Főoldal » Receptek » Vegetáriánus ételek receptjei » Gomba vadasan recept

Gomba vadasan recept

A Gomba vadasan hozzávalói:
60 dkg gomba
2-2 szál sárga- és fehérrépa
1 fej vöröshagyma
2 dl tejföl
1-1 evőkanál mustár, liszt, cukor, vegeta
fél citrom leve
a csapott mokkáskanál törött bors

olaj


A Gomba vadasan elkészítési módja:
A bombát felszeletelem, a répákat lereszelem. 2 evőkanál olajon üvegesre pirítom az apróra vágott hagymát. hozzáadom a reszelt zöldségeket, felöntöm 3 dl vízzel és 10 percig főzöm. Kissé lehűtöm, majd pépesítem. 1 evőkanál olajon karamellizálom a cukrot, ráöntöm a zöldségpépet és addig forralom, míg a cukor felolvad. Hozzáadom a mustárt, a citromlevet, a tejföllel és fél dl vízzel simára kevert lisztet, s ízlés szerint fűszerezem. Belerakom a gombát, lefedve párolom néhány percig, majd kevergetés közben jól felforralom. Zsemlegombóccal, vagy tésztával tálalom.


Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei


A gomba vadasan elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook