Fogyjunk együtt :) módszertől függetlenül (beszélgetés)
Sziasztok!
Úgy látom Sipu,van Nálatok év végi hajrá,bőven!
Kitartás!!!!
Ancsa-az hogy "kész a nagytakarítás" igazából nálam annyit jelent,hogy igen,elvégeztem a nagytakarítást,de karácsony hetében még egyszer úgyis végig csinálom...lehet,hogy ez már beteges...:-O
Sikerült szemüveget csináltatni?
Én tegnap sütöttem "próba-mézeskalácsot",kétfélét....az egyik hagyományos mézeskalács fűszeres,a másik narancsos-mézes...talán nem tűnök szerénytelennek ha azt mondom,egyik sem az az "eldobnivaló"...:-P
Hét elején meg narancslekvárt főztem,10 kb.1/2 literes üveggel lett.
Elsősorban ajándékba szánom a lekvárt és a mézeskalácsokat is,bár ez utóbbit a családom is szívesen majszolgatja...hogy a narancslekvár miért nem ízlik nekik, arról halvány segédfogalmam sincs,de nem eszik...pedig finom,különleges,nem túl édes,kissé fanyar,csöppet -tényleg csak egy csöppet kesernyés,de az direkt jól áll neki.... tettem bele reszelt citromhéjat is,ettől az ízlelés egyik fázisában van egy pillanat,amikor nem lehet eldönteni,hogy narancs vagy citrom,majd kibontakozik a narancs friss,üde íze...
...:-))))majd amikor eladom a "lekvár-kuckómban",ezt a szöveget fogom a címkére nyomtatni...hihihihi...
A fogyim hol nagyon jól megy,hol kevésbé...beletörődtem,elfogadom.Bár most az év hátralévő részében egy nagyon jó szakasznak kellene következnie,mert azt az ígéretet tettem magamnak,hogy év végére 10 kilóval kevesebb leszek.Nem elérhetetlen,"csak" kitartás kell hozzá...:-)
Legyen kellemes napotok!
Pusssz
I.
sziasztok hölgyeim!
sajnálom, hogy ilyen régóta nem jártam erre...
Ancsa, bocsi, de nem ismerek senkit Sopronban, aki ezzel foglalkozna... remélem azóta már megoldódott a dolog...
Amúgy Péter klasszul rajzol szabadkézzel :) műszaki ábrázolásban igen jó :D
a diótörés valóban embert próbáló munka... főleg, ha közben az ember szemezget is a bélből :D akkor gyűlik csak össze igazán nehezen... mi a tesóimmal mindig vámoltunk :D
Schy, klassz olvasni, hogy ennyi minden történik a lakással... mi megtorpantunk.. minden ugyan úgy néz ki, mint 1 éve... :/ se konyhafront, se ajtó-festés, se beépített szekrény, se pladózás a teraszon...
a teraszt és a konyhát nagyon szeretném befejezni jövőre...
minden megvan hozzá, csak idő nincs...
és elképzelsém sincs, h Péter mikor fogja megcsinálni, hiszem a fősuli teljesen lefoglalja...
de lelkes és ügyes, már össze is haverkodott ott egy-két emberrel :) jól érzi magát, úgy látom!
Nyanyó :) látom, te jössz a legtöbbször, bár Ancsa is igen felzárkózott :)
meg mi azért néha összefutunk facebookon ;)
remélem felnéztek majd mostanában is :)...
most álltam rá a mérlegre... 91,7kg...
KATASZTRÓFA!!!
ebből természetesen látszik, hogy sehogy sem haladok az Atkins-szel...
minden áldott nap úgy indulok neki, hogy NA MAJD MA!
de nem sikerül visszatalálnom a mederbe...
minden nap becsúszik vmi, hol gyümölcs, hol viszont csoki, vagy péksüti... :/
pl sokszor nem tudok ellenállni a frissen sült kenyeremnek...
valószínűleg a fülakupunktúrának kulcsfontosságú szerepe volt főleg az elején, segített az önmegtartóztatásban...
mostanában reggel 5kor kelek, 7re járok dolgozni és 5ig vagyok... este mire hazaérek már olyan állapontban vagyok, hogy elalszom a kanapén...
Péter az elmúlt hónapokban folyton tanult, rajzolt, készült a ZHkra... ilyenkor szólni sem lehet hozzá :/ szóval elég magányosan telt az elmúlt időszak...
most meg vasárnap is dolgozom, így az egyetlen nap is ugrott, mikor együtt lehetnénk, mert ő itthon tanul én meg 10-19ig bent vagyok a boltban... 8ra érek haza...
aztán alhatunk is szinte, mert másnap 5kor megint kelés...
no mindegy, ez csak az évvége... kibírjuk, csak nehéz...
gondolom a "magányom" is rátesz arra egy lapáttal, hogy evéssel kompenzáljak.. hogy jobb legyen a kis lelkemnek...
most az a célom, hogy semmiképpen ne hízzam vissza mindazt, amit leadtam...
természetesen pont a hasamra jött vissza egy csomó...
belegondolni is rossz, hogy az idei "csúcsomról" a 86ról most megint majdnem 92 vagyok :/ :_(
messiásként várom a tavaszt, hogy bringázhassak újra...
az majd az erőt és energiát is ad, hogy betartsam maradéktalanul az atkins... és fülakupunktúrálni is fogok az első hónapokban...
nagyon hiányzik a mozgás, de másra egészen egyszerűen nem tudom rávenni magam...
ez van :/
legalább 80kg-ig le akarok menni az esküvőnkig!
az sok erőt ad,h egyszer már működött... de nagyon elkeserít, hogy képtelen vagyok megtartani :_(
és utálom a tükörképem...
ma azért keltem korán, mert jön anyukám, mostanában havonta egyszer feljön ide hozzánk is masszírozni, vagy már 1-2 visszajáró vendége
mivel este már nincs erőm takarítani, most fogok, megyek is, mert nem végzek...
ja és ma még mézeskalácsot szeretnék sütni :D no comment :D :D
jujj, még azt szerettem volna megkérdezni, főleg tőled, Melinda (így utólag is boldogságos nevednapját), mert rengeteg gyűrűd van emlékeim szerint :), hogy érdemes-e 9 karátos arany jegygyűrűt vennünk?
egyszerűen nincs pénzünk több karátos aranygyűrűt venni az esküvőre...
gondolkodunk a 9 karátosban, mert azért az mégiscsak arany, meg "puha" így lehet állítani a méretén...
de ... fel kell készülnöm, hogy ahogy most is jojózni fog a súlyom és nem szeretném, ha időnként begyógyulna, vagy lecsúszna az ujjamról a gyűrűm...
szóval van-e 9 karátos gyűrűtök? mi vele a tapasztalatotok? nagyon roncsolódik?...
illetve van-e olyan az ismeretségetekben, akinek nemesacél gyűrűje van.. azt lehet-e állítani? tágítani? szűkíteni?
előre is köszi :)
nem tudom, mikor lesz időm újra jönni, de majd igyekszem
puszi nektek!
R.
Sziasztok!
Icu, te már mindent feltakarítottál? Milyen rendes egy asszony vagy! Sajnos én nem vagyok ilyen. Ha nem lenne munkahelyem, akkor is mindenféle elfoglaltságot találnék, és az utolsó pillanatban fejezném be a takarítást. Így lesz most is bizonyára, ma rájöttem, hogy diót kell törni, mert rengeteg termett és el kellene adni belőle valamennyit még Karácsony előtt. Viszont a diótörés igencsak időigényes munka. Nem nehéz, de odaláncol. És nagyon sok idő eltelik mire összejön kb fél kg szép dió. Még nem mértem, de nagyon sok idő kell hozzá. Ezért olyan drága a dió, no meg a mogyoró is. A lányom mogyoróbizniszben van, a mogyorótermés jövedelmének 70%-a az övé lesz, így ha van ideje mindig kopog vele. És csalódott, mert nehezen szaporodik a kg. Pedig mikor mondtam neki az árát a nyáron, nagyon csillogott a szeme....
Szóval most egy kicsit szünetel a takarítás emiatt. Van több zsák dió, és a jövő héten kezdem a dolgozatíratásokat.
Hétfőn szemorvoshoz megyünk, mert már a szemüvegemmel alig látok olvasni, javítani. azaz alig segít valamit. Így remélem meglesz az új szemem mielőtt a dolgozatjavítás rámköszönt.
Ban olyan nap amikor rendes vagyok és keveset eszek, de nagyon sok napon eszek sokat. Ma is tökös gabanyicát sütöttem, meg meggyes pitét. Persze nem azért hogy egyszerre megegyük. De sokat megettem belőle magam is. Nagyon rég nem volt már alkalmam sütni, és most kezdek lassan fellélegezni. Most akkor ne süssek semmit mert gyenge vagyok? A nadrág majd szétpattan rajtam...
Nem síránkozni kell, hanem dönteni. de most olyan nehezen megy....
A.
Sziasztok!
Valahogy szétröppent a csapat/én sem vagyok persze kivétel......:-((((
Ancsa-örülök, hogy egy kicsit jobban vagy, remélem amióta írtál, még annál is jobban!Húúú ez kicsit nyakatekert lett,de érted mire gondolok...:-)
Én majdnem végeztem a karácsonyi nagytakarítással,már csak egy nekifutásom lesz,de azt majd 22-23.-án,valamikor...könnyű nekem.../bár ne lenne az.../
Ááááá...de nem nyafogok!
Lassan meg kell tervezni az ünnepi menüt is,hogy apránként beszerezzük a hozzávalókat...halvány elképzelésünk már van,nem lesz nagy felhajtás...
a diétám múlt héten megtorpant...mit megtorpant?Visszajutottam megint a kiindulási súlyomhoz,de eldöntöttem,még ebben az évben ""ledobok""10 kilót!(mintha az olyan könnyen menne...:-O)Mondjuk az én súlyomnál nem is olyan irreális,csak következetesség kell hozzá!
Remélem,Nektek jól telnek a napjaitok!
Írjatok,ha erre jártok!
Pussz
I.
Sziasztok!
Igaz, hogy nem vagytok, de azért most írok pár sort. Mostanában kicsit jobban vagyopk a bőrömben, kezdem összeszedni magamat. Takarítok ezerrel, lemostam az összes ablakot (van még kettő kicsi), függönyöket, és sok mindent kivasaltam. Nem vagyok még kész korántsem, de jó úton vagyok... És ez sokat hozzátesz a közérzetemhez.
Nem vagyok sem rend sem tisztaságmániás, de most, hogy hónapokig nem jutott időm erre, egyszerűen nagyon zavart már a rendetlenség, meg az is hogy sok helyen állt (még mindig) a por. És most a takarítás is nagyon jólesik, jó érzéssel tölt el. Valahogy lelekileg kell ehhez rendbe jönni, anyósom is jól van a nyárihoz képest és úgy látszik apu emléke sem fáj már annyira.... Talán lassan vissza tudok térni önmagamhoz és egysezr csak megint bele tudok majd fogni valamiféle fogyiba is. Mert a nadrág igencsak feszül, és még csak most jön a Karácsony.
Van aki akkor fogy, ha stresszel.. Én csak akkor tudok ilyemire fogyelni, ha van egy nyugis időszakom. Talán most a télen lesz ilyen is.... Remélem.
Szép napokat nektek,
Ancsa
Helló!
Látom, senki sem volt errefelé, de most van kedvem...
Ma valami más van.
Tegnap nagyon fájt a fejem, szinte egész délután ágyban voltam, azt hittem lázas vagyok, az orrom elkezdett folyni. Este is korán elaludtam, ma pedig úgy ébredtem, hogy vasalni akarok és takarítani! Volt még 20 percem indulásig, miért is ne vasalhatnék?
Mikor hazaértem, miért ne takarítanék? Általában az iskolából hazaérve kell nekem 15 perc hogy bármibe belefogjak. ez ma kimaradt.... Ebédet is készítettem, meg takarítottam: fürdőszobát, nappalit... És rengeteget kivasaltam. Jól esett, és kevesebbet is ettem mint szoktam, és főleg gyümölcsöt.
Nem tudom, mondtam e, hogy van új sütőnk, igaz, használtan vettük, de légkeveréses, és be lehet egyszerre tenni két tepsit is. Mivel az ebédre tepsis ebéd készült,a másik hely szabadon maradt. A rengeteg birsalmából kettő szép nagyot vékony szeletekre szeltem, és egy tepsibe leraktam egy sorba, megszórtam fahéjjal. ez ha megsül, vagy aszalodik, nagyon finom nasi lesz. Lehetne tovább is szárítani, de bármilyen állapotban nagyon finom. Most erre járok rá, ahányszor a konyhában vagyok.
Jó lenne megint önmagamra találni, és ma úgy érzem, sikerülhet!
Nem tudom mi az oka, szerintem ma másként kelt fel a nap.
Puszillak titeket, gyertek írjatok!
A.
Sziasztok!
itthon a nagylányom! Szinte nincs idő rá hogy észrevegyük, hogy nincs itthon, de ha itthon van, mások vagyunk. Nyugodtabbak, talán... vagy egészek.... Csoda tudja.
De a jövő nem erről szól. Ha igazi jövőt akarunk neki, el kell fogadni, hogy egyre kevesebbet lesz itthon. És vendég lesz, ő is, a második is, a harmadik is... Nehéz.
Maci, amit a falusi életről írtál, nagyon szép... Te vagy erdő mellett laksz, vagy Balaton mellett.... Az infrastruktúra hiánya lehet épp az ami varázslatossá teszi a dolgokat. Meg lehet élni nélküle is, de ma valóban nehéz net nélkül. Szerintem nem kell sok idő és megoldódik. És a mozgással kapcsolatban te is azt írtad, amieől én is sokat beszélek: a mai ember egyik baja, hogyrengeteget dolgozik azért, hogy kényelmesen élhessen, aztán meg sok pénzt ad ki azért hogy mozoghasson... Mi lenne, ha mindenki összegyűjtené maga körül a falevelet,és megásna akkora darab földet, ahol,annyi zöldség megterem, ami neki egy évre elegendő, és kihúzna annyi vizet a kútból, amennyit elfürdik-iszik-főz, autót mos.... Talán egész más világban élnénk.
Filozofikus hangulatban vagyok.
Sipu, ha itt vagy, nem tusz e véletlenül valakit, aki Sopropnban segítene egy egyetemistának felkészülni a szabadkézi rajzra? Persze pénzért.... Ez a dolog nem volt neki középiskolában, ott meg többen vannak akik jobbak nála.... Nem tudja elfogadni.... Hogyan hitessem el vele, hogy aki középen van, az is lehet értékes?
Szép napokat!
Szia Maci!
Jujjjjj de jó,hogy a viszontagságok ellenére is jelentkeztél!Nagyon örülök!
Picit meglepődtem,hogy nincs internetlehetőségetek,de azért lehet előnye a kevés lelket számláló kis település lakójának lenni...nincs internet...hát bumm...viszont van madárfütty...meg csacsi.....meg diófa...meg kút a kertben....kell ennél több?..na jó..egy kis interet...:-))
A lényeg,az, hogy jól vagytok!
Remélem,azért egy picit gyakrabban jelentkezel majd,mint az utóbbi időben!
Szép napot Neked és mindenkinek!
I.
Sziasztok!
Kösz Nyanyó, hogy rám írtál! Igen, el vagyok veszve, mert leköltöztünk Tab mellé, és az ember azt hiszi, hogy kb. 25 km-re a Balatontól (ha elkészül jövőre az Endrédi összekötő, akkor mindössze 10-15 perc lesz a Balcsi)simán megvan minden, de sajna amikor az építkezés java lezajlott, és mi az internet bekötéséről, meg a szóba jöhető csomagokról érdeklődtünk, akkor úgy néztek, mintha 3 lábunk lenne, és sípolnánk... Nemhogy lassú, de semmilyen net elérhetőség nincs, holott, mint kiderült itt megy el a gerinckábel a háztól 2km-re, csak nem ágaztatják le, vagy mi a szösz, mert nincs elég érdeklődő. Köszönjük. Ez egy 152 lelkes kicsi falu, ahol bár sok az otthon maradt fiatal, mégis - mint mindenütt - több az öreg, mint a neten szörföző ifjonc. Így aztán maradt a mobilnet, ami ugyan kaki, de Lacinak muszáj dolgozni vele. Meglehetősen korlátozott így a hozzáférésem, mert Édesem reggeltől estig itt ül, és munkálkodik. (nesze neked home office... azóta kétszer annyit dolgozik, mert nem ketyeg a munkaidő, nem kell hazamenni.)Szóval nemigen vagyok gépközelben, ami egyfelől rossz, mert épp nemrég rendeztem a receptjeimet, és jutottatok eszembe, mikor a "Nyanyóca narancslekvárja" cetli akadt a kezembe, másfelől meg szuper, mert mostanában egész nap kint vagyok a kertben, az udvaron. És ugye az ember ha nekiáll tornázni, akkor szigorúan számlálja a hajolgatást, a guggolást, hogy utána mondhassa, hogy bakker megint nem fogytam, pedig 102 felülésen vagyok túl, de azt nem számolod, hogy hányszor hajolsz le, mikor a két hatalmas öreg diófa alól szedegeted a termést! Szeles napokon akár 4x is napjában!Vagy amikor össze kell gereblyézni a lehullott leveleket, és már három napja csinálod, már nem is számolod, hogy hányadik talicskát tolod el a kert végében lévő égetőhelyre, és ezalatt hány km-t mentél összesen. Szóval mióta ideköltöztünk, szépen fogyogatok. Persze láttam én már ilyet, és nem dőlök be neki, de talán sikerül újra lemenni az idegsokk-határ alá.
A ház egyébként egy 6560 nm-es telken van, aminek a jó fele ki van adva egy gazdálkodónak, ezen mi sem változtattunk, hiszen nem akarunk nagyban termelni, csak konyhakert szinten, az meg van. Az épület maga kb. 130 nm alapterületű,9 hatalmas oszlop tartja a tetőt, afféle régi sváb tornácos ház. 2 szoba(20-20nm)+nappalis konyha (25nm régen ez is szoba volt), előszoba 2db,fürdi-wc és spájz, ahol mindig 13 fok van, mióta bepakoltunk. A belmagasság 3m, úgyhogy most teszteljük a fűtést, mert bár nem vagyunk fagyosak, azért az a 19-20 fok kell, de nem akarjuk erre fizetni a gatyánkat. A felújítás majdnem kész lett, de mivel sem a pesti lakást nem akartuk eladni (inkább kiadtuk), sem hitelt nem vagyunk hajlandók felvenni, hát abból gazdálkodhattunk, amink félretéve volt, meg amit a szülők tudtak segíteni. Lényegében az előszoba, wc, fürdi kész, a konyhába már csak rendes konyhabútor kell, mert most egy édes régi bonanza tálalógarnitúra szolgáltatja a kényelmet, de a mosogató pl. egy bútorlapból szerelt kis szekrénykébe van beépítve, hogy addig is legyen hol tárolni a takarítós cuccokat, meg esetleg mosogatni, de ezt a mosogatógépemre bízom inkább, amit sikeresen elhoztam az extől végre. Az egyik szoba kész, a másik még vár. Mivel ketten vagyunk, így kihúzzuk, míg kicsit összeszedjük magunkat, aztán mehet tovább szép lassan.
A tetőtér is beépíthető, de mivel még lent is van meló bőven, hát az nagyon ráér. (bár a sok lelkes barát, akik rendszeresen megjelennek, sokkal jobban elférne egy tetőtéri vendégszobában, mint így, de majd ez is eljön. :)sok jó ember elalszik a felfújható vendégágyon is, vagy polifoamkötegeken és hálózsákban, nyáron meg kint sátorban. Kész vadkemping, de imádom! A reggeli kávémmal kisétálok a kertbe, nézem a jól végzett munka eredményét, a rendezett, felszántott, felgereblyézett birtokot, és boldog vagyok. Ja képzeljétek! Egy csacsi szántotta fel a kertet! Én még sose láttam szamarat ekét húzni, de ez irtó édes volt! Kapott is kényeztetést rendesen :D Húztam neki a kerti kútból vizet, kapott répát, na meg ahányszor a málnás mellett ment el, mindig talált megmetszeni való ágat rajta. :))
Na mára befejezem, mert tudnék még négy oldalnyit mesélni, de ezt is elég lesz végigolvasni, meg Laci is tipródik már, hogy visszajönne.
Mindenkinek Puszik
Maci (a megkerült)
Sziasztok!
Hát én épp fordítva vagyok ezzel...itthon vagyok és mivel szabad akarattal rendelkező nagylány vagyok,így senki nem gátol meg abban,hogy bármikor kinyissam a hűtő ajtaját...bár csak a kezemre csapna néha valaki..(.biztosna jól megsértődnék,de talán elgondolkodnék..:-)...)
De ne kiabáljam el-ez a candida diéta most nagyon bejön,élvezem a sokféleséget,a szénhidrátokat-zabpehely,köles,hajdina,stbstb-szeretem őket és már hiányoztak.
Szóval a diétaváltásomnak köszönhetően a múlt héten sikerült 1,9 kilótól megszabadulnom.E heti célom: átlépni a "bűvös haárt"-természetesen lefelé!
Legyen kellemes a hetetek!
Sziasztok!
Én is egyetértek veletek, mikor itthon voltam, milyen egyszerűen ment a fogyás, észre se vettem, nem okozott gondot, Nem úgy mostanában.
Igaz most múlt hét óta annyira összeszűkült a gyomrom, hogy alig eszek valamit (a mostani zabálásaimhoz mérten).
Édességet se kívánok, semmit.
A lelkem kavarog, akármerre nézek kis életembe, majd mindenhol labilis a helyzet, olyan dolgokat amikben eddig hittem, most már nem látom annyira színesben.
Most nem a párkapcsolatomba gondolok, az ok, hanem azon kívül szinte mindenre. Mivel ez egy nyílt fórum nem szeretném leírni részletesen, de néha úgy érzem hogy nem "éri meg" szívet-lelket belerakni egy ügybe, egy dologba, mert nem azt kapom vissza, amit várnék. No de ez van, az ember sírig tanul.
A lakásunk alakul, kőművesmunka kész, leszereltük a radiátorokat, hogy a gipszkartonosok mindenhova odaférjenek, kikötöttük az áramot, csak egy nagy reflektorunk maradt, egy dugaljjal:) Holnap majd megint fényképezek, rakok majd fel képet, a teljesen szétvert lakásról, innen lesz szép győzni:)
Holnap jönnek a gipszkartonosok megbeszéljük a továbbiakat, most egy kicsit belehúzunk, hogy utána ismét gyűjtögessünk egy kis pénzt. Mivel jövőre áfaemelés + szokásos januári emelés így nem mindegy hogy valamit dec-ben vagy jan-ban veszünk majd meg.
A hetünk amúgy "isteni" volt, Maszaték nyomták délután 4-től volt hogy hajnali 4-ig, szegénykém elfáradt, de ma is ment, így délelőtt én dolgoztam, most meg Ő, talán 1 fele hazaér. Holnap pihenés, összebújás, és már vége is a hétnek.
Nem merek ráállni a mérlegre, pedig kéne.
Csütörtökön megyünk Zumbára, most Maszat is eljön velünk, kell az Ő lelkivilágának is egy kis kikapcsolás, kíváncsi vagyok hogy fog tetszeni neki:)
Gyertek és írjatok Ti is!
Szia Ancsa!
Igen,abszolút egyet értünk a diéta pénzfüggőségével kapcsolatban (is...):-)
Sajnálom,hogy ennyire túlterhelt vagy,de talán a téli szünetben pihenhetsz egy kicsit-már nincs olyan messze..!Remélem így lesz!!
Szia Icu!
szerintem is van ebben valami, akkor, ha az embernek ennyire meg kell gondolnia, mire költ, akkor nem olyan könnyű a diéta... És mivel meg kell élni, minden munkalehetőséget megfogunk, sé nem jut idő arra, hogy kigondoljuk előre a holnapi diétás menüt, és azt egybehengoljuk a családéval, azaz olyasmit főzzünk, ami nekünk is jó, nekik is, vagy pár elemet külön elkészítsünk, tehát egyértelmű, hogy a fogyás nálam pénz és idő és nyugalom kérdése is egyben. És szerintem nem vagyok ezzel egyedül. Nem minden héten tudok venni banánt, vagy más gyümölcsöt. Ahogy nő a család, az egy kosár alma (8 kg) nem elegendő egy hétre, többször meg nem jutok ki a piacra. a gyümölcsösben sajnos nem termett alma.
Vége lenne a hétnek, ha holnap nem lenne pótórás szombatunk, de így egész délelőtt benn kell majd lennünk az iskolában. A héten majdnem minden éjjel javítottam, 2-3 órákat aludtam csak. Most már nagyon fáradt vagyok, és ez folyamatos. Nem fogyizok, és sokat eszek. De mindig reménykedek abban, hogy jobb napok elé nézünk, Csak nem tudom, mire alapozom a reményeimet.
Szép hétvégét nektek, pihenjetek!
Ancsa
Sziasztok!
Megint eltűntünk...:-(
Ma kissé letörtem,ugyanis már napok óta azon jár az eszem,hogy vajon mennyire illdomos nekem most Atkinsesni,amikor amúgy sem könnyű,így ma reggel/pontosabban a hajnali órákban/megfogalmazódott bennem az,hogy -semennyire!-így mától módszerváltás!Nem nevezném meg,még nem tiszta a kép,szerintem inkább életmódváltás lesz,olyan candidás-Norbi egyveleg..aztán majd kiderül...
Hogy vagytok?
Remélem mindenkivel minden rendben!
Nagyon szépen köszönöm!!!
:-))
Dr. Tóth Tamás dietetikus
Hogyan szabaduljunk meg az extrém súlytól? Gyorsan vagy szakaszosan?
A legtöbb nő az utolsó 5 kg felesleg miatt kesereg, de egyre többen próbálnak megszabadulni akár 25-30 kilótól is.
- Extrém túlsúlynak minősül, ha valakinek a testtömeg indexe 35-40 fölött van. Ilyen súlytöbblet leadásánál a fogyás tempója kardinális kérdés. Olyan mennyiségű zsírt csak több lépésben lehet leadni, az első körben általában 15-20 kiltól lehet megszabadulni – hívta fel a figyelmet Dr. Tóth Tamás, obezitológus szakértő.
Sokszor megoszlanak a vélemények, ha a fogyózás módja kerül szóba. Egyesek a helyes táplálkozást tartják a legfontosabbnak, míg mások a testmozgást.
- A mozgással is csak óvatosan lehet próbálkozni eleinte, a legelső időkben nem lehet megterhelő testmozgást végezni, később az ízület kímélő sportokkal érdemes próbálkozni, mint például az úszás, aquafittness esetleg séta. Ezen kívül fontos az izomzat újraépítése is, erősítő gyakorlatokkal. Ilyen mértékű fogyásnál célszerű laboratóriumi ellenőrzéseket tartani, általában csökken a vércukorszint, a koleszterin, de a túlzott fehérjefogyasztás nagyon leterhelheti a vesét – mondta a szakértő.
Tartósan úgy lehet megtartani a testsúlyt, ha életmódot váltunk, hiába közhely, akkor is ez a megoldás. Nem szabad semmilyen táplálékot kihagyni az étrendből, de meg kell válogatni, hogy mit mikor és mennyit. A bőr azonban nem tudja követni a súlyvesztést, akármilyen lassan történik, ez további beavatkozásokat igényel majd. Plusz 10 kiló túlsúly leadására háromnegyed évet érdemes rászánni.
Ez pedig a Hírtv műsorából való. Nagyon érdekes dolgokat mond a fogyókúrával kapcsolatban. Vannak alanyai is akik beszélnek és vizsgálja őket. Hát most már totál bizonytalan vagyok mint Gumicsirke is, hogy akkor napi 3-szori vagy 5-szöri étkezés?
Ez pedig a FEM3 műsorából való. Ördögi kör a jojó-effektus. Vendég: Baby Gaby.
Azt nagyon megköszönném! :-))
Lehet hogy béna vagyok,de én csak ezt az egyet találtam...
Előre is köszönöm!
Megnéztem...rögtön az első amit megnyitottam eléggé "megtalált",fel is tettem a naplómba "Mindennapi Motivációnak"...:-)
Remélem nem minősül reklámnak,nem a termék érdekel,hanem az,amit az orvos mond..
:-)
Szia, köszönöm! :)
Nektek is sok sikert és KITARTÁST kívánok! Nézd csak meg, van belőle több is :)
Szia Vigike!
Üdv a csapatban!
Tetszik a hozzá(nk)szólásod!
Most azonnal rákeresek az általad javasolt dietetikus videójára!Kíváncsi vagyok!Egy kis motiváció mindig jól jön!
Neked pedig gratulálok az eddigi fogyásodhoz!
Melinda-gondolom az ablakok nappali fényben még klasszabbak!;-)
Remélem hamarosan jobban leszel lekileg és fizikailag is!Ezt kívánom!
Sziasztok! :) Jó ez a fórum cím! :) Mindenkinek más a módszere és más-más tapasztalata van. Én nyár óta próbálok megszabadulni 8-10 kg feleslegtől, de nem diétázok, csak életmódot váltottam. Az életmódváltásom annyi, hogy kevesebb adagot eszek, napi háromszor étkezek és este 18 óra után már nem eszek semmit. (Ezt valamikor nem tudom betartani :S). Próbálok többet mozogni vagyis inkább úgy mondom, hogy próbálok tornázni, amit eddig nem tettem. Igaz nem minden nap, de időközönként. Én azt vallom, hogy mindenki más, másképp reagálunk különböző dolgokra és mindenkinek saját magának kell rájönnie, hogy mi az amitől tartósan le tud fogyni és az álomsúly után is tartható a dolog. Én 163 cm magas vagyok, 62 kg-ról indultam, jelenleg az 58-as tartományban vagyok.
Egy orvos dietetikus tanácsáról szóló videót megnéztem és nagyon jónak tartom a módszerét. Keressetek rá az Interneten: Dr. Tóth Tamás dietetikus.
Az első dolog, hogy elhatározza az ember, hogy igenis le szeretne fogyni. Utána meg kell találni a számára megfelelő módszert amivel úgy érzi, hogy sikerülhet.
Mivel én soha nem voltam duci, soha nem is diétáztam. De két gyerek után és az évek múlásával valamint az össze-vissza evéssel bizony felszedtem egy jó pár kiló felesleget. Azt tudtam, hogy az utolsó 10 kg-ot a legnehezebb leadni. Úgy is álltam a dolgokhoz. Tervezés, türelem és kitartás. Én egy évet adtam magamnak, hogy megszabaduljak ettől a pár kilótól. Ez az ideális, hiszen a szervezetnek hozzá kell szoknia és nem tud gyorsan fogyni. Sokan ott rontják el, hogy ha stagnálnak vagy megint feljebb kúszik a súly, akkor abbahagyják. Ezt nem szabad! Vannak ilyen időszakok és ez így természetes! Gyorsan soha nem szabad fogyni, mert nem tesz jót a szervezetnek és egy idő után visszajönnek a leadott kilók is. Kb. heti 20-30 dkg körüli érték az ideális. De ha ennél kevesebb megy le, az sem baj, nem mindenkinek reagál ugyanúgy a szervezete.
Mindenkinek sok sikert és kitartást kívánok! :)
Pénteken meghozták az ablakokat, ma berakták őket, hú a legjobban a bejárati ajtónk tetszik, nagyon szép:)
Holnap még szabin vagyok, délelőtt Robival leugrunk, megnézzük együtt nappali fénynél is hogy milyen lett.
Hétvégén jön nagybátyám (kőműves) és megcsinálja a párkányhoz a kávákat, stb.
Lelkileg én is meg vagyok kicsit zuhanva, de próbálok erős lenni. Hétvégén egy jót lelkiztünk Maszattal, kell néha az ilyen. Holnap Zumbára is megyek, szóval hamar eltelik a szabadság.
3 napja hasmenésem van, nem vészes csak furcsa... pedig nem ettem semmi olyat, illetve a megfázásom is már majdnem gyógyult állapotban van.
Minap már írtam, de a laptopon megnyomtam valamit, és elszállt az egész. Béna vagyok.
Én is próbálkozok:) szombaton lénapot tartottam, tegnap is alig ettem, és ma se vittem túlzásba, főleg mert már félek a wc szótól is:)
Ancsa, hidd el mindenkinél vannak hullámvölgyek, igaz amikor az ember az alján van, akkor nagyon nehéz, de jönnek még fényesebb napok, csak bízni kell.
Erről jut eszembe húgom, én is nagyon nehezen éltem meg hogy úgy döntött több ezer km-r arrébb költözik, de most olyan politikán vagyok hogy nem agyalok, kizárom a fejemet és megpróbálom teljes vállszélességgel támogatni innen, messziről. Ha belegondolok hogy még milyen sokára hallgatom élőben a hangját, mikor ölelhetem meg legközelebb, stb, hát... elszorul a szívem.
Holnap jövök lányok
Sziasztok!
Ancsa-nagyon örülök,hogy jelentkeztél,már komolyan aggódtam!
A hajtás,stresszelés nem jó,de nem lehet kiküszöbölni,tudom,akármennyire is igyekszik az ember..a dolgok megtörténnek-vagy épp nem történnek,mi meg megpróbáljuk úgy irányítani őket hogy nekünk jó legyen-ha tudjuk irányítani...ha nem,akkor alkalmazkodunk..tudom,nálunk is ez van,csak nálunk a stresszt a munka hiánya okozza...sokszor mondom:annyira szeretnék már lótni-futni,magamat nem utolérni a sok tennivaló miatt...de hiszem,hogy eljön még a mi időnk,most "kivárunk"...
Sipu-ne búsulj,így is nagyon szép eredmény amit eddig elértél a sok sikertelen próbálkozás után!Mindig jönnek jobb és kevésbé jó időszakok a fogyinkra,de Te ügyes és erős vagy,MEGCSINÁLOD!!:-))
Melinda-jól elhúzódik az ablak-projekt....mi 2-3 hétre vállaljuk viszonteladóként..../ez nem reklám!!!!/ De remélem,azért már hamarosan pucolhatod a vadiúj ablakaitokat a vadiúj fészketekben!;-))
Én is "próbálkozom"-folyamatosan a fogyival,Sipu példáján visszatértem az Atkinshez,mert nekem az vált be legjobban (... egyszer régen,egy messzi-messzi galéaxisban.....)..vannak jó és rossz napok,a legnagyobb baj az,hogy nem párhetente 1-2 rossz nap,hanem 1-2 jó/1 rossz...nem jó az arány,de dolgozom rajta.Ha odafigyelek,azért szépen araszolgatnak le a dekák,netán a kilók,de jön egy lazább időszak és pufffff....vissza az egész,majd kezdem az elejétől ismét.Már olyan karcsúnak kellene lennem,mint egy núbiai táncosnő,ha az összes 3-4-5- leadott kilómat összeadnám,amit azután sikeresen vissza is szedtem..tegnap elbuktam....ma nem fogok!
Nem is tudom miért "boldogítottalak" ezzel Benneteket....bocsi...inkább a naplómban kellett volna,de lehet hogy oda is beírom,hogy szembesüljek vele nap mint nap...
Legyen szép,napsütéses a hétvégétek!
Írjatok!
Sziasztok!
annyi szép dolog történt veletek, fogytok, szépültök, férjhez mentek.... Mindehhez gratulálok! Nem olvastam mindent vissza, de azért látom, hogy mi a fő irányvonal.
Nekem most nem megy. Se a fogyi, se az írás, se sokminden más. Lányom Sopronban, szinte egy fényévre tőlünk, a szülők egyre gyöngébben, és egyre több pénz kellene, amit egyre nehezebb megkeresni. Éjszaka is sokszor dolgozni kell és a nappalok is zsúfoltak. Alig jut idő a párommal kávézni is, talán 1-2 alkalommal egy héten, és a gyerekekkel is csak távirati stílusban értekezünk. Ezért is nem írtam, mert egyszerűen nem jut sem idő sem kedv sem ideg arra, hogy leírjam mindazt amit átélek, amit érzek, és nem is biztos, hogy ide való lenne mindez.
Sokszor csak azt kérem, legyen már vége ennek az évnek már elég rossz történt jöhetne egy kis jó, egy új évben. De vége lesz, hisz november van.
Elmúlt mindenszentek ünnepe is, először apu nélkül, de vele....
Talán jönnek mostmár nyugodtabb napok, és jó lenne egy kis időt szorítani önmagamra is. Egyenlőre pihenni és takarítani vágyok, meg elrendezni a magam életét kicsit, ne csak másokon gondolkodjam folyton... Meg alkotni valamit, igen, nagy élmény valakit felgyógyítani is a betegségéből, de valami olyat, ami pihenteti az agyat, a lelket.... Vannak dolgok, amik most nagyon hiányoznak, és elérhetetlennek tűnnek....
Sok szeretettel gondolok rátok mindig, és ha néha idejutok, elolvasgatlak, és látom, hogy nálatok sem mindig minden gördül szépen, de szebben összeszeditek magatokat. Remélem, lasdsdan én is be tudok állnia sorba közétek!
Puszi,
Ancsa
sziasztok!
hát a nagy sikerem eddig tartott...
a hosszúhétvége vendégeskedése után 90kg-t mutat a mérleg... tehát a 10ből már 4 vissza is jött...
most hétvégén meg barátokkal megyünk wellness-elni... nem hiszem, h tartani tudom magam...
erősen hajlok a fülakupunktúra felé megint...
ma is úgy keltem fel, hogy na most aztán atkins ezerrel, de persze tejet tettem a kávéba és a tegnap frissen sütött kenyerem csücskét ettem reggelire... és most iszonyatos lekiismeretfurdalásom van.. betettem a kaput az egész napnak...
mindegy, azért ma már nem eszem ch-t... talán holnap sikeresebb leszek.. muszáj lesz...
karácsonyig még van 1,5 hónap... muszáj addig leadnom legalább ezt a 4 kg-t...
hát ez van, ha az ember leáll a mozgással (már nem bringázom) és nem úgy eszik, ahogy "kell"...
remélem, h megint működni fog az atkins... :/
azt hiszem, megint elkezdem olvasni a könyvet... az legalább erőt ad!
és tornáznom is kell majd!
csak nem tudom, mikor...
a karácsonyi időszakban sajnos 7kor kezdek majd a melóhelyen...
már most alig várom a tavaszt, h újra tekerhessek...
na, megyek, kezdem a napot...
puszi
Sziasztok!
Sipu, én is megnéztem az oldalt. Tök jó, remélem folyamatosan fogod írni, s akkor majd onnan is tudok informálódni:)
Nekem a péntek 13 mindig szerencsés nap:)
Húgom kösz jól van, hétvégén volt Halloween buli, majd rakok fel ide képeket hogy milyen dolgokat hoztak össze, nagyon jól érzi magát, szerencsére.
Mi még gyereken nem gondolkodunk, egyenlőre a lakást szeretnénk befejezni. ami írtó lassan megy, pl 2 hónapja várunk az ablakokra és még mindig nincsenek meg. Én amúgy kisfiút érzek magunknak, ezért sem agyalok a Botond mellett más néven, de ahhoz hogy ezen gondolkodjak rengeteget kéne fogynom, mert már magam is alig bírom, nemhogy mégvalakit.
Jövő hét hétfőn-kedden ismét szabin leszek, rápihenek az évvégére, idejét se tudom már mikor volt ennyi "szabadidőm".
Gyertek meséljetek!
Sipu-megnéztem az oldalt az időpontotokról!
Ez nagyon aranyos!
Annyira örülök Nektek!
:-)))