Főzz velem! (beszélgetős fórum)
A csirkét, mivel pácolás közben be is olajoztuk, ezért száraz serpenyőben kezdjük grillesen sütni.
Serpenyő feldob a lángra, majd amikor már elég meleg a pácolt húsokat az edénybe rakjuk! (picit füstölni fog,de ahogy át hűl a serpenyő ez alább hagy.) szépen megsütjük a csirkét arany barnára. Én picit megégetve szeretem, mert akkor jó ropogós!! :D
Köret lehet mindkét ételhez serpenyős burgonya!! jó
étvágyat!
Csókolom!! :) :)
lassan "lecsengőben" a Grill szezon, de varázsoljunk egy kis grilles fantáziát az otthonunkba.:) Természetesen sokan szeretjük az igazi gurmé ételeket, ahol az ízek kavalkádja szinte megbabonázza az embert. Egy-egy vacsora lehet akár egy kulináris kalandozás is!! lepd meg a párodat!!! :D :) Mára kitaláltam valami extrát. :) Grillezés a panelban!! :), avagy, hogyan kápráztassuk el a barátainkat egy kulináris utazással!! :D
Mára a főszerepet a csirkére és az oldalasra osztottam. A mai menü keleties csirke & BBQ oldalas.
Természetesen mivel utálom a "mű" dolgokat, ezért a fűszersókat, amiket alkalmazok, magam keverem.
A csirkéhez készítettem egy olyan kombinációt, aminek a tartalma a következő: Őrölt Gyömbér, Ő kömény, Ő Rozmaring,Ő kakukk fű,Ó szerecsen dió, Ő fekete bors, Ő piros paprika,"finom" SÓ, pici vegeta, de csak a nátrium glutamát miatt! ezt jól összekeverem, aztán a csirke comb filéket és a szárnyakat jól befűszerezem, majd öntök a fűszeres csirkére pici citrom levét, vagy ha nincs, pici ecetet. Majd egy edénybe átkeverem és pici olajjal megöntözöm. Fél óra pihenés után kész is a pácolás. Közbe míg a csirke pácolódik elkészítem az igazi amerikai BBQ szószt. Hozzá valók: kechup, paradicsom püré, méz, coca cola,só, cukor, füst kocka, esetleg picike worchester szósz, de ha nincs az sem baj. A paradicsom pürét kikeverem kechuppal, majd mézet adok hozzá, és így keverem tovább. Aztán a sűrű masszát "coca colával lazítom picit. A füst kockát feloldom pici langyos vízben, majd ebből is adagolok picit a keverékhez.(ezzel érhetjük el, hogy a BBQ masszánk picit füstös legyen.)kap még egy csipetnyi kristály cukrot, pici sót. pici borsot. Az oldalast sózzuk, borsozzuk, majd zúzunk rá fokhagymát, amit bele is dörzsölünk, aztán indul a husi a sötőbe. Tepsire rakva víz alátöltésével puhára pároljuk, majd mikor elkészült a párolás, jól átkenjük ezzel BBQ masszával és hírtelem magas fokon megsütjük. Kb 15-20 perc és kész is.
Helló!
Lassan érkeznek a melegebb napok.
Ham már unod a gyömölcs leves, próbáld ki a Gaspacho levest. Harmonikus ízvarázsa csodálatosan hűsítő és nagyon tápláló a zöldségeknek köszönhetően.
Ha megengeded szívesen segítek!! :)
Csirkepaprikás tésztával, vagy galuskával, persze, ha van otthon tojásod és liszted!
A csirke combokat odateszed pörköltösen,(zsiradék, vöröshagyma, őröltpaprika) de alá pirítod a szeletelt gombát, esetleg ha van otthon paprika maradványod, vagy paradicsom maradványod azt is belerakhatod apró kockára vágva, majd felöntöd vízzel (Só+ törött bors) és jól megfőzöd, utána óvatosan kiszeded a combokat, hogy ne törjön szét és a visszamaradt levet behabarod tejföllel. és már kész is vagy. visszarakod a combokat és már lehet is tálalni a gombás csirkepaprikást, más néven bakonyi csirke. készítése Kb 20p + galuska :)
Sziasztok!
Tudnátok nekem vmi receptet ajánlani? LEírom mit szertnék,mi van hozzá, de nem tudom hogyan csináljam.
Van csirkecomb, gomba, tejföl, meg persze alap dolgok vannak itthon, de tejszin nincs.
Vmi gombás húst akarok, csirkemellből szerettem volna, de az sincs itthon. Boltba nem akarok menni.
Segítsetek! :)
Szabi köszi ,most már nyugodt szívvel megcsinálom.
De a tiédet mindig is imádtam.
Nah akkor itt van!
Így készül a hamis bableves!
Hozzávalók: egy csomag tarkabab, 2 fej fokhagyma, füst kocka, vörös hagyma, sárgarépa, fehérrépa, zeller gumó, liszt a rántáshoz, piros paprika, só, törött bors.
Általában a füstkockát sokan nem ismerik, Zsani sem ismerte, míg meg nem mutattam neki!
A boltokban lehet kapni, olyan, mint a leveskocka, csak ennek füst kocka a neve. Ott találjátok a többi leveskocka környékén.
Ahogy a sebész mondaná, vágjunk bele.
A babot meleg vízbe áztassuk bele jó fél órára. Annyi vizet tegyetek rá, hogy bőven ellepje, mert majd elkezdi felszívni.
Egy leveses fazék aljában zsiradékot, vagy olajat teszünk, és egy egész apróra vágott vöröshagymát pirítani kezdünk rajta. Ha szépen lepirul és üveges, tűzről levéve megpaprikázzuk. Utána a babot átmossuk, és annyi vízzel hozzátesszük a fazék tartalmához, hogy jól ellepje a folyadék a babot, majd főzni kezdjük. Szórjuk meg pici sóval, vagy delikáttal és tegyük hozzá a babérlevelet meg a füst kockát. A kockából 3dl-re szoktam 1 kockát adni, 0.5 literhez bátran mehet 2db- 1L 4.
De inkább kevesebbel kezdjétek, mert ennek is a minősége változik. A fokhagymából zúzzatok össze 4-5 gerezdet és ezt is adjátok a leveshez, és így főzzétek 3/4 puhára a babot. Amikor már nem ropog, a bab hozzá lehet tenni a kockára vágott zöldségeket és így főzzük tovább. majd egy serpenyőben olaját melegítünk, ráteszünk 3-4 evőkanál lisztet és picit megfuttatjuk, majd mérsékelt hőmérsékletre visszavéve zúzott fokhagymát adunk hozzá, amit-picit megpirítunk, majd tűzről levéve pirospaprikával színesítünk. Ráteszünk hideg vízet és szép simára kikeverjük, amikor ez megvan, akkor berántjuk vele az ételt és összeforraljuk. Lehet, hozzá csurgatott tésztát is készíteni, de magában is nagyon finom.
Jó étvágyat
Szia!
Ha egy adagban gonolkodsz, a köretet olyan 10-14 dkg
A feltét, színtén 10,14 dkg. Természetesen az adag főtt állapotában értendő. nyers állapotában, mínus 10-12% Természetesen ez az arány a Rizsre és a tésztafélékre nem igaz, de az egyéb köreteknél és feltéteknél megálja a helyét. A rakott, vagy csőbensűlt ételeket 16-18-20 dkb ban szoktam adagolni kész állapotában. 1 adag = 1 kocka
Sziasztok!
Tetszik a fórum, nagyon jók a receptek, mások hogy főznek egyszemélyes adagot?
A mai kedvencem, A tejfölös burgonya főzelék.
Bizonyára ezt mindenki ismeri, de én még is inkább picit másként főzöm meg mint a nagy átlag, próbáljátok ki!
A metisztított összevágott burgonyát enyhén sós víben feltesszük főni, némi babérlevél társaságában.
Mikor félpuha állapotába kerül a burgonya készítünk egy tejfölös habarást
és a habarásba teszünk mustárt, majd hőkiegyenlítéssel az értelhez adjuk folyamatos kevergetés mellett. Amikor behabartuk, picit megszórjuk majorannával és így főzzük készre.
Ha vékonyra sikerült a habarás, picit be is ránthatjuk, a megfelelő sűrűség eléréséhez. Én ecetet nem szoktam hozzá tenni, mert a savanyítást elvégzi a mustár és még plussz ízeket kölcsönöz az ételnek.
Ez annyira alap kajának számít, hogy anyghányadokat nem is írok. :D Annyit főztök belőle amennyit gondoltak, vagy a fazék elbírja.
Jó étvágyat
Villám, hétköznapi?! De miből?? Zöldség, hús??
Rakott, Kevert, Sűlt, főtt, Leves?
Újra itt!
Kedves mindenki! remélem hiányoltatok. :D
huu de jó receptek vannak itt...
hahóóóóó
párolt rizst készítünk, majd félre tesszük.
egy magasabb falú serpenyőbe olajat teszünk, majd az apróra vágott vöröshagymát enyhém megpirítjuk rajta. (természetesem mindent olyan 1-1.5cm kockára vágunk (csirke, zőldség))
tehát. a hagymánk lepirítva majd rádobjuk a csirkemell kockákat és megszórjuk sóval pici borsal, és pirítjuk tovább. mikor a husi kifehéredett akkor hozzátesszük a zöldségeket és pici víz hozzáadásával pároljuk tovább közben megszórjuk az imént említett fűszerekkel. oregano
bazsalikom, kakukfű. majd ezt az egyveleget készre főzzük. ezután összekeverjűk a rizzsel és tepsibe rakjuk, majd sajtal m,egszórva készre sütjük. jóétvágyat.