Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Fogyókúrázók! Mit esztek Karácsonykor? fórum

Fogyókúrázók! Mit esztek Karácsonykor? (beszélgetős fórum)


1 2 3
nov. 21. 23:56
Bármit, csak kevesebbet... mértékkel...
78. Mezei Virág (válaszként erre: 75. - Guruljka)
nov. 20. 16:37
:) Te csak vizsgázz sikeresen!
77. Mezei Virág (válaszként erre: 74. - Guruljka)
nov. 20. 16:36
Szerencsére én is félig meg szoktam főzni, úgyhogy a bab, zöldség megmenekült.
76. Mezei Virág (válaszként erre: 63. - Tumbo)
nov. 20. 16:34

Csülök recept elkészítése férjem specialitása!

Olyankor szombaton szinte be sem kell mennem a konyhába!

Én meg régen csülöksonkát csináltam. Az is finom. De azóta lehet venni is. Igaz, az kissé más.

75. Guruljka (válaszként erre: 71. - Mezei Virág)
nov. 20. 16:29
Neked is, és minden drukkolónak hálás vagyok!
74. Guruljka (válaszként erre: 72. - Mezei Virág)
nov. 20. 16:29

Jó, hogy szólsz!

Remélem, én is észreveszem majd, ha ilyen adódik. Igaz, előre még csak vízben szoktam feltenni főni.

73. Mezei Virág (válaszként erre: 72. - Mezei Virág)
nov. 20. 16:15
Ja, belül megromlott, ahogy elkezdtem főzni szaglott rendesen!
72. Mezei Virág (válaszként erre: 68. - Guruljka)
nov. 20. 16:14

Egyszer én egy ilyen csomagoltat kidobtam...

Megvolt még a csomagolása (kikukáztam),lefotóztam, írtam a cégnek és visszaküldték az árát. :)

Azóta a férjem veszi a piacon.

71. Mezei Virág (válaszként erre: 70. - Guruljka)
nov. 20. 16:11
Naná, hogy sikerül! Drukkolunk neked itt egy jó páran ám!!! ;)
70. Guruljka (válaszként erre: 69. - Mezei Virág)
nov. 20. 15:22

Ha lesz energiám beszerezni...

Aranyos vagy! Persze hogy beszámolok!


(Úgy legyen! És minden vizsga sikerül is!)

69. Mezei Virág (válaszként erre: 67. - Guruljka)
nov. 20. 14:42

Szerintem nem fogsz csalódni benne!

Majd elmeséled, jó?

Mi az, hogy milyen lesz a kereset? Nagyon sok lesz! ;)

68. Guruljka (válaszként erre: 43. - Mezei Virág)
nov. 20. 14:41

Én is kiszámolgattam annak idején, hogy a tarja még legalább láthatóan hús.

A nyers füstölt csülök nálunk (még mindig nincs hentes a nyár végi bezárás óta!) vákuumcsomagolt gyors füstölésű, csont nélküli. Emiatt a csont nélküliség miatt az 1600 Ft-os ára egész tűrhető.

Azért gyanakodva veszem, ha veszem - mert a fóliában olyan fura darabok vannak, kinézetre nem hajaz a csülökre.

67. Guruljka (válaszként erre: 60. - Mezei Virág)
nov. 20. 14:33

Köszönöm, akkor mégis meglesz valamikor az a káposztás harcsám!

Nem tudom még, milyen lesz a december kereset szempontjából.


A vizsgáim még karácsony előtt lezajlanak, ebből a szempontból izgulós lesz, az tuti. Hogy aztán sikerül-e majd felszabadultan vásárolni, az még kialakul.-

66. Guruljka (válaszként erre: 61. - Hópihe14)
nov. 20. 14:29

A hal a közös nevező.

Én halászlét nem főzök, ha megkívánom, nekem egy bolti fagyasztott dobozos is tökéletes, pláne ha éppen kapni fagyasztott pontyszeletet.

Viszont afrikai harcsát még mindig nem vettem, amit a káposztás harcsa -recepthez vennék mint olcsóbb alternatívát.

Ha viszont nincs hal-íze, akkor nyilván ízetlen, ergo mi a fenéért törjem magam?

65. globus (válaszként erre: 64. - Michelle.r)
nov. 20. 14:26
Ha jó, akkor semmi. Ha rossz, összekapja a meleg. Legalább nem forralóedényt kell súrolni utána, hanem csak egy kanalat :)
64. michelle.r (válaszként erre: 56. - Globus)
nov. 20. 14:24
Én már a lakásból is kipusztítottam, de szeretnék idegen tollakkal ékeskedni, mesélj, mi fog történni, ha a gáz fölé tartom? ;)
63. tumbo (válaszként erre: 43. - Mezei Virág)
nov. 20. 14:21
itt is van valami csülökrecept,isteni csülök,vagy mifene.de tényleg jó.
62. tumbo (válaszként erre: 53. - Mezei Virág)
nov. 20. 14:18
én is szoktam venni a lidliben,vagy a teszkóban.karácsonyra itt rendeljük meg.
61. hópihe14 (válaszként erre: 57. - Guruljka)
nov. 20. 14:09

Lehet, de én sem igazán tudlak követni.

Az 50.-ik hsz-ben az afrikai harcsáról és a szegedi (tiszai) halászléről beszéltem, ami ugye többféle halból passzírozott alaplével indít. Hogy amikor abba az alaplébe belerakjuk a többféle nemes-hal szeleteket, köztük az afrikai harcsát is, annak külön milyen íze van... úgy még külön nem kóstoltam.

És hogy ehhez a szegedi halászléhez hogyan jön a te káposztád??? no, ebbe én is belekavarodtam. :))

60. Mezei Virág (válaszként erre: 58. - Bless the child)
nov. 20. 13:56

Az afrikai harcsának is, csak nem túl intenzív.

A tengeri halaknak meg igen jellegzetes még az illata is.

Ha tengeri herkentyűt gyártok, hááát szaglik rendesen! :)

59. Mezei Virág (válaszként erre: 56. - Globus)
nov. 20. 13:53

Én a mikróba teszek egy fél kávés pohárnyit a tejből, ha meg akarom nézni, jó-e még. :)

Majdnem minden ételt megkóstolok. Legalább megtudom, hogy kedvelem-e vagy sem!

Nem vagyok ételügyileg túl válogatós. :)

nov. 20. 13:23
Mi hekket eszünk, nemcsak karácsonykor. Annak legalább hal íze van
57. Guruljka (válaszként erre: 50. - Hópihe14)
nov. 20. 13:12

Belekavarodtam!

Ennek nincsen hal íze? Mert én szeretem a hal ízt, de akkor tényleg mindegy, mit teszek a káposztába?

56. globus (válaszként erre: 53. - Mezei Virág)
nov. 20. 11:45

Első megjavulási próbálkozásom volt a halászlé készítése. Fiúk szerint jó lett, de odáig nem fajult, hogy megkóstoltam volna. 5 percenként odarendeltem valakit, hogy ízlelje meg :)

Pontosan ugyanígy érzek a tej iránt is. Még annyira sem vagyok hajlandó belenyalni, hogy eldöntsem, jó-e még. Kaptam egy jó tippet! Kanálnyit a gáz fölé tartani :)

55. Mezei Virág (válaszként erre: 51. - Globus)
nov. 20. 11:28

Nagyon szívesen!

Ennek nincs igazán hal íze, tényleg nagyon finom! Remélem, azért legalább megkóstolod!!! :D

Bevonatos serpenyőben tutira nem ragad le, jó benn sütni.

54. Mezei Virág (válaszként erre: 52. - Globus)
nov. 20. 11:25

Kifehéredik először, utána kap egy kis színt. Pár perc alatt készen van. Meg fogod ismerni! Ha vastagabb is van benne, azt picit tovább kell sütni.

Ha kész, már majdnem szétesik, olyan puha lesz!

53. Mezei Virág (válaszként erre: 50. - Hópihe14)
nov. 20. 11:23

Köszi! :D

Én egy lusta kutya vagyok, és kész, vödrös halászlét veszek újabban. Már láttam, hogy harcsával is van.

De karácsonykor nem lesz, mert már eddig is sokszor vettem.

Nem éri meg bíbelődni vele, mert a készen is finom... ;)

52. globus (válaszként erre: 49. - Mezei Virág)
nov. 20. 11:22
Tényleg, az 1-es pontban leírt módszer alapján kb. mennyi a sütési idő? Hogy néz ki, ha készen van?
51. globus (válaszként erre: 49. - Mezei Virág)
nov. 20. 11:20

Köszönöm szépen!

No, éppen ez a lényeg, amit nem mertem megkérdezni: mi az, hogy sült hal... serpenyőben, sütőben? :D

Soha nem készítek halat, mert nem szeretem. Amit nem szeretek, azt nem főzök :)

50. hópihe14 (válaszként erre: 46. - Mezei Virág)
nov. 20. 11:17

Csak azért mondom, aki még esetleg nem tudja az afrikai harcsáról:

halászlében sokkal kevesebb főzési idő kell neki, mint a többi halszeletnek! Elegendő kb. 5-6 percig főzni, egyébként totál szétfő, hiába is kerestem a halászlében. Az viszont feltűnt, hogy az alaplé sokkal sűrűbb, mint amilyen volt passzírozás után! :))


Szóval a karácsonyi halászlé főzésekor az afrikai harcsát csak az utolsó percekben belerakni!

1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook