Fogyjunk együtt :) módszertől függetlenül (beszélgetés)
Protein por (másképp anyagilag nem bírtam volna), de a tejet nem bírtam és minden nap fel voltam fújódva tőle.
Amúgy meg egyetlen fajtát tudtam csak meginni, egy Rossm&anost, a többit ihatatlanul édesnek éreztem.
Lehet, majd kíváncsi leszek, hogy miket tapasztalsz. :-)
Kísérletnek is jó. Nekem is volt olyan hónapom, amikor pld. a fehérje bevitelt növeltem meg 2g/tkg-ra. Biztosan van akinek beválik, nálam fogyás szempontból nem volt jó.
Akkor igen, ha lefogyok és utána akarok formálódni.
Bocsi, de ez miért jobb, mintha nagyjából egyformán étkeznél?
Minden héten 1kg-t fogsz fogyni vagy én értem rosszul?
Korábban azt már csináltad? Beválik?
A 600-as napok nekem nem mennének. Próbáltam gyümölcs napot tartani a múltkor, de már reggel olyan éhes voltam, hogy mindenképp ennem kellett normálisan (mármint nekem normálisan).
Helló,
végre minden a régi kerékvágásban, van gépem a munkahelyemen is. Én ma kezdem az 5+2 módszert. mozgással szinkron. Ma van a +2 nap egyike. Szerdára terveztem a másikat, de akkor utaznom kell, akkor pedig nem szokott sikerülni a fogyi. azt hiszem ezen a héten valamaelyik másik nap lesz a nyerő.
Én is itt vagyok! :-)
Váltottam a diétát illetően, a testkontroll lesz az alap, tejterméket, "rossz" lisztes dolgot továbbra sem fogok enni, de kölest, hajdinát, lencsét, korpákat, pelyheket, magokat igen!
Ma kezdem!
Tavaszra csak sikerül fogyni valamicskét!
Célom a szülinapomig (ápr.9.) 85 kg. Ez 15 kiló elvesztését jelenti.....a számolást Rátok bízom, én gondolni sem akarok a jelenlegi súlyomra...(köszönöm magamnak, a töpörtyűnek és a kolbásznak! de elsősorban magamnak!! Szép volt! :-/ )
Na azért szépen csendben a fű alatt olvaslak benneteket. :-D
Elég zűrös időszakomat élem (nem fogyásilag, hanem a fiam miatt) és a meló is több, mert egy kollégám kirúgták.
Amúgy minden ok, a fogyás megy (mint mindig), az első célom a 63kg volt, az már elértem.
Az új célom a 60kg, hogy ne legyen gond a karácsonyi hamizás anyunál. :-)
hejj csajok!
hol vagytok?
innen is kikopik mindenki?
patapucs elment versenyt fogyni.
Vagy mindenki mas is?
hahhhhoooooooooooooooo
nagyon bolcsen :)
koszi a box miatt :) en is szuperhosnek erzem magam miatta:D es beszamolok!
ilyenaboxxxxxx
ilyenailyenabooxxxxxxx
Katagi, en vettem egy ilyen szakacskonyv-ujsag szeruseget, amiben tul azon, hogy cukormentes receptek vannak, azt igeri, hogy hat het alatt leszoktat a cukorrol. A harmadik hettol tulajdonkeppen letilt a gyumolcsokrol. ELETVITEL SZINTEN! Na most en nem allitom, hogy nekem jot tesz, haketpofara eszem a gyumolcsot (kulonosen ugye aszalt formaban nyammmmm) de azt nem gondolhatjuk, hogy gyumolcsok nelkul elni normalis?! es ez most egy trend, hogy megharagudtunka gyumolcsokre, mert sok bennuk a fruktoz. Ch. Valahogy elfogadhatlan szamomra. Ugy, hogy en is nagyon igyekszem odafigyelni a gyumolcs mennyisegere, na de KIIKTATNI?! gondolja azt valaki tenyleg komolyan, hogy lehet (erdemes) ugy elni? pffffff
na es hogy allunk? hogy allunk? :) hogy mennek a dolgok?
helena, a hetfo mindig jo :)))) ne feledd.
Nekem van arrol egy velemenyem, hogy azok, akik fiatalkorukban rendszeresen sportoltak, azoknak mas modszerhez kell folyamodni, mint nekunk, akik fiatalkorukban nem versenyszeruen sportoltunk.
Persze, engem is hurcolt anyam mindenfele edzesre gyerekkoromban, a balettol a kosarlabdan at es meg szerettem is. Aztan jott a kamaszkorom, kicsit megreccsent a csalad a rendszervaltasban (nem voltunk azok a konnyen talpraallos tipusuak, elvesztunk) ugyhogy az ilyen hobbiedzesek elvagolag meg is szuntek. De az en hormonszintem nem volt hozzaszokva egy olyan elenk mukodesre, mint akik kemenyen, rendszeresen, eletet kitoltoen csinaltak!
Szoval en azt hiszem, hogy azoknak, akiknek kiesik a sport a (fiatal)felnotteletukbol, elotte pedig a hormonjaik dultak, meg jo, hogy felszednek nagy mennyisegu kilokat! Es nem azert, mert fizikailag nem mozog tobbe, vagy nem annyit, mint korabban. Hanem mert a hormonrendszer kap egy megallj!-t. Es akkor oda a 'boldogsaghormon' meg magabiztossag meg minden. Arrol nem is beszelve, hogy szerintem elsportolokent jogazgatni vagy pilatesezgetni rohej. Ugy ertem nem fogod tudni elvezni, hoiszen azt szereti a tested, amikor szetfeszult izmokkal a teljesitokepesseged hataran repesztesz.
Nehez ezeket felismerni.
es te probaltal mar valamilyen modszert az evesben? marmint valakit 'kovetni'?
neked csak azt tudom ajanlani - hajtsd meg magad kisanyam! :DD (bocsi) kezdj el valakit 'kovetni', mindegy az hogy norbi paleo atkins vagy valaki es keresd meg a motivaciod! Jajjdeszurkolok!
Sziasztok!
Bimm! Gratulálok a boxedzéshez! Ügyes vagy. Én eszem gyümölcsöt. Persze, van benne cukor, gyümölcscukor, nem finomított fehér cukor. Annyira csak nem rossz. Inkább estére nem eszem, csak napközben. Sokszor reggel egy kis almával kezdem a napot. Ha nem eszem egy-két napig gyümölcsöt meg zöldséget, szabályosan hiányzik. Zöldet is igyekszem sokat enni. Ha reggelire szendvicset eszem (rozszsömléből, jó sötét színű), akkor a csmell sonkára retket/paprikát/uborkát meg salátát teszek. A férjem már kérdezte, nem szoktam-e mekegni :-) Nagyon szeretem. Vagy vacsira sok zöldféle kefírrel leöntve.
Rosella: Én sem egy fajta diétát követek, hanem a "sajátomat". Szóval nagyon alacsony ch, néha update, meg súlykontroll. Igyekszem a mennyiségekre is hangsúlyt fektetni meg a rendszerességre. Sokszor keveset enni.
Helena: Ne keseredj el! Azt tudomásul kell vennünk , hogy a szervezetünk már nem úgy reagál a diétára mint régebben. Sokkal lassabban mennek le a kilók, viszont gyorsabban jönnek fel... Ha elbotlasz, állj fel és menj tovább! Ne elemezd hosszan, mi történt, miért, stb. Egy gondolat erejéig nézz csak vissza!
Köszönöm kérdésed...mindössze hárman voltak, viszont cserébe jól átfagytam, voltak pillanatok, amikor meggyőződésem volt, hogy elkezdtem hibernálódni...:-D
Mindenfélét árulok, könyveket, a gyerekek"kinőtt" játékait, felnőtt ruhákat, lábbeliket (ezek használt, de szinte újszerű állapotban lévő dolgok) a magam készítette kézműves dolgokat: kalocsai hímzett tartókat, táskákat, könyvjelzőket, flitteres lakásdekorációt, hastáncruhákat....szóval egy csomó mindent...
Az a tervem, hogy karácsonyig csinálok még néhányat, remélem az évszakhoz képest az időjárás kedves lesz hozzám azokon a napokon...:-)
-------
Nem használok csökk.ch-s lisztet, nem hiszem, hogy a családnak problémája volna vele, szerintem észre se vennék, inkább erősen anyagi vonzata van a dolognak... :-/
Az "Öt tibeti" az öt rítus, öt gyakorlat, amit ha minden nap elvégez az ember-kezdetben 3xi ismétlésszámmal, majd hetente emelni az adagot egészen a 21-es ismétlésig, a következő jótékony hatásokat tapasztalhatja:depresszióból való kigyógyulás,közérzet javulás,állandó fáradtságérzet elmúlás,ízületi fájdalmak eltűnése,
légzőrendszeri problémák megszűnése,pajzsmirigy betegség gyógyulása,ősz haj és -szemöldök visszasötétedése,észrevétlen fogyás,sokkal szebb izomzat kialakulása,narancsbőr megszűnése,ráncok kisimulása. Ha csak a fel jön be, már jó, de miért ne lehetne az összes? :-)
A Pilatest nem próbáltam, nekem a 40 perces callanetics dvd van meg, azt használtam és ez a szándékom most is!
Remélem lesz elegendő lelki erőm belevágni holnap! Első hétre a tibetit tervezem bevetzetésnek, aztán a köv. héten elkezdem mellé venni a callaneticset kezdetben hetente 3x.
-----
Átvariálom az étkezésemet. Az az igazság engem azért tudat alatt kezdettől fogva piszkál, hogy a zsíros dolgoktól nem fogok fogyni, hogy is fogynék ilyen abszolút mozgásmentes életvitel mellett...szerintem bedumálom magamnak és a testem el is hiszi nekem...nem konkrét diétát fogok követni, az alapja a testkontroll, kicsit candida, kicsit csökk, ch., kicsit Norbi...ezek külön-külön mind jók, miért ne működne ötvözve?...
-----na megyek vasalni, aztán flitterezni...
Nálunk tegnap este óta szünet nélkül esik az eső, úúúúútálatos része ez az ősznek....de azért legyen kellemes a vasárnapotok! :-)
Hetkor boxedzesen voltunk a baratnommel (szombat leven) ahol a program kardio alapu volt. Szethajtott minket edzoba' :) egy ilyen kis sprinteles kozben mar a vegefele ereztem, hogy a combizmomban uj dimenziok alakultak ki (fajdalom formajaban). cserebe olyan energiaval jottunk el az edzesrol, ami mindent megert!
Edzes utan kozvetlenul megettem egy proteinszeletet. mar olyan edesnek tunt, amit soknak talaltam. El sem hiszem. Nalam az edes mehet minden mennyisegben.
Szerintetek ez a gyumolcseves elkerulese misszio ez normalis? en csinalom, de ezzel kapcsolatban mindig fenntartasaim vannak. Szoval oly nehezen tudom elkepzelni, hogy ennyire bunosek lennenek.
es ti megesztek fel kilo zoldseget egy nap?
Rosella, milyen volt a garazsvasar? Miket arultal? Hasznalt cuccokat vagy kezmuves cuccot?
A goji bogyot mar lattam csokiba martogatottat :DD Most megnezem, mire jo.
En azt mondom, sose bizonytalanodj el! Ha valami modszert kovetsz es ugy erzed, nem jo neked (hatasaban, kivitelezeseben, modszereben) akkor terj at masra, csak ne bizonytalanodj el! Jol csinalod, mert csinalod es ez a lenyeg!
Te nem hasznalsz ch csokkentett liszteket? Kitagadna a csalad erte? :D
mi az az ot tibeti? a callanetics is nagyon jo, de amit en ismerek, az kicsit hosszu. En emiatt a pilatest probaltam. Probaltad mar? Es szamolj be, hogy megy a mozgas.
helena miert mondod, hogy volt 33 jo eved? te leanykorodban vekony voltal, azert? es most hany kilotol akarsz megszabadulni es mit csinalsz erte? te is ch-t csokkentesz? vagy zsirt? mozogsz valamit? es bevonzodott ejjel az elhatarozas? :))))
:-D még nincs este, de elfelejtettem két kérdésedre válaszolni Bimm! :-)
-chia magot még nem ettem, nem is láttam...
-a goji bogyót azért eszem, mert a fogyás elősegítőjeként emlegetik utána néztem és számos egyéb jótékony hatása is van, amiben Patapucs megerősített a napokban, gondoltam nekem sem fog ártani, ha egy kicsit frissebb és energikusabb lesz....meg ha lefogyok...:-D
Jó reggelt!
Bimm-igen, a sajtos rúd jól sikerült...finom lett, ezt első kézből állíthatom, ugyanis nem bírtam ki....erre mi történik????....80 dkg-mal kevesebb a súlyom ma reggel, mint tegnap....Puffff...Mi vaaan?????
A mozgással sehogy sem állok, de tegnap kaptam egy égi jelet arra, hogy ideje elkezdenem, ráakadtam egy cikkre az 5 tibetiről, amit régebben csináltam a Callanetics-s(z)el együtt. Hétfőn újra kezdem!
---
Katagi-aranyos lehet a kutyád...a mienk 3,5 éves tacsi. Imádjuk! Egyéniség! Meg vagyok róla győződve, ha egyel több kromoszómája lenne, beszélne! Ezt szoktam is neki mondani..olyankor tudományosan figyel rám, mintegy megerősítve engem ebben a hitemben....:-)De hogy mindent megért, az biztos....:-)
----
Helena-én sem vagyok a helyzet magaslatán, ha ez egy cseppet megvígasztal Téged! Engem lelomboz, hogy valahogy nem igazán akar beindulni a fogyás. Össze-vissza ugrál, persze, tudom, a "csak néha eszem mellé"-vel pont jól be lehet kavarni egy folyamatba, de épp most értem arra a pontra, hogy alaposan elbizonytalanodjam a módszer kiválasztásával kapcsolatban. Konkrétan a feljebb említett - sütit ettem mégis kevesebb lett a súlyom - dologra gondolok. Vagy egyébként is lement volna és ez csak véletlen egybeesés? Vagy az én szervezetem is úgy reagál a drasztikus ch megvonásra, ahogy Patapucs mondta?
A fene se tudja...megint kínlódom, őrlődök! Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem hiányzik a ch. de, igen! Nagyon hiányzik! Kiegyeznék napi 1 kis tálkányi zabpehellyel, fahéjjal, vízben főzve, forrón...mmmm....:-P de az már nem paleo, viszont egy csomó más diétás étrendbe simán belefér!
nem tudom...még ma eldöntöm, lehet, hogy hétfőtől teszek 1 próba-hetet, vajon mi lesz!
---
Ma napközben nem vagyok, garázsvásározok, de estefelé jövök! Addig is legyen olyan a mai napotok, amilyennek szeretnétek!
Puszi
I.
Valamennyire visszaolvastalak benneteket, érdekes dolgokat írtatok. Bimm a boxra kíváncsi leszek Ez a hogyan áll a ruha rajtam éppen dolgot ismerem. Ha fogyás után 1-2 kg-ot visszahízom, az sem ugyanoda megy vissza... Én inkább ott tapasztaltam.
Úgy meg vagyok fázva, fáj a fejem. A munkahelyen zárás van, és sokára érek haza.Szóval most nem igazán figyelek magamra, de igyekszem. Rászoktam a barnarizsre. Vagy zöldséggel eszem, vagy hús van hozzá, vagy paradicsom mártás (saját pari!).
Sajnos, nagyon keveset iszom most. Ki kell alakítanom, hogy tudok többet inni. Csak simán a vizet nem szeretem. Kell egy kancsót beszereznem amiben tudok nagyobb adag gyümölcsteát lefőzni. Tegnap pl. csak 2*2 dl teát ittam. Az kevés.
Jó hétvégét, használjátok ki a viszonylag enyhe időt! Én kutyázni szeretnék (már ha jobban leszek). Kicsit ugrálni kint a levegőn az egész heti bezártság után. 4,5 fél hónapos német juhász. Igazi "ördög", de imádom, mint a gyerekemet. Sokat foglalkozunk vele, remélem, okosodik. Nincs megkötve, mincs is kialakítva ilyen, most szólt a tenyésztő, hogy nem ártana. Az előző kutyusunk sem volt megkötve az utolsó 6-7 évben, csak ha elutaztunk. Aztán megszüntettük a helyet. Nem igazán akarom megkötni. Van egy kennel, csak szerintem már "kinőtte". Amikor hazahoztuk, akkor oda volt bezárva, ha nem voltunk otthon. Hát ez van.
Ettetek mar chia magot? Marmint nem ugy siman, hanem mondjuk pudingnak (azert eppen pudingnak, mert en azt probaltam es nekem nagyon bejott). Es tok egyszeru.
A ferjem munkahelyen a gyurosok eszik, illetve isszak. egy kanal ilyen magot leontenek vizzel, varnak nehany percet es megisszak. Hidratal is es az osszes aminosavat tartalmazza ami a feherjekben megtalalhato. Asszem ezert isszak foleg :)
Az etelreceptekben varni kell vele nehany orat inkabb, mint peceket, de megeri :)
MA megyek boxolni, aztan jovo heten indul a box-tabor! Be fogok xarni tole, de mar alig varom. kedd-pentek-szombat. Igy most a futasomat at kell kicsit szerveznem, de nem banom.
Mar megint idiotan kezd viselkedni a testem. Ez a fogyas dolog nem cska egyszeruen ugy van, hogy fogysz, aztan veszel uj ruhat. Ti hogy vagytok ezzel? Nekem akkor valahogy alaktalanna valik a testem, neha egyik naprol a masikra egy ruha, ami korabban jo volt elkezd hulyen allni rajtam. Meg mielott azt hiszitek bekepzelem - nem, latom, hogy ahol tegnap jo volt, ma mar elall... Mikozben mashol meg elkezd rafeszulni. Es az nem csinos. Jo, persze sokkal jobb mint volt :DDD de megsem az igazi. Ez a zsir-izom vesztes egy erzekeny egyensuly. Ez nem is panaszkodas reszemrol, mintsem ertetlenul allas a dolog elott. Vagy csak az en testem viselkedik ilyen hulyen?:) nem tudom
Rosella,
az nekem is bejott, amikor kikeszitettem magamnak a kotelezoen megivasra varo italokat :) Inni kell. Nincs mese.
Remelem, jol sikerult a sajtosrud sutese! Majd szamolj be. Nagyon nehez ez, amikor te vagy a haz asszonya es ellatod a tobbieket...
Miert esztek goji bogyot? Az mire jo?
Hogy allsz mozgas fronton?
Sziasztok!
Bimm-én 6 litert nyáron a legnagyobb melegben tudok meginni...ilyenkor erősen trükköznöm kell, hogy ne felejtsek el inni. Már reggel kikészítem a pultra a két flakon vizet, ha nem lenne az orrom előtt, sokszor szembe se jutna...:-)
-------------------
Tegnap megettem az első marék goji-bogyómat...elsőre finom volt, a vége felé kezdett előjönni a jellegzetes íze, de nem rossz....nagy reményeket fűzök hozzá, akárcsak a kókuszolajhoz és a himalája sóhoz....
-----
Ma ismét erőpróba: sajtos rudat sütök, telis-tele tiltott dolgokkal...remélem erős leszek!
Holnap nem nagyon tudok jönni, mert garázsvásározok, ma már előkészületek, jó is lesz, nem leszek konyhaközelben...:-)
Jah es ami meg tea fronton eszembe jutott.
Vettem egy teat, karacsonyi alma izesitesut. Jajjdefinom! Igazsag szerint a femdoboz miatt vettem meg, de igy, hogy ennyire izlik, lehet, veszek meg egyet. Es akkor mar duplan kesz leszek a karacsonyra.
Kiszamoltam, tegnap 6 liter folyadekot vittem be.
Mar olyan leszzek, mint egy kis vizeromu :D
Az igazsag az, hogy ebbol konkretan viz mindossze csak egy liter, majdnem egy liter fekete tea mandulatejjel (de ezt csak ket teafilterrel keszitem el, ket reszletben, szoval koffeinmennyisegben nem sok) a tobbi 'gyogy'tea (kamilla pl) illetve a reggeli kavem es ket pohar bor este, de en azt is ugy iszom, hogy szigoruan vizzel. Marmint szabalyosan egy pohar alkohol melle kotelezoen (legalabb) egy pohar viz.
Amiert most ki kellett ezt szamolnom az az, hogy korabban koncentralnom kellett arra, hogy eleget igyak. Nekem nem volt problemam ezzel a folyadekfogyasztassal sosem, de amikor olvastam rola, hogy a fogyashoz mennyire elengedhetetlen (az) akkor elkezdtem ra odafigyelni, hogy eleget igyak.
A munkambol kifolyolag kenytelen vagyok 'szervezni' a folyadekbevitelt, mert nincs mindig lehetosegem elmenni WC-re, de ugy veszem eszre, azert lassan elkezd rutinna valni, hogy tudjak sokat inni rutinbol.
Remelem, ti si mindannyiaan isztok eleget :D