Függöny díszítés házilag! Szerinted? (tudásbázis)
15. stulika (válaszként erre: 13. - Panka78)
2009. dec. 3. 18:04
Ha van felétek Diego, ott a kiválasztott anyagot készre varják (szerintem nem túl drágán). Jó tanács az anyag kiválasztásához : Ablak felé fordulva tartsd az anyagot magad elé, így meglátod, hogy mennyire engedi át a fényt :)
14. 95a0f7ade3 (válaszként erre: 2. - Panka78)
2009. júl. 8. 20:40
Én a lányaimnak falvédőt csináltam bambuszárnyékolóból. Különböző színű szaténszalagokat fűztem közé ez volt az alap, és filc anyagokból virágformákat vágtam ki (ez is többszínű volt) más színű volt a közepe, és más a virág. A virágoknak gyöngyből varrtam szemet, vékony fekete gyöngyfűző drótból szájat fűztem a filcbe. A megmaradt szalagdarabokból masni-pillangókat csináltam. Zseníliadrót a közepe, a masni a szárnya, szintén drótból és gyöngyökből lett a csáp. A szárnyakra öntapadós matricából lyukasztóval csináltam pöttyöket. Kartonból pedig katicákat. Nagyon szeretik még most is!
13. Panka78
2009. júl. 7. 22:13
Akkor segítsetek már, hogy hol kapnék valami tuti biztos sötétítőt. Készrevarrt és nagy méret:)
12. Panka78 (válaszként erre: 11. - Borbelya)
2009. júl. 7. 22:12
Pedig azt írja, hogy annak ellenére, hogy a függöny fehér 98%-os sötétítő, mert valami spéci szálak vannak közé varrva.
11. borbelya (válaszként erre: 10. - Panka78)
2009. júl. 7. 22:09
Akkor nem javaslom a fehéret, mert az átereszti a fényt, fel fog rá ébredni.
10. Panka78 (válaszként erre: 9. - Lillacska)
2009. júl. 7. 22:04
Én mondjuk nagyon szeretném, ha jól sötétítene, mert amint világos lesz, ébred a gyerkőc. ..meg amíg világos van este nem alszik:D
9. Lillacska (válaszként erre: 7. - Panka78)
2009. júl. 7. 22:02
Azt nem tudom, de minden esetre megved a kivancsi tekintetek elol este. Nappal mennyi hasznad veszed azt nem tudom. De ha az anyag eleg vastag akkor rossz nem lehet.
8. Panka78 (válaszként erre: 6. - Lillacska)
2009. júl. 7. 22:01
Komolyan mondom, hogy kipróbálom.
A textilfilcek mennyire megbízhatóak? (azzal is lehetne rá rajzolni valamit) Csak ne lennének olyan nagyok az ablakok:)
7. Panka78 (válaszként erre: 4. - Lillacska)
2009. júl. 7. 21:59
Erre nem is gondoltam.. :)
Csak azzal vagyok bajban, hogy ezek a fehérítetlen ikeás cuccok vajon mennyire sötétíthetnek...
6. Lillacska
2009. júl. 7. 21:58
Lehet mintat letolteni a netrol is. Kinyomtatod, atmasolod es mar mehet is a moka.
5. borbelya
2009. júl. 7. 21:57
Szerintem nem, csak hasonló vastagságú anyagot vegyél.
Honnan veszel mintát? Vagy magad rajzolod?
4. Lillacska (válaszként erre: 2. - Panka78)
2009. júl. 7. 21:57
Egyaltalan nem hulyeseG! Sot! Estleg festhetnel ra textilfestekkel valami mesefigurakat is.
3. Lillacska
2009. júl. 7. 21:56
Hello!
Mi all jelenleg a rendelkezesedre amit szeretnel feldobni?
2. Panka78
2009. júl. 7. 21:56
Arra gondoltam, hogy a gyerekszobába vennék sima sötétítőt. (kikás v. ikeás fehérítetlen) Itthon meg rá lehetne varrni dekorban kapható virágot, lepkét, meg ki tudja még mi mindent. Szerintetek hülyeség?
1. Panka78
2009. júl. 7. 21:55
Függöny díszítés házilag! Szerinted?
További ajánlott fórumok:
- Karácsonyfa díszítés!
- Gyermekszoba díszítése! Kreatívkodjunk együtt! Segítsünk egymásnak!
- Te hogyan csinálod a tojásfehérjét, amikor mézes sütit díszítesz?
- Mézeskalácsra milyen díszítést ajánlanál a szokványos tojásfehérje+(por)cukor helyett?
- Gyerekszobák díszítése
- Milyen diszitést csináljak, egy kerti szülinapi bulira, gyerekeknek?