Germicid kontra germicid C (beszélgetés)
azt eldöntöttem hogy kúpot adok, csak az a kérdés hogy nagy gáz-e a nyugodt alvás szempontjából hogy nem C-s.
nekem a doki azt mondta nurofen menjen éjjelre, vagy a kúp, nappal meg panadol baby fél-fél adag amikor úgy látom hogy nyügös.
A nurofent és a panadolt nem lehet felváltva használni, mert a hatóanyag teljesen vagy majdnem ugyanaz. Az egyiket, amelyikszimpibb kell váltakoztatni a germiciddel...
Akkor meg chamomilla - nagyon sokan ajánlják fogzási fájdalmakra. Biztos kell azért 1-2 nap, mire okés lesz, mert ugye ez is homeopátia.
Mi köhögésre egyébként Stodalt használunk, a panadol baby nálunk is csak akkor van, amikor nagyon bedurvul a fogacska és a hőjén is észrevenni, egyébként Dentinoxunk van itthon.
köhögésre azért hogy eltudjon tőle nyugodni, ahogy megébred rögtön köhög. Amiket írtál jók, de nem azonnal hat, hanem napok kellenek hozzá. De látom a gyereken hogy fáradt ezért kéne egy kicsit "lenyomni" hogy aludhasson végre egy jót.
Mondom, hogy Nurofen kúp. Persze az sem fog egész éjjel hatni. Olyan szer nincs.
nurofen, panadol kilőve próbáltam 2-3 órát használ max :( azért gondoltam a kúpra mert már napok óta sem ő , sem mi nem alszunk rendesen:(( 5 foga jön egyszerre , plusz a köhögés....
Miért adnál köhögésre nyugtatót? Fogzási fájdalomra kiváló a Viburcol (homeopátiás) vagy a Nurofen kúp. Köhögésre Rhinathiol vagy Robitussin szirup.
Mivel nem lázra adnád, hanem azért, hogy nyugodtan aludjon, sima Germicidet teljesen felesleges adnod neki.
Én sosem adtam fogzásra lázcsillapítót.Chamomilla,viburcol kúp,ínyére kenőcs.Ha köhög sinupret,baby luff balzsam.38,5 felett panadol baby és nurofen felváltva.
Én csak akkor gyógyszerezném,ha tényleg nem segít más.
A sima germicid lázra való, én úgy tudom. :O A C változat a nyugtatós, ebben igazad van. Adj neki inkább panadol babyt, az jobb erre, és abban tuti van láz-fájdalom-gyulladáscsökkentő. Az oldalára asszem rá is van írva, hogy fogzási fájdalomra is alkalmazható babáknak - régen rávolt írva legalábbis, sztem most is. Nekünk is van fogzó babuci, én azt szoktam neki adni, és nálunk nagyon jól szerepel.
Sziasztok!
Kisfiam 1 éves és fogzik, doki szerint estére adhatok neki germicid kúpot mert az lenyugtatja, tud majd aludni. Igen ám de nekem sima kúpom van nem pedig a C változat, amiben úgy tudom van nyugtató is. A sima is lenyugtatja annyira hogy egy jót aludjon, vagy az csak fájdalomra jó? Igazából a fogzás mellé a köhögés is bejött, ami sztem jobban bántja alvásnál. Arra a sima fájdalomcsillapító nem jó, ezért gondoltam egy kis plusz nyugtató hatásra. Tapasztalat?
További ajánlott fórumok: