Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ

Kukac recept

A Kukac hozzávalói:
tésztához:
4 tojásfehérje,
25dkg kristálycukor,
25dkg darált dió

krém:
4 tojássárgája,
20dkg porcukor,
25dkg sütőmargarin,
6 evőkanál keserű kakaópor,
3-5 evőkanál forró víz

bevonat:
10dkg étcsokoládé,
1 kiskanál olaj (szerintem az olvasztott nyuszik vagy mikik is jók hozzá, mert nekem tejcsokival finomabb)


A Kukac elkészítési módja:
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé három-négy részletben a cukrot is beleszórjuk. Beleforgatjuk a diót, majd a masszát átkaparjuk egy tűzálló tálba vagy habüstbe, amit vízgőzre állítunk. Ez azt jelenti, hogy egy lábasba annyi vizet öntünk, amennyi a rákerülő habüstnek éppen majd az aljáig ér. Melegíteni kezdjük, majd ha gyöngyözve forr, nagyon kis lángra állítjuk, és rátesszük a tűzálló tálat. A dióhabos masszát folyamatosan verve 6-8 percig így főzzük a vízgőz fölött. Akkor jó, ha érezhetően megmelegedett. A masszát azután habzsákba töltjük, és sütőpapírral bélelt tepsire 6-7 centi hosszú, 1 centi széles (szélesebb ne legyen, mert sütés közben megnő, szétfolyik, s így nem szép) "kukacokat" (hullámokat) nyomunk belőle. Fontos, hogy ne legyenek túl közel egymáshoz, legyen helyük megnőni. Így a receptben megadott mennyiséget 2 tepsiben lehet jól megsütni. Előmelegített sütőben, a közepesnél kicsit kisebb lánggal (170fok, légkeverésesben 155fok) kb. 15 perc alatt világos sárgára sütjük. Amikor kész, 4-5 percet várunk, majd lapátkanállal alányúlva még forrón leemeljük a tepsiről, különben menthetetlenül odaragad. A krémhez a tojássárgáját a porcukorral habosra keverjük, majd a puha margarinnal tovább habosítjuk. A kakaót a forró vízben föloldjuk, akkor jó, ha krémes, sűrűn folyós lesz, majd kanalanként a margarinos krémhez keverjük. Ugyancsak habzsákba töltjük, majd a sült tészta formáját követve hullámosan a tészta tetejére nyomjuk. Hűtőszekrényben dermedni hagyjuk.

Iszonyúan hízlal!!!!


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A kukac elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook