Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Raguleves csiperkegombával recept

Raguleves csiperkegombával recept

A Raguleves csiperkegombával hozzávalói:
3 dkg vaj
1 fej vöröshagyma
2 sárgarépa
1 fehérrépa
10 dkg csiperkegomba
12 csirke szárny
1 csipet sáfrány
1,5 dl tejszín
1 csapott evőkanál liszt
1 csokor petrezselyem
só, őrölt bors


A Raguleves csiperkegombával elkészítési módja:
Az olvasztott vajban futtassuk meg a felaprított hagymát, adjuk hozzá a hasábokra vágott sárga- és fehérrépát, a felszeletelt csiperkét és a szárnydarabokat. Pár percig pároljuk még, majd öntsük fel 1,2 liter vízzel. Amikor felforrt, fűszerezzük sóval, borssal és sáfránnyal. Ezután lassú tűzön főzzük, míg a hús és a zöldségek majdnem megpuhulnak, majd sűrítsük be a tejszínből és a lisztből készült habarással. Szórjuk bele a petrezselymet, és szükség szerint sózzuk, borsozzuk meg. Ha újból felforrt a leves, takaréklángon főzzük készre, és forrón tálaljuk.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A raguleves csiperkegombával elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook