Főoldal » Receptek » Italok, koktélok receptjei » Forró almás pite puncs recept

Forró almás pite puncs recept

A Forró almás pite puncs hozzávalói:
Hozzávalók 4-6 személyre:
4 csésze (kb. 1 liter) száraz almabor,
fél csésze (12 cl) Calvados,
fél csésze (12 cl) sötét rum,
fél csésze (12 dkg) mazsola,
4-5 db 5 cm-es fahéjrúd,
16 szegfűszeg, alma a magháza nélkül,
félbevágva és szeletelve
Pohár: egy kétliteres hőálló kancsó vagy puncsos tál,
4-6 hőálló pohár


A Forró almás pite puncs elkészítési módja:
A mazsolát a rummal a tálba tesszük, és két órán át áztatjuk. Belekeverjük a többi alapanyagot. Áttöltjük egy lábasba, és nagyon lassan fölmelegítjük, de nem forraljuk. Melegen kínáljuk. Tegyünk mindegyik pohárba mazsolát, fahéjrudat, szegfűszeget és almaszeleteket. Ha a puncsba friss tejszínt is keverünk, igazi almás pite íze lesz!


Kategória: Italok, koktélok receptjei


A forró almás pite puncs elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook