Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Forgácsfánk vagy csörögefánk recept

Forgácsfánk vagy csörögefánk recept

A Forgácsfánk vagy csörögefánk hozzávalói:
35 dkg liszt,
5 tojássárgája,
1 teáskanál cukor,
kevés tejföl,
csipet só,
a sütéshez olaj


A Forgácsfánk vagy csörögefánk elkészítési módja:
A lisztet a tojássárgával, a cukorral, csipet sóval és annyi tejföllel gyúrjuk össze, hogy levestészta keménységű legyen. 22 pici gombócot formálunk belőle, mindegyikből vékony lapot nyújtunk és derelyemetszővel párhuzamosan bevagdosva,a végeket a vágásokon keresztülhúzzuk. Úgy is lehet csinálni, hogy az egész tésztát egyszerre nyújtjuk ki, majd derelyemetszővel végezzük a csíkokra szeletelést is és a vágásokat is. Bő forró olajban aranysárgára sütjük. Porcukorral meghintve és/vagy baracklekvárral tálaljuk. A baracklekvárba rumot is keverhetünk.


Kategória: Tésztafélék receptjei


A forgácsfánk vagy csörögefánk elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook