Fogyjunk együtt :) módszertől függetlenül (beszélgetés)
Bimm, dehogy vizsgáltam magam, szerintem 20 évesen ez az embernek eszébe se jut. Szimplán zuhanyozás után vettem észre... :)
Nem tudok rámenős lenni, mert nincs rá pénzem :) Mondták a telefonban, hogy ha valóban sürgősnek érzem a vizsgálatot, "hassak oda" az orvosnak. A két szép szememért biztosan nem fogja törni magát, maradjunk annyiban.
De a csomó ott van, tisztán érezhető, csak reménykedni tudok, hogy nem komoly.
Mindenesetre a héten elkezdek angolt tanulni az egyik barátommal, és amint két szót ki tudok normálisan nyögni, meg lesz egy kis kezdőpénzem, már utazok is, és vissza se nézek. Egy vicc ez az ország, semmi kedvem egész életemben orálisan kielégíteni, hogy szépen fogalmazzak...
Rosella, jó hogy mondtad a k.bázist :) Végre kordában tudom tartani magam én is. Nagyon jó érzés, ha észreveszik és megdícsérik a változást, hogy teszel magadért :) Képzeld, mostanában kapok beszólogatásokat az utcán, de a jobbik verzióból, amiben rendkívül kultúráltan ecsetelik a férfiak, hogy mit csinálnának velem. Na nem éppen ezek a legszebb bókok, de arra ráébresztett, hogy mostanában nem dagadtoztak le az utcán, és ez szuper.
Egészségedre Helena :))) Én jövő hétvégén koncertre megyek, akkor lesz ivászat biztos, de addig igyekszem kímélni a májam :))
Katagi, pont ez az. Hogy ha baj van, akkor jöhet a magánrendelés. És akkor mire van a többi orvos? Undorító. Egyik vendégem mesélte, aki külföldön élt, hogy egyszer komoly baja volt, de meggyógyították, és mikor a hálapénzt adta az orvosnak, az nem hogy nem fogadta el, hanem kishíján megpofozta, úgy felháborodott. Lehet itt vitatkozni a fizetésről, de ha sokat akarok keresni diplomásként, akkor nem tanárnak megyek például - legalábbis nem ebben az országban... :) Na mindegy, nem akarok okoskodni, de a volt párom pikkelysömörös, hát azt a tortúrát nem kívánom senkinek. Néha már komolyan elgondolkodtam rajta, hogy az orvosok direkt szivatják. Persze ő se adott pénzt nekik soha, gondolom ez volt a szívfájdalmuk, de mire adott volna, mikor semmi eredményeset nem értek el. Vagy előre kellett volna fizetni, lehet :)
Ma reggel a mérleg 85 és egy picit mutatott (régifajta mérleg, nem lehet pontosan belőni). Egy kg hízást korrektnek tartok, hiszen durván egy hétig nem diétáztam és tornáztam. Na de ennek mától vége, rendbeszedem magam :)
Kellemes délutánt mindenkinek.
Sziasztok!
Végre egy kis napsütés!! :-D
És hurrá-hurrá-műkszik a kal. bázis!!! :-)
Így most jól szembesülhettem azzal, hogy tegnap alaposan a kalóriák nyakára hágtam, de ch-val és fehérjével még mindig jó vagyok! :))
Helena-egészségedre! :-)
Én még mindig nem szántam rá magam a mozgásra, sajnos nagyon vacak a térdem, pénteken felgyalogoltam egy régi típusú 3. emeletre, majd pár órával később onnan le, azóta se jött rendbe a térdem...tudom, hogy a callanetics a nekem való de olyan lusta vagyok, hogy csak na...meg aztán a "mindig közbe jön valami" is remekül működik...
Ma reggel a konyhában kávészürcsölgetés közben a kislánykám végig mért, aztán még egyszer, majd megkérdezte: anya, te fogytál?? Mondtam neki, én folyton azon vagyok, hogy fogyjak! :-) Nagyon jól esett a megjegyzése és be kell vallanom, tényleg laposodik a hasam annak ellenére, hogy a mérleg nem mutat giga-mega változásokat, de a nadrágom dereka egyértelműen egyre bővebb! :-))
Legyen szép, mosolygós napotok! :-)
Kedves egeszsegedre :))))
Mit ittal? mit szeretsz?
37eves vagyok. Hat en meg kilencven kilosan nem mertem nekiallni futni (nem esztetikai okok miatt, hanem mert feltettema terdem, de en csak 162cm vagyok). Setalassal kezdtem, abbol sem sokat, inkabb csak rendszeresen.
Aztan jotta seta-kocogas kombo. Es igy tovabb es igy tovabb.
A futas rettenetesen sokat segit hasrol fogyni es erosodni. Ez inspiralo - de ki kell varni, hogy meglasd a valtozast. Es csipoben is ugy megerosodtem, hogy combtobol eltorom barki gerincet (termeszetesen jelen esetben a ferjemrol beszelek) - ha erted mire gondolok :o)
te hany eves vagy?
Húú, ez durva! De én is azt mondom, hogy a végére kell járni, számos más ok is lehet, mint a legrosszabb!! Maximum a magánrendeléseket tudom javasolni, az meg fizetős.
Apukám járt úgy, hogy két infarktus után kért időpontot EKG-ra. Kb. 2 hóappal későbbre kapott... Ja, szívbillentyűzáródási problémái is vannak... Szóval, ha jót akar az ember néha muszáj a magánrendelést választani. Igaz, az sem mindig tökéletes! Fel a fejjel Luciféria!
Én 2 éve hasonló okból kértem időpontot május közepén, augusztus 3. hetére kaptam. Először azt hittem rosszul értem, de nem....egy egész nyarat átbőgtem, szerencsére vaklárma volt...Veled is minden rendben lesz! De ha meg akarsz nyugodni, menj el a nőgyógyászodhoz, biztosan előbb fogad, igaz tovább küld ő is, de mégis csak többet tud a témáról, mint egy háziorvos(nem ledegradálni akarom, csak másra szakosodott...)
Próbáld meg!
Köszi Rosella a kedves sorokat.
Kaptam időpontot... február közepére. Kezdem úgy érezni, hogy a magyar egészségügy épp olyan semmitérő mint a rendőrség, és hogy ezt is, mint minden mást, magamnak kell megoldanom - csak tudnám, hogyan.
Sziasztok.
Hát, nem csak te vagy ezzel így, Rosella :( Tegnap és ma már tudtam tartani magam, előtte való nap alaposan a pohár fenekére néztem holmi stresszoldás gyanánt, azelőtt meg nem diétáztam, hanem szimplán normálisan ettem két napig.
Elég sok felhő gyűlt felém mostanában, többnyire a saját hülyeségemből adódóan.
Ma háziorvosnál voltam, mert találtam egy csomót a mellemben, ultrahangra kell majd mennem. Emiatt is elég ideges vagyok, mert nagyanyám rákos volt, és anyámnak is volt valami hasonló, de nem nagyon beszéltünk róla, mert még kicsi voltam. Ezenkívül sok más komoly gondom is van, túl sokat idegeskedek mostanában.
Szóval nem túl rózsás a helyzetem, de próbálom tartani magam a diétában (is), és remélem, hogy rendbe jön minden.
Sziasztok! Vagyok, csak kissé távol maradtam a géptől, illetve folyton foglalt volt...
Kisebb kilengedezésekkel, de csinálom az életmód váltásomat, megyeget, oda kell figyelnem. Az az igazság, még nem vált nálam rutinná a paleo, vagyis még nem hagyja figyelmen kívül az agyam a paleo szerint nem fogyasztható élelmiszereket, de az a célom, hogy automatikusan kizárjam az étrendemből az oda nem illő ételeket. Egyelőre még nagy a csábítás...az eszem hiába tudja, hogy nem kellene, az ízlelőbimbók azért még követelőznek. Szerencsére egyre gyakrabban sikerül kikerülnöm a buktatókat és megelégednem azok emlékével... :-)
Legyen szép napotok, bár itt elég szomorkás, csöpögős az idő...igazi őszi...
Igazad van, nem tul szerencsés ez a sokfajta etel. "Sajnos",hogy itthon voltam, belefért az időmbe. Most ezen változtatni fogunk, mindenki valamilyen kompromisszumot fog kötni. Lányomnak nem kell fogyni, 50 kg, 165 cm, nagyon jó alakja van. Soha nem fogyózott, ilyen. Szereti az egészséges kajákat, de könnyen megeszik este 10-kor 3 szelet nutellás kalácsot, tehát nem megrögzött, csak igényli az egészségeset is.
Én is szeretem az egyszerű recepteket hétköznap, meg a segítő eszközöket hozzá a konyhában.
A mozgás most sajnos annyi, hogy lift helyett lépcsőzöm (3. emelet). Ma voltam 2 órát teniszezni, holnap mg hastánc.
A hétvégi kajálás jó volt, csak most még egy vacsora lesz családdal, az veszélyes...
Mitol lennel unalmas Katagi?!
Eppen mint fonix madar kelsz ujra eletre - uj munkahely, eletmodprogram - mi kellhet meg?
Ertem en, hogy otthon ugyanaz a malom van es ugyanaz a hajtas na de talan igy is van ez jol.
Ez az osszevissza mindenki kulonfelet eszik dolog nekem sosem volt jelen a csaladi eletemben. Hozzateszem mindig en logtam ki a sorbol, de az en generaciomban meg nem volt divat, hogy az anyukak ennyire szerepet jatszanak a felnott gyerekek mindennapjaiban. Szoval azt magamnak inteztem. De el tudom kepzelni, nem egyszeru osszehangolni a 'ki mit eszik' kerdest :)
A lanyod is szeretne sulyt vesziteni?
Ma reggel sutottem pogacsat a ferjemnek. A recept tokmindegy, mert en magam vagyok a hagyomanyos konyhamuveszet gyilkosa - en kizarolag egyszeru recepteket vagyok hajlando elkesziteni. Szoval eleg kiserto ez az illat, amit a friss pogacsa ad. A kulonbseg a korabbi onmagamhoz kepest annyi volt, hogy megillatoztam alaposan es megbeszeltem magammmal, hogy ez igy van jol. Hulyeseg lenne azt allitanom, hogy nekem nem ez az 'otthon ize', ezen, ilyeneken nottem fel. Mirol beszelunk? De ugy latszik, vannak teruletek-esetek-helyzetek ahol kepes vagyok ugy viselkedni, ahogyan azt egyebkent gondolom. Szoval nem kezdtem hiszterikus alkudozasba magammal az ugyben, hogy ennem kene belole.
Jo vagyok! Ma is! (ez reka motivalo dumaja :DDD)
Bimm2, szívesen mondok motiváló mondatokat!!
Azért váltottam, mert nehezen találtam ügyfelet. Én nem vagyok rámenős, nem tukmálom magam senkire. Ha elsőre nem gondolja, hogy neki jó amit csinálok, akkor, odébb állok, nem erősködöm. Márpedig az tud megélni igazán, akinek ez megy. Be kellett látnom, nem vagyok az az értékesítő tipus. Meg hiányzott a társaság. Néha napokig itthon dolgoztam, senkivel (család és a bolt kivételével) nem találkoztam. Korom ellenére (47) gyorsan találtam munkát. Igazából én lepődtem meg a legjobban. Gyermekeim nagyok, lányom 22, itt él nálunk a párjával, fiam 19. Ő most érettségizik. A "vőm" vega, lányom meg én igyekszünk egészségesen enni (zabkorpa, sok zöld, teljeskiörlésű meg rozs dolgok), férjem megeszi a zöldségeket, a fiam viszont "hagyományosan" étkezik. :-) Szerencsére jó alkat, és vékony. Szóval nem egyszerű összehangolni az étkezést.
Na, jó kis bemutatót tartottam, remélem, nem vagyok unalmas.
A mozgást kényszerből nem szabad csinálni, sérülésveszélyes!!! Például szívesen teniszezem, meg hastáncolok,az elliptikuson meg közben filmet nézek. Szeretem az aerobikot is.Kinek mi a jó, mit csinál szívesen.
na katagi, te vagy ma nekem az igazi motivalo :))))))))
'Csodálom a kitartásukat és azokét, akik ezt csinálják!!' - mert ezeket a mondatokat veszi az ember magara :)) Egyebkent erre gondoltam, amikor patapucsnak a futast ajanlottam, hogy meg kell probalni a futast, ahogy te is tudod mar magadrol, hogy te nem szereted es/vagy a doki nem is ajanlja illetve futogepen valamennyit futsz. Nem kell ezt (se) eroltetni. Van annyi mozgasfele, sport, hogy boven lehet valogatni!
Es milyen az uj munkahely? Ugy ertemjol erzed magad ott amennyire lehet? Es miert valtottal az otthoni munkarol?
neked mar felnott(ek) a gyereked (gyerekeid)?
Ugy ertettem, eleg biztonsagos e?
A hol az szerintem kb mindegy... marmint persze nem, de az van, ami van :)
Es mondom, meg mindig lehet, hogy valami mast csinalsz.
OK.
10-et óhajtok leadni
Csak itt a lakótelepen.
Jövőre kertesbe költözünk, ott meg nem tudom, hogy hol lehetne, mert a házakközelében csak betonutak vannak.
Ezek nem furcsasagok :)
A vonzas torvenyet sokan kutattak es kutatjak ma is. A letezeset nem kerdojelezik meg (fizikailag a tomegvonzas bizonyitott) egyeb dimenziokbol meg hianyzik a tudomanyos magyarazat, de peldai vannak.
Nyugodj meg :) Nem vagy bolond. Legfeljebb ha elkezdesz futni akkor en foglak bekategorizalni a bolondok koze :) De azt is csk azert, amiert magamat is, mert korabban igy gondoltam a futokra es a futasra.
Mindenesetre, ha nekiallsz futni, szerintem semmire a vilagon nincs szuksegegd, mint egy jo futocipore. De abbol tenyleg egy jora.
Hol tudnal futni?
Ez érdekes, mert a Somló hegy nekem első pillantásra szerelem volt. :-))
5 éves voltam amikor anyu nagynénjénél Devecserben (akkor még ott lakott szegény, de a vörösiszap traumáját nem élte túl, túl idős volt és nagyon megviselte szegényt) voltunk és akkor "találkoztam" a heggyel.
Van egy fényképem róla és azt gyerek/tini/felnőtt fejjel sokszor nézegettem.
Imádtam, vmi vonzott oda. Aztán a barátommal az egyik nyáron elmentünk Ajkára és megmutattam neki a "hegyem". :-))
Az első olyan hegy, ami neki is tetszik és nekem is.
Amúgy Alföld párti vagyok, vagyis a rónaság vonz...meg nem tudnám mondani, hogy mi tetszik abban a tájban....talán a végtelen érzése, a végtelen szabadságé....teljesen véletlenül az anyai rokonság másik ága alföldi. :-)
A Szentendrei Skanzenben is ennek a két tájegységnek a tájházai tetszettek úgy, hogy el sem olvastam előtte táblákat.
Fura dolgok ezek.
Korábban az összefüggésekkel nem foglalkoztam, úgy látszik öregszem.
Vannak még furcsaságaim.
A barátommal kapcsolatban: az ő anyai ágán a nagyszülei nevei: Margit és Károly.
Az enyémnél is.
Az ő nagymamája egy határozott, karakán, erős akaratú asszony volt. Az enyém is ilyen volt.
Az ő apukája ezermester típus volt, az enyém is az.
Az egyebeket nem is említem.
Pld. amikor néhány számológépet beindítottam (persze csak ha be volt kapcsolva) és printeltek ezerrel, stb. Amikor a fiam kicsi volt, a fejfájását "elszívtam". Neki elmúlt, nekem meg be kellett vennem egy Algopyrint.
Nem tartom kizártnak, hogy egyszer elindulok és elkezdek futni, már egy ideje érlelődik a gondolat. :-)
Most megyek aludni, jó éjt!
Somlo nekem nagy kedvencem :))) vegigsikitottunk mar ott nehany napot. A ferjem vegrendelete az, hogy a hamvait somlohegyen szorjak szet. Nem akarom elrontani itt a hangulatot ezzel a temaval, de ez van :)
Szerintem a vas az vas. Tokmindegy, milyen kiszerelesben, az hasfogo. Nalam is. Remelem, rendbehozod majd magad valahogy. Kinzo dolog ez a hasfogott dolog.
8km-t futok minden masnap. (ha esik, ha fuj, ha keson fekudtem le, ha koran... ). Annyiban lettem edzett, hogy barmi tortenjen mar 7perc/km megvan. Ezt javitgatni tudom, ha megfeleloen vagyok feloltozve, ki vagyok pihenve es jol kajalok - akkor az elso 5km-t le tudom nyomni harminc perc alatt, a tobbin mar lassulok. De azert is nem hagyok ki futast, mert nagyon megszerettem. Elkezdeni 'nehez' volt, de kivalasztottam egy programot (elso ot kilometerem) es azt csinaltam kemenyen.
Hogy en korabban miket gondoltam a futokrol... hogy bolondok. Es most mar en is az vagyok es meg orulok is neki :D
En csak buzditani tudlak, hogy elekzd. Nem biztos, hogy szeretni fogod, de ha igen, akkor adtal magadnak egy tok jo dolgot.
Nekem peldaul az insanity nem jott be... de ugy allok hozza, hogy MEG nem.
de ugyis tudositok :)
Katagi nagyon jonak hangzik amiket eszel. Kiegyensulyozottnak. Igy ez engem is motival, hogy 'rendesen' egyek - ami a rendszeresseget jelenti.
Milyen az uj munkahely? Tok jo vagy, hogy igy is kitartasz - az uj melo mindig nagyobb stresszel jar... vagy rosszul gondolom? akkor konnyebb enni valamit. DE TE NE! jol csinalod
Sajna nehezen lehet bejutni. :-(
Nekem is csak hajnali 5 fele sikerült. Remélem most már meg fogják csinálni, mert ilyen nem szokott előfordulni. Olyan igen, hogy fél napra rossz (augusztusban volt vasárnaponként), de ilyen hosszú nem.
Azokkal ne foglalkozz, akiktől hideget kaptál. Ők azok, akiket inkább sajnálni kell ill. lehet.
Ez az egyetlen helyzet, amikor okosnak és fontos érezhetik magukat, ennyire sivár az életük.
Én ilyenkor kedvesen mosolygok és azt gondolom, hogy "bek@phatjátok". :-))
Sajnos gondok mindenhol vannak...tőlünk pld. jövőre kirúgnak vkit...mázlim, hogy velem meg vannak elégedve, de munka még ennél is több lesz, pedig már ennél is lóg a belünk.
:-D
Nyugi, eljön még a TE időd! Én biztos vagyok benne! :-))
Nézi most vki a Sztárban sztárt?
Szandi és Varga Viktor megint jó volt. :-)
:-D
Jól is esett. :-))
Férjem csak volt (több kint 13 éve), barátom van.
Erre mondják, hogy amit nem látunk, az nem fáj. Egyébként elmondtam neki azt is, amikor a Mekiben startolt rám egy pasi...persze ez akkor volt, mielőtt nagyon meghíztam.
Ha ő meséli el vmilyen hasonló szituját, azon meg én mosolygok jót. :-)
Megbízunk egymásban. Másképp nem működhetne a kapcsolatunk.
Én mindig azt mondom neki, hogy addig nem kell aggódnia amíg elmondom. Akkor kezdhet aggódni, amikor nem mondom el.... :-)
Tudod melyik az egyetlenem száraz fehérbor amit szeretek?
Amelyiket a mádi pap csinálja. Isteni jó! :-)
Amúgy Balaton-felvidéki "vagyok", az ottani bejön...mondjuk az a rész a véremben van, a gyökereim Devecserhez kötnek.
Langyos a dolog és kevesen vannak most még, de csak beindul. Engem csak a duma érdekel, mert amúgy nem kell motiváció, csinálom és kész.
Sajna ez a vas szirup is hasfogó hatású nálam, nem csak a tabletta. Ezt az üveget megiszogatom, aztán meglátjuk.
Amúgy az utifű maghéj jó lenne.
Mennyi a km normád? :-)
Nekem is kellene, de vhogy nem visz rá a lélek.
Kicsit ritkán jövök, még próbálom szervezni család életét az új munkahellyel. Egyenlőre minden nap viszek kaját, eddig főttet: sült-párolt hús, zöldség, barna rizs, főzelék. Itthon reggelizem: szendvics barna kenyérből vagy zabkása almával, felváltva. Viszek egy joghurtot/kefírt, meg almát. Ha hazajövök, akkor is valami könnyebbet eszem. Nincs bent vásárlási lehetőség, így azt eszem , amit viszek. A mozgás a lépcső használata lift helyett.
Ritkán iszom alkoholt, nekem mindig pillanat alatt a fejembe száll. Azonnal piros leszek és "nehéz" a fejem. majd elalszom. Mindig irigyeltem azokat, akik csak becsiccsentenek, de nincsenek ilyen látványos tünetei egy kortytól. Higgyétek el, ez sem kellemes...
Luciferia, nagyon klassz, hogy igy öltözöl. nem szabad elhagyni magunkat attól, hogy nem XXS a méretünk. Attól lehet valaki csinos, össze lehet válogatni egy kellemesen nőies öltözetet. És érdemes. Szép hétvégét!
Sziasztok!
A k.bázis már második napja rossz :( Az utóbbi 2 napban megjutalmaztam magam mindennel, amit a fogyi miatt kihagytam (a cukros energiaitalnak örültem a legjobban, na meg a citromos sörnek), de azért jó lett volna használni.
Hát kaptam hideget-meleget, de lényegében egész sokan megdicsértek, mondták, hogy csinos vagyok, és nem csesztetnek, ez szuper érzés.
Szóval most megvolt a pihenő, nincs is bűntudatom, mert úgy érzem, ennyi azért járt nekem. Holnap már visszaáll minden a régi kerékvágásba, jöhet a második 10-es elpusztítása :)
Sajna a mindennapjaimat most sok minden beárnyékolja, de úgy fogom fel, hogy legalább a fogyiban sikerem van.
Patapucs, féltékeny vagyok :))))
A Bailey's-t én is nagyon szeretem, de sajna amilyen finom, annyira hízlal :( Jellemző!
Ezt nem mondod komolyan?!?!? Flortolgetsz a metron??? KIRALY vagy :))))) de neked van baratod, ugye? Vagy ferjed van? az csak volt, nem?
En a bort szeretem. NAgyon. A palinkatol mar el vagyok szokva - korabban IMADTAM! Voltam is palinkakurzuson. Nagyon elveztem! De mar ugy lehuzni egy felest szerintem nem birnek... Nem hulyepi..asagbol, de el vagyok szokva tole. Nehany honapja egy baratunkek kaptak agyas szilvat, abbol kaptam egy kupoicaval. en azzal egesz este elvoltam. Nem tul hiheto de en elkortyoltam... Orakon at. Utana a boromat mar a ferjem itta meg. De nagyon finom volt. Szerintem a malnapalinka az most egy idoszakos trend. En az agardi barackpalinkat szerettem a legjobban. irdatlan aranyaron adjak vendeglokbe, de ha egyszer van lehetoseged, kostold meg. Nagymamalekvarja illatu.
Hogy van az emesztesed?
Es hogy van a fogyokuraverseny?
Ma lefutottam a kis kilometereimet, rettenetesen lassan...de megcsinaltam!
ELJEN :)