A Gombás melegszendvics elkészítési módja:
A tojást jó habosra felverjük, majd simára keverjük a gombalevesporral és a tejjel. Belekeverjük a megtisztított és összezúzott fokhagymát valamint a törött borsot. A kenyereket egyenként megmártjuk a fûszeres-tojásos tejben, és tálra rakjuk. Ha a tejet láthatóan beszívta a kenyér, ismét megmártjuk, egészen addig, amíg a összes el nem fogy, illetve amíg a kenyér már nem képes újabb folyadékot beszívni. Ezután kevés olajat forrósítunk, amelybe egyenként belerakjuk a kenyereket, és pirosra sütjük mindkét oldalán. Bármilyen köret mellé feltétként is tálalható.


Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei


A gombás melegszendvics elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook