Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Fogamzásgátlás fórum

Fogamzásgátlás (beszélgetés)

❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
547. pemete
2009. jún. 20. 08:58
Szerintem így is jó lesz:) Azért vigyázzatok.
2009. jún. 19. 23:00
Köszi Pemete a választ:) Végülis ma reggel bevettem azt az egy szemet meg most a ma esti adagot is:D De azért védekezni fogok az tuti.Biztosra megyek:) Köszi mégeccer!
2009. jún. 19. 22:00
Sziasztok! Szerintetek okozhat a tabletta hányingert? Azt vettem észre mióta szedem (1 hónapja), gyakran van hányingerem. Régebben két-három éve szedtem ezt a gracial nevezetű tablettát, de nem emlékszem rá, hogy ilyen gondot okozott volna. Hm most olvastam a betegtájékoztatót, hogy mellékhatás a hányinger, émelygés, hányás, fejfájás meg ehhez hasonlók. Amúgy korábban semmi rossz tapasztalatom nem volt, nem is híztam tőle. Remélem most se fogok.
544. pemete
2009. jún. 19. 21:37
Szerintem hagyd azt az egy szemet, és most 7 napig használjatok óvszert.
543. 95a0f7ade3 (válaszként erre: 542. - Retrocsaj)
2009. jún. 19. 21:34

Nem ismerem ezt a tablettát, de az a legjobb, ha követed a használati utasításban leírtakat!

Én Mercilont szedek, ennél ha egy tabletta kimarad, nem szabad dupla adagot bevenni.

2009. jún. 18. 23:53
Sziasztok!Nagyon sürgősen szükségem lenne a válaszotokra!20 éves csajszi vok.És az történt meg velem ami már sokmindenkivel sztem.Szal kihagytam egy tablettát(Yadine-t szedek)tegnap este és az volt a tájékoztató füzetben leírva,hogy ha eltelt 12óra-jelen esetben nálam 24 telt el,mert csak ma este vettem észre,h tegnap este elmaradt a bevétele-szal ha több idő telt el mint 12óra akkor bekell venni mind a kettőt egyszerre.Ez volt beleírvva.De én soknak találtam most este egyszerre kettőt bevenni.És nemtudom most akkor milesz a továbbiakban?Folytassam ugyanúgy?Vagy esetleg még holnap reggel bevegyem a tegnap estit,és akkor holnap este meg a holnapi adagot?Szerintetek?Am 5hónapja szedem.Kérlek segítsetek,nagyon fontos lenne!Előre is köszönöm szépen a válaszotokat:)Kérlek valaki válaszoljon PLS!
541. háesz
2009. jún. 9. 15:38
Sziasztok! Három éve szedek fogamzásgátló tablettát, először Lyndinett-et, most Yazminellet. Azért váltottam, mert az elsőtől felkúszott pár kiló, nem sok, de nekem elég ahhoz, hogy aggódjak. Nem éreztem jól magam a bőrömben plusz a libidót is teljesen lenullázta. Most kb. két hónapja szedem ezt a másikat, de nem tapasztalok javulást semmilyen téren, ráadásul már megjelent néhány pattanás az arcomon és a dekoltázson is, ami az előző szedése alatt nem volt. A menzesz ugyanolyan, rövid, viszonylag fájdalommentes, de a házasélet továbbra sem az igazi, ráadásul iszonyatos hangulat-ingadozásaim vannak. Úgy döntöttem abbahagyom, meglátjuk mi lesz. Utóbbi gyógyszer egyébkén annyi mellékhatást okozhat a mellékelt papír szerint, amennyit még egy tabinál sem láttam. Brrrr...
2009. jún. 5. 20:51

Sziasztok!

8 éve, (a két terhesség kihagyásával)Mercilont szedek (előtte Marvelont), de egyik sem éppen pénztárcabarát. Tudtok hasonlóan kis hormontartalmú, megbízható fogamzásgátlót helyette, ami olcsóbb, és kevés mellékhatással szedhető? Köszönöm!

2009. jún. 3. 18:12
Hát sajnos erre én sem kapok választ a betegtájékoztatóból. Szóval ha mégis megtudnátok valamit erről akkor léccives szóljatok, és köszönöm a válaszokat!
538. pumpu7 (válaszként erre: 537. - Ditta73)
2009. jún. 3. 17:40
Ezzel én nem értek egyet.... nekem akármi gondom akadt, sose kaptam választ a betegtájékoztatóból... várd meg, míg valaki tud valami pontosat mondani, én sajnos nem tudom a választ :(
537. Ditta73 (válaszként erre: 536. - Maffin22)
2009. jún. 3. 13:00
Mindent pontosan leírnak a betegtájékoztatóban, mindenképp olvasd el, és tedd azt ami oda van írva! Ha nincs meg a betegtájékoztató, akkor keress rá a neten, ott minden gyógyszer tájékoztatója fenn van.
2009. jún. 3. 11:03

Sziasztok!

Kihagytam két tablettát a gyógyszeremből (6. és 7.), mert elutaztam és elfelejtettem elvinni. Úgyhogy miután hazajöttem, bevettem egy tablettát a szokott időben. Másnap megjött a vérzésem. Ilyenkor mi a teendő? Folytassam továbbra a tabletta szedését?

535. pumpu7
2009. máj. 18. 21:12

Sziasztok!

A 17. tablettámat elfelejtettem bevenni, úgy tudom ha folyamatosan szedem tovább, akkor 1 hét múlva újra normálisan hat. Csak az a baj, hogy a 17. után már csak 4 van, majd 4 nap múlva megjön. Menstruáció alatt nagyon kicsi az esélye, hogy terhes legyek (vagyis én így tudom), de utána ha elkezdem szedni a gyógyszert ki kell várnom az egy hetet, hogy rendesen hasson a gyógyszer? Van valakinek tapasztalata vagy tud erről pontosan valamit? Előre is köszönöm!

2009. ápr. 28. 16:26
Nagyon szépen köszönöm, nagyon aranyosak vagytok, hogy ilyen hamar válaszoltatok. :-)Még várok szerintem, sok helyen olvastam, hogy idő kell, míg megszokja a szervezet. A betegtájékoztató azt írja, hogy "a fogamzásgátló alkalmazásának első néhány hónapjában rendszertelen (pecsételő vagy áttöréses) vérzés jelentkezhet a szabályosan ismétlődő megvonásos vérzések közötti időszakban. Amint szervezete alkalmazkodott a gyógyszer hatásaihoz, a rendszertelen vérzés is megszűnik (rendszerint 3 hónap)." szóval ebből is azt gondolom, hogy még várhatok... A vérzésem amúgy nem erős, kb. mint a bogyó előtt a ciklusom 5. napján.
533. süni Sandra (válaszként erre: 531. - Bóbi009)
2009. ápr. 28. 10:27
Szia! Ha jól emlékszem amikor elkezdtem szedni a fogamzásgátlómat, a Mercilont akkor nekem is tovább tartott a vérzésem, nameg össze vissza jött meg egy kis ideig, amig be nem állt normálisan! Ne törödj a vérzéssel, csak a gyógyszert szedd normálisan, és be fog állni rendesen! Csak akkor tud beállni a vérzés, ha rendesen szeded a bogyót! Remélem segítettem vmit! Várj egy hónapig vagy kettőig, és be fogja állitani a gyógyszer a ciklusodat! Ha mégsem, utána keresd fel a dokit! Csak azért mertem írni, mert nekem is fura volt első két hónapban, de utána szépen beállt! Bár én a te gyógyszeredet nem ismerem, csak az én tapasztalatomat osztottam meg veled! Azt bizony én nem tudhatom, hogy neked erős e a gyógyszer, csak hogy csatlakozzam az előttem szólóhoz! Sok sikert! Szióka
532. pemete
2009. ápr. 27. 21:44
Hááát ez fogas kérdés, elvileg el kellett volna ár múlnia a vérzésednek. Azért annyira még ne aggódj, de lehet, hogy túl erős neked ez a gyógyszer, és azét vérzel. A biztonság kedvéért nem ártana megkérdezni az orvost, hogy ilyenkor mégis mi van. Akár ha csak telefonon a is elég lehet. Bár valószínű úgy leráz azzal, hogy ez előfordulhat... Egyébként a etegtájékoztató nem ír ezzel kapcsolatban semmit?
2009. ápr. 27. 17:38
sziasztok! új vagyok ezen az oldalon, egy kérdéssel fordulok hozzátok. 13 napja kezdtem el szedni a cypromix nevű fogamzásgátlót. ez az első fogamzásgátlóm. az elsőt aznap vettem be, ahogy megjött a mensesem. de azóta is vérzek. igaz, enyhén, de akkor is. eddig 7 napig tartott a menstruációm. ez szerintetek normális? idő kell, míg a szervezetem megszokja? vagy kezdjek aggódni és menjek dokihoz?
530. diiina (válaszként erre: 503. - Gic)
2009. ápr. 23. 23:47

Nyugi, a C-vitamin tuti nem befolyásolja a fog. gátló hatását :)!

A tabi mellett nekem tartósan kellett más gyógyszereket is szednem egyéb tartós betegségem miatt, a vérképem se jó, de eddig még nem estem teherbe emiatt. Természetesen

tabi szedése előtt konzultáltam az orvosaimmal és a gyógyszerésszel is, és ha pl antiniotikumot szedtem akkor persze mással is védekeztünk!

Na de most úgy döntöttem, hogy lemondok a tabblettáról a jövőm érdekében, és hogy pár év múlva egészséges babám lehessen!

A kérdésem az, hogy ha a pharmatex termék mar és csíp, akkor az óvszert nem teszi tönkre? Ja és tartósan is használható, vagyis ha rövid időn belül (3-4 nap) többet is használunk, akkor nem teszi nagyon tönkre a hüvely flórát?

Köszike előre is a válaszokat!

529. süni Sandra (válaszként erre: 528. - E1e9ab571d)
2009. ápr. 16. 16:35
Jó neked, sajna én meg csak rosszat tapasztaltam a bőrömet illetően! Más problémám nem volt, tehát nem híztam el, nem lettem szőrösebb vagy nem hullik a hajam sem szerencsére! Mindenhol olyan szép a bőröm kivéve az arcomon! Ha lenne más olyan jó módszer, ami megvéd attól, hogy teherbe essek, biztosan nem szednék gyógyszert! Én az óvszert nem bírom, másban meg nem igazán hiszek, gondolok én itt a hüvelykrémekre vagy tablettákra meg még nem is tudom, hogy milyen készítmények vannak! Szép napot! :)
528. e1e9ab571d (válaszként erre: 525. - Süni Sandra)
2009. ápr. 15. 21:33

Én nem tapasztaltam semmi negatívat, pedig pár hónapja hagytam abba. Évekkel ezelőtt is többször szedtem, szünetet tartottam, gyógyszert váltottam, de nem volt semmi mellékhatás utána.

Annyi talán, hogy nekem szebb a bőröm, kevésbé száraz a párom szerint, és nem fáj a fejem annyit.

Én spec. nem szeretnék többet tabit szedni, mert első az egészségem.

527. e1e9ab571d (válaszként erre: 526. - Zoralka)
2009. ápr. 15. 21:30
Én nem magándokihoz járok, ergo nekem ingyen volt. A fogamzásgátlót a háziorvos is felírja, ha biztosítva vagy, az ingyenes, kivéve ha nem jársz abból is magándokihoz.
526. Zoralka
2009. ápr. 15. 13:44

Sziasztok!

szeretném megkérdezni tőletek, hogy nektek mennyiért írja fel az orvos a 3 havi gyógyszert?magánorvoshoz járok már vagy 7 éve- de ma mikor megláttam a neten az új árlistát majdnem rosszul lettem. nem is annyira a rákszűrés ára miatt- mert azt 1 évben 1* kibírom- de a 2500 ft sztem sok a bogyó felírásáért..eddig 1500 ft volt- azt is sokalltam... de most totál kiborultam. ma megyek szűrésre.. és valószínű hogy rá is kérdezek majd, hogy az vajon miért ilyen drága.. szerintetek???

2009. ápr. 14. 07:54
Sziasztok! Vkivel előfordult már, hogy szedett vmilyen fogamzásgátlót, és abbahagyta egy ideig, majd újból elkezdte szedni! Na és amíg nem szedte, tele lett ragyával, és küzd még most is vele! Gondoltam megkérdezem, hátha járt más is úgy, mint én! Egy átok ez a gyógyszer komolyan! Én Mercilont szedtem, és ahogy abbahagytam, iszonyatosan sok mitesszer lett rajtam! Most már egy ideje szedem ismét, de attól még nem változott a helyzet!Mi lenne, ha még erősebb gyógyszert szednék, akkor hogyan néznék ki! Úr Isten! Jobb lett volna, ha el sem kezdem szedni, mert szép volt a bőröm a mostanihoz képest! Írjatok, kiváncsi vagyok a ti tapasztalataitokra is!
2009. ápr. 13. 18:01
Sziasztok! Sokan dícsérik a yasminelle fogamzásgátlót... olyan dolgok érdekelnének vele kapcsolatban, mint a hízás, hajhullás, bőrproblémák.... vagy van e más mellékhatása? Előre is köszi..
523. pumpu7 (válaszként erre: 522. - Süni Sandra)
2009. jan. 20. 15:03
Köszönöm szépen! :)
522. süni Sandra (válaszként erre: 521. - Pumpu7)
2009. jan. 17. 22:06
Sztem használj gumit abiztonság kedvéért, akkor nem kell aggódnod, és biztos nem lesz probléma! :)
521. pumpu7 (válaszként erre: 520. - Süni Sandra)
2009. jan. 17. 19:38
Köszönöm szépen a választ, de az a helyzet ezeket már valamennyire tudtam (csak biztosra mentem). De gondolom ilyenkor kéne gumi (még az egy héten belül), anélkül tuti nem lenne védelem, mi?
520. süni Sandra (válaszként erre: 518. - Pumpu7)
2009. jan. 15. 16:05

Ez még talán nem akkora probléma! Attól folytatsd ugyanúgy minden nap a többi tabletta beszedését! Sztem egy hét után már hatásos lesz újra, hiszen csak 1 tablettáról volt szó! De egyébként a gyógyszered tájékoztatóján rajta van az, hogy mi a teendő, ha elfejlejtetted bevenni a gyógyszered!

Legközelebb ne felejtsd el vagy állítsd be a telefonodonba emlékeztetőként! Sokáig nekem is így volt, hatásosabb, biztosan nem felejted el bevenni!

Üdv: Sandy

519. 2ce679405c (válaszként erre: 515. - C3d119894c)
2009. jan. 13. 16:23
igen felírja!Biztosan!Kötelessége!
518. pumpu7
2009. jan. 13. 16:07

sziasztok!

lehet valaki már kérdezte, de sajnos nincs annyi időm, hogy mindent végigolvassak. Kihagytam egy nap a tablettámat (belara-t szedek). Mi ilyenkor a teendő? Meddig véd ilyenkor? Vagy mikortól fog újra védeni?

❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook