Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Fogyókúrázók! Mit esztek Karácsonykor? fórum

Fogyókúrázók! Mit esztek Karácsonykor? (beszélgetős fórum)


1 2 3
50. 12d083b51b (válaszként erre: 46. - Mezei Virág)
2018. nov. 20. 11:17

Csak azért mondom, aki még esetleg nem tudja az afrikai harcsáról:

halászlében sokkal kevesebb főzési idő kell neki, mint a többi halszeletnek! Elegendő kb. 5-6 percig főzni, egyébként totál szétfő, hiába is kerestem a halászlében. Az viszont feltűnt, hogy az alaplé sokkal sűrűbb, mint amilyen volt passzírozás után! :))


Szóval a karácsonyi halászlé főzésekor az afrikai harcsát csak az utolsó percekben belerakni!

49. Mezei Virág (válaszként erre: 48. - Globus)
2018. nov. 20. 11:12

Minden kívánságod így teljesüljön! :D


Afrikai harcsafilé

1.

Feldarabolom a halat kisebb szeletekre. Besózom, borsozom, és megszórom fokhagyma granulátummal – így nem ég oda.

Minimum fél órát állni hagyom a hűtőben.

Serpenyőbe olíva olajat öntök, ha van, egy kis vajat is teszek bele. Mind a két oldalát megsütöm. Citrommal is meg szoktam locsolgatni, de a tányéron is elég.

Zöldség, krumpli rizs a köret, ki mit szeret. Olíva bogyót teszek mellé.


Gombamártással is finom.

Egy kis fej vöröshagymát laskára vágva megpirítok, és fejenként olyan 10 dkg cikkekre vágott gombát teszek bele. Sózom, borsozom, majorannával megszórom és készre főzöm pár perc alatt. Tejfölt teszek bele 1-2dl-t. Összeforralom és kész.

Ilyenkor rizs a köret.


2. Citromos mártással

Ugyanez a recept csak a végén a megmaradt olajba még teszek egy kis vajat , fél citrom levét, jó evőkanálnyi petrezselymet és kicsit átforgatom.

Ilyenkor jénaiba szedem ki a halakat, ráöntöm a mártást és lehet tálalni.


Mindegyiket sokszor elkészítettem már, mert mindenki szereti.

48. globus (válaszként erre: 46. - Mezei Virág)
2018. nov. 20. 10:53

Igen. Tavaly vettem először, rántottam, ízlett.

Amúgy nem szeretem a halak szagát, de ez tényleg nem büdi. Sütve is érdekel.

47. Mezei Virág (válaszként erre: 45. - Globus)
2018. nov. 20. 10:49
Az finom is, de ritkán főzök levest, nincs kereslet rá.
46. Mezei Virág (válaszként erre: 44. - Globus)
2018. nov. 20. 10:48

Én is írtam, de az afrikai harcsát. Filét szoktam venni a Lidl-ben.

Így is érdekel?

45. globus (válaszként erre: 43. - Mezei Virág)
2018. nov. 20. 10:45
Frankfurti levesbe virsli dukál.
44. globus
2018. nov. 20. 10:44

Ki írta a sült harcsát?

Részletezné kicsit az elkészítés menetét? Kérem szépen :)

43. Mezei Virág (válaszként erre: 41. - 12d083b51b)
2018. nov. 20. 10:43

Azért veszünk tarját pl., mert abban nincs semmi adalék., talán... Nekem néhány kenőmájastól viszket az egész szám, nyelvem, torkom. Ha lehet sok felvágottat ki is hagyok. Virslit ritkán azért veszek, meg sparos debrecenit.

Szóval csülökre fel!

Egész nagy áremelkedések lettek :(

42. globus (válaszként erre: 41. - 12d083b51b)
2018. nov. 20. 10:43

Sokkal jobban jössz ki, ha húst veszel. Sparban hetente akciós valamilyen hús, pl. lapocka, comb, néha karaj. Bőrös császár... :D No, ez ugyan nem diétás, de jó. Főleg laktató, van tápértéke. Feldolgozott termékek, virsli, párizsi, kolbászok, gépsonka csupa víz és telerakják romlandó részekkel. Nem véletlen, hogy a feldolgozott vörösáruk szavatossága 1-2 nap, aztán síkosodnak, büdösödnek, bebarnulnak. Csirkehús ára kifejezetten fogyasztóbarát mostanában.

FB-on írták, hogy készítenek házi felvágottat sonkaprés segítségével. Itt még nem tartok, de nálunk fiúk is szívesebben esznek főtt-sült húsokat, mint hentesárut.

41. 12d083b51b (válaszként erre: 40. - Mezei Virág)
2018. nov. 20. 10:37

A főtt tojást én inkább vacsorára szoktam hideg szenyónak: vajas kenyér-szalámi-főtt tojás-sajt-z.paprika. Fejedelmi kaja!


De ha már itt tartunk: a napokban kezdtem el számolgatni, hogy a virslinek, lecsó kolbásznak is felvitték az árát tisztességgel, már amelyikben kb. 50-60 % tiszta hús található, és csak a többi a szója és egyéb ki tudja még mi!

Így aztán ott tartunk, hogy 8-900 Ft/kg-ért vesszük ezeket a nem igazán egészséges kajákat is. Míg a csülök ára is kb. ugyanennyi, igaz, hogy abban csont is van, de abból finom leves, vagy kocsonya = zselé is főzhető, ami nem csak a gyomornak, a fájó ízületeknek is jó. Meglehet, hogy áttérek a főtt, sült csülökhús vacsorákra.

Szerintetek mennyivel jövök ki jobban, vagy mennyivel fog ez nekem többe kerülni??

40. Mezei Virág (válaszként erre: 38. - 12d083b51b)
2018. nov. 20. 09:44

:)

Na ugye?

Ráadásul én nem csak ünnepekkor készítem el az ünnepi étkeket, hanem többször is. Mert szeretjük.

Nálunk sok hétvége húsvét, mert sonka - helyett ugyan tarja -, és főtt tojás a reggeli.

A halat is, egész évben. ;)

39. Mezei Virág (válaszként erre: 36. - 0e40d7eb14)
2018. nov. 20. 09:40

Magunknak egyszer lehet, hogy elkészítem. De vendégek is jönnek, és sütve tutira szeretik a harcsát. Nem szeretném rajtuk kipróbálni, hátha nem jönne be...

Már Guruljka is írt erről de még nem néztem utána.

Köszi! :)

38. 12d083b51b (válaszként erre: 23. - Mezei Virág)
2018. nov. 20. 08:02

"Meg valami nem ünnepi, mert ennyi bőven elég! :D"


Jut eszembe: tavaly a disznótoros mellé zöldbab főzeléket csináltam, és olyan jóízűen bekajáltam karácsony első napján. Amikor még fagyó nem volt, az is ünnepi kaja lett volna karácsonykor!! :))

2018. nov. 20. 06:58

Bármit lehet enni, csak mértékkel.

Aki elkötelezett a fogyás mellett, annak ajánlom, hogy csak úgy étkezzen, hogy megterítve, asztal mellett.

Szóval nincs olyan, hogy forgolódunk a konyhában és csak "bekapunk valamit", vagy a tévé elé bevitt tálca, tányérka süti.

Ezt a tévé előtti evést nem ajánlanám senkinek. A gyermekeknek se engedjük meg, mert így szokják meg.

Szokjunk le a tévé előtti rágcsákról! A legkárosabb "népszokás".

36. 0e40d7eb14 (válaszként erre: 33. - Mezei Virág)
2018. nov. 20. 04:47
Ha pedig káposztás harcsát készítesz, akkor az kifejezetten jó karácsonyra.És nagyon finom!!Most hogy írom, arra gondoltam, lehet,hogy másnapra beiktatom..igen..így lesz.De jó, egy nap kipipálva.!
35. globus (válaszként erre: 26. - 0e40d7eb14)
2018. nov. 19. 21:10
Úgy emlékszem, a káposztás tál receptjét tavaly megosztottad velünk odaát, a másik fórumon. Elkészítettem, finom lett. Csak legközelebb jobban figyelembe kell vennem a belevalók sótartalmát, mondhatni, kissé "fűszeres" lett. Töltött káposztát nem tudok főzni, erre a kis időre már nem érdemes megtanulni, tökéletesen pótolja ez a helyes kis összeállítás.
34. Mezei Virág (válaszként erre: 33. - Mezei Virág)
2018. nov. 19. 21:04
:) A vörösbort csak isszuk mellé! ;)
33. Mezei Virág (válaszként erre: 32. - 401f36ab4a)
2018. nov. 19. 21:02

Én is csináltam már pörköltet belőle, túrós csuszával.

A sült (afrikai)harcsa gyorsan elkészül, és nagyon finom!

32. 401f36ab4a (válaszként erre: 31. - Mezei Virág)
2018. nov. 19. 20:57

A sült harcsa felizgatott:)

Eddig csak pörköltnek ettem.

31. Mezei Virág (válaszként erre: 30. - 401f36ab4a)
2018. nov. 19. 20:53
Túlsúlyban vagyunk! :)
30. 401f36ab4a (válaszként erre: 23. - Mezei Virág)
2018. nov. 19. 20:52
Ez elképesztő!:)
2018. nov. 19. 20:51

Remélem tudjátok, hogy Európa legkövérebb nemzete a magyar!

Le kell fogynunk! ;)

28. Mezei Virág (válaszként erre: 27. - Mezei Virág)
2018. nov. 19. 20:46
Véletlenül írtam, hogy egytál, egyfogásos helyett, bocsi! :D
27. Mezei Virág (válaszként erre: 25. - 0e40d7eb14)
2018. nov. 19. 19:38

:D

Leginkább csak 1 fogásosak, laktatók.

Hamar elkészülnek, és finomak. Annyira nem is hizlalnak... :D

A sütik, hááát az más tészta! ;)

Egyszer van egy évben Karácsony! ;)

26. 0e40d7eb14 (válaszként erre: 21. - Guruljka)
2018. nov. 19. 19:35

Erre gondoltam én is,hogy ezek lehetnek egytál ételek:töltött káposzta, rakott káposzta, magyaros káposztás tál,székely káposzta..

és még mi? A káposztás tálat szilveszterkor szoktam megcsinálni, jó előre el lehet készíteni, csak a sütőbe kell betenni.

25. 0e40d7eb14 (válaszként erre: 23. - Mezei Virág)
2018. nov. 19. 19:32
Hát igen, ezek valóban egytál ételek, ha egy tálra teszed őket.DDD...Azért van ezekkel is meló.
24. Mezei Virág (válaszként erre: 23. - Mezei Virág)
2018. nov. 19. 19:16
:) Más-más napon!
23. Mezei Virág (válaszként erre: 20. - 0e40d7eb14)
2018. nov. 19. 18:51

Nálunk sült afrikai harcsa lesz 24-én.(olívában sütöm, fokhagyma, só, bors) sült, vagy főtt krumpli. Olíva bogyóval, finom száraz vörös borral.

Lesz kolozsvári szalonnán egyben sült pulyka felső-comb,

Köret, vöröshagymás köles, még minervától kaptam a receptet régen. Sós sült cékla, és az elmaradhatatlan sült krumpli.

Lesz még tenger gyümölcsei spagettivel, paradicsommal.

Meg (még belül is) sajtos sajtos rúd, és bejgli is.

Meg valami nem ünnepi, mert ennyi bőven elég! :D

Vendégek jönnek, és ezek a kaják mindenkinek bejönnek. :)

22. Guruljka (válaszként erre: 21. - Guruljka)
2018. nov. 19. 18:32
A fogyás annyi benne, hogy nem kell hozzá kenyeret enni.
21. Guruljka (válaszként erre: 20. - 0e40d7eb14)
2018. nov. 19. 18:31
Ezek a káposztás dolgok már eleve egytálak is lehetnek.
1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook