Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Gesztenyés hókifli recept

Gesztenyés hókifli recept

A Gesztenyés hókifli hozzávalói:
40 dkg liszt
25 dkg Liga margarin
egy csipetnyi só
1 csomag vaniliás cukor
6 evőkanál hideg víz
1 evőkanál 10%-os ecet

a töltelékhez:
2 db 20/25 dkg-os gesztenyemassza
kevés rum, vagy aroma
2 evőkanál porcukor
2 evőkanálnyi tejszín


A Gesztenyés hókifli elkészítési módja:
A lisztbe keverjük a sót és a cukrot, majd elmorzsoljuk a margarinnal. Hozzá adjuk a vizet és az ecetet. Összegyúrjuk. Jól formálható, egyáltalán nem ragacsos tésztát kapunk. Egy éjszakára (de legalább pár órára) hűtőbe tesszük. Másnap lisztezett nyújtódeszkán vékonyra kinyűjtjuk (kb 2-3 mm). Nagy pogácsaszaggatóval (8 cm átmérő) kiszúrkáljuk (vagy ha kisebbel, akkor a kiszúrt tésztaköröket még nyújtsuk meg egy picit). Az egyik felükre 1-1 kiskanálnyi (előre elkészített) tölteléket teszünk, feltekerjük, kifliket formázunk. Sütőpapiros tepsiben, előmelegített sütőben, gáz 5-ös fokozatán világos színűre sütjük. Ha a talpa színesedik, már kész, ne szárítsuk ki. Még forrón vaníliás porcukorban megforgatjuk. Kihűlve dobozban sokáig eláll. Nagyon jó állagú a tészta, nem reped ki sütés közben akkor sem, ha kicsit ducibbra töltjük a kifliket.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A gesztenyés hókifli elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook