Francia almás recept

A Francia almás hozzávalói:
Tészta:25 dkg liszt
12,5 dkg vaj
csipet só
4-6 evőkanál jéghideg víz

Tetejére:kb.60 dkg alma
3 tojás
3 ek cukor, 1 vaníliás cukor
2,5 dl tejszín
fahéj


A Francia almás elkészítési módja:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 1 órát hűtjük. Vékonyra nyújtjuk, egy nagy gáztepsibe rakjuk. Tetejére "lamellaszerűen" tesszük a szeletelt almát. Az öntethez felverjük a tojásokat a cukorral, a vaníliás cukorral és felengedjük a tejszínnel. Megszórjuk fahéjjal. Előmelegített sütőben sütjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A francia almás elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook