Fogyjunk együtt az új év 1. napjától. (beszélgetés)
Köszi.Megnézettem már az ir-t és minden rendben van, hála istennek:)
De sokáig hittem, hogy esetleg lehet az is.
Köszi, nekem nem kell, terhességem előtt volt hormonvizsgálatom.
Ha most fél évig nem jön össze a baba védekezés nélkül, akkor majd elmegyek, így beszéltük meg a dokimmal (endokrinológus-szülész-nőgyógyász).
Az IR tényleg okoz barnázást, én tartottam mondjuk egy ch-kontrollált étkezést, sport, és amellett negyedik hónapban várandós lettem, és nem jött elő terhességi cukor, igaz végig tartottam ezt az étkezést.
Viszont az érdekes, hogy nálam már lassan húsz éve van barnázás, ha ez nem élettani lenne nálam, nem hiszem, hogy közel a harminchoz sikerült volna megfogannom, vagy nem lenne már cukorbetegségem... stb. A dokim azt mondta, hogy van ilyen, ha csak egy-két nap barnázás, akkor törődjek bele, ha a mensi normális (elmondta, hogy milyen egy normális vérzés, hogy abban nyálkadaraboknak kell lenni, mert az is utal arra, hogy van peteérés...).
Az 500 kg kicsit sok lenne, úgy gondolom :D
Tudom, csak elírtad :)
Legrosszabb időszakomban 42 kg voltam (158cm vagyok).
Mindig az volt a fejemben, hogy 40 kiló az álomsúly. Ahogy közeledtem felé, egyre inkább azt éreztem, hogy ez is sok lesz. Akkor aztán a 38-at tűztem ki magamnak. Bármit megtettem, csak pár deka menjen le. Akár 1 hétig nem ettem semmit. Aztán jött: ájulás, korház, tömés stb.
Mikor megismerkedtem a férjemmel, ő tudott csak rám hatni. A mai napig hálás vagyok neki érte.
Ám most megint jönnek a gondolatok :( Küzdök ellenük, általában sikerrel. De egyre többször ő nyer.
Nekem a célom még nagyon messze van.
Most baromi bűntudatom van, megettem 1 korpás papcsintát még vacsora után.
De egyszerűen most nem tudtam neki ellenállni, króm ide vagy oda. Lehet ehez köze van a mesinek is.
Ha már volt étkezési zavarod, szerintem nem szabadna a "határaidat" súrolnod. Ez meg így átfog menni bulímiába, hogy hol eszel, akkor hízol, bűntudatod van, akkor szedsz különböző szereket, esetleg hánytatod magadat, hogy fogyj, vagy tényleg nem eszel, sanyargatod magad.
Én kitűztem egy normál BMI-t, és megálltam. Ez úgy történt, hogy csak egy jóleső mozgás volt minden nap, és valamivel több ch-ot ettem, persze nem átesve a ló túloldalára, így tudtam tartani a súlyomat, és már nem is fogytam tovább.
Nekem barátnőm volt már anorexiával kórházban, sajnos ő is képes napokig nem enni, rá kell szólni, tukmálni kell, hogy elfogadjon ételt, vannak ételcsoportok amiktől betegesen írtózik, öklendezik tőlük...:((( nagyon vékony, és állandóan súlyzózik, a bőrt húzgálja magán, hogy az háj, és milyen kövér! 160 cm és 48-52 kg között mozog. Szóval vékony, nagyon vékony.
Nektek van meghatározott célotok? Én mikor elkezdtem a fogyókúrát 55 kilót tűztem ki a végső célnak. Ám mikor karácsonykor 59 voltam, még mindig nagyon kövérnek éreztem magam. Úgy éreztem, kevés lesz ha 4 kilót fogyok még.
De attól is félek, hogy régi barátnőm, kedves "anám" újból meglátogat és akkor sosem állok meg a lejtőn :( Néha már most is érzem, hogy befészkelte magát az agyamba, de nagyon-nagyon küzdök ellene. Miatta mindig féltem a fogyástól és ahogy közeledek a célomhoz, egyre jobban érzem, hogy nem alaptalanul :(
Ti voltatok/vagytok hasonló helyzetben?
Én jógáztam terhesség előtt, és alatt is, de igazából van egy kézbetegségem, amit már akkor azonnal és máris műteni akartak, és én a jógával egy élhető állapotra hoztam fel magam.
Fogyni nem lehet szerintem látványosan tőle, de tény, hogy szálkásítja az alakot, de akkor a power-jogát kell végezni, csak egy lazító, stresszoldó jóga nem fog az alakon változtatni, csak rugalmasságot ad, és a testtartás alakul tőle.
Bár igaz, jótékonyan hat az anyagcserére, és a belső szervekre, stabilizálhatja a hormonrendszert is, tehát beindíthatja a fogyást. De azért írom mindent feltételesen, mert szerintem egy átlagember nincsen tisztában azzal, hogy melyik szerve működik egészségesen, mely alul, vagy épp túl, és ha olyan gyakorlatokat végzünk, akár még árthatunk is magunknak.
Én jártam anno (egyetemistaként jógaórákra, mert fájt a hátam, tényleg jó volt rá), és mindig mondta az oktató, hogy akinek alul-vagy felül működik a pajzsmirigye, az hagyja ki ezt a gyakorlatot, aki várandós lehet az meg ezt és ezt, aki menstruál, az ezeket... és ne folytassam.
Én ezért csak a lazítójógát végzem és nyújtógyakorlatokat, és néhány, kifejezetten a kezemre való power-jóga gyakorlatot.
Akkor Te már közel vagy a célodhoz nagyon:)
Gratulálok, mert nagy munka lehetett idáig eljutni!
Nekem már az is kemény, amit most mozogsz:)
Látom összevonták a fórumot ahogy azt kértem.
Most már lett egy nagy közös fórum.