Fogamzásgátlás (beszélgetés)
Lehet. De akkor már a boríték tartalmát egy magándokinak adnám, aki szerintem rendesen megvizsgálna. Arra pedig nincs pénzem most :( Igyekszem persze, de amíg komolyabb bajom nincs, addig még talán kibírom, nem? :)
Addig pedig a vérvételből is sok minden kiderül. Legközelebb akármit mondhat, megkérem, küldjön el vérvételre, mert anélkül nem kezdek el semmilyen más tablettát. És persze az UH-ról is megkérdezem, lehet mond rá vmi okosat :)
Nem tudom, ezek az orvosok olyan kiábrándítóak. Csak felirogatják azokat a szereket, amiket az orvoslátogatóiknak beígértek, a ki tudja milyen juttatásokért cserébe, és nem törődnek semmivel. Tisztelet a kivételnek.
Különben a fog. gátló szedése alatt is kéne rendszeresen labort csináltatnia, májfunkciós vizsgálatokat.
Lehet, hogy ha egy borítékot feléje csúsztatsz, simán elküld az UH-ra.
Igen, ezen én is gondolkoztam a napokban. Legközelebb biztosan próbálkozok majd, csak hát amikor a mellékhatásokról elkezdek beszélni, és vállat von + közli, hogy azok nincsenek, csak a nők magyarázzák be maguknak, az kicsit elveszi a kedvet. Ez nem kifogás, mert mindenképp szólni fogok, csak sajnos ilyenek vannak.
Ja, nekem a Harmonetet minden vizsgálat, vérvétel nélkül írta fel, érdekes, végigvéreztem a 3 hónapot :)) (gúnyos mosoly :))
De azt olvastam, hogy már nem kötelező a vizsgálat, viszont én mégis nyugodtabb vagyok, ha elküld rájuk. Következő hónapban lesz esedékes a rákszűrésem, úgyhogy pont jókor, beszélek akkor vele az UH-ról és feliratok új gyógyszert is, csak még nem kezdem el szedni :)
Köszi!
Hát igen. Sztk... A rákszűréshez pedig az UH is hozzátartozik. Én is sztk-ba járok, de nekem a doki időnként megcsináltatta. Lehet, panaszkodni kell egy kicsit, mert engem is akkor küldött el, amikor mondtam, hogy tompa alhasi fájdalmaim vannak. Mondjuk ez egy lelkiismeretes doki volt. Viszont, mivel fog. gátlót szedek (szedtem), a vérvétel minden évben kötelező volt.
Volt, amikor maszekhoz mentem, ott pedig alapból benne volt a hüvelyi UH, viszont vérvételre nem küldött.
Szólj a dokinak, hogy Te még sosem voltál UH-on, és küldjön el. Maguktól sajnos eszükbe sem jut, pedig hozzátartozik és jár Neked!
Nálunk a gumi kizárt :/
Nem, nem voltam.. azért akarok végre rendes dokihoz menni :)
Gumival, meg megszakítással. Izgultam is rendesen, mikor sehol nem volt a menstruáció. Szerintem többet költöttem tesztekre ez a 3 hónap alatt, mint előtte a 3 havi tablettára...
A hátrahajló méhet az ultrahangon lehet látni. gondolom, voltál már UH-on, így ha ilyen lenne, akkor szóltak volna.
De jó :( és azalatt a 3 hónap alatt hogyan védekeztetek?
Én eddig 1 hónapos szünetet tartottam csak, akkor nem érzékeltem semmi változást.
Gondolkozom, hogy kivizsgáltatom magam, egyáltalán milyen könnyen eshetek teherbe, mert pl egy ismerősöm épp most mesélte, hogy neki hátrafelé hajlik a méhe, és szinte lehetetlen teherbe esnie, így nem is szed semmit. Ilyenkor még jó, de nem tudom mi lesz, ha gyereket akar majd :(
Jaj ne is mondd. Én másfél hete hagytam abba, és már megjelent egy-két pattanás.
Egyszer már abbahagytam 3 hónapra, akkor is kirügyeztem, a menstruációm meg eltűnt. Valószínű, hogy most is ez vár rám. Rémes.
Most olvasgattam róla egy kicsit.. hát a gyűrűnek is vannak durva mellékhatásai :( Úgyhogy ezek szerint semmi se biztos :/
Jah és 3464 Ft!
Nagyon félek, ha most abbahagyom a tablettát, patis leszek, meg ilyenek :( Tartott már vki 1-2 hónapos szünetet tablettaszedés alatt? Miket lehet tapasztalni ilyenkor? És mennyi az esélye, hogy teherbe esek?
Nuvaring a neve, de lehet keverem vmivel :( kb 3000 Ft/db, ami 3 hétig van fent, aztán kiveszed, megjön, és egy hét múlva egy következőt teszel vissza :) 4 hétig is fent lehet hagyni, de akkor már gyengül a hatása. Van egy kicsi hormontartalma, de helyileg hat, így kikerüli a májat is, meg nem okoz hangulatváltozást, egyebeket, amiket a tabletta szokott :)
Ennyit hallottam róla. Viszont a párocskám mesélte, hogy egy régebbi bnőjénél ő érezte odabent :( bár ez lehet csak a rossz felhelyezésnek köszönhető, nem tudom :) Nekem egyelőre ez drága, amúgy ezerszer jobb lenne, mint tabit szedni, az tuti.
Én nem kúpot, hanem krémet használtam. De csak 1x.. viszont akkor nem volt semmi gond. Olvastam mindenfélét, hogy csíp, meg egyebek, de mi szerencsére nem éreztünk semmit. De olyan pózt kell választani, hogy ne tudjon belőled kifolyni :)))
Állítólag kevésbé olyan hatékony, mint a tabletták, én hosszútávon nem is merném használni, de van akinek beválik :)
Sziasztok!
Én most Yadine-t szedek, de jobb lesz abbahagyni. Enyhe hajhullás, hangulatváltozás hosszú távon, libidó csökkenés.. 1 évig semmi bajom nem volt vele, de ezek után inkább abbahagyom. Egyelőre tartok egy pár hónapos szünetet, majd feliratok mást.
Régebben Diane-t szedtem, az jó volt, kicsit hisztis voltam, de ehhez képest azt gondolom, az nem is olyan nagy dolog :)))
A harmonettől pedig végigvéreztem a 3 hónapot.
Szerintetek ha most abbahagyom a tabletta szedését, lehetek terhes a következő hetekben? mert olvastam mindenfélét, hogy nehezen lehet utána teherbeesni, vki egyáltalán nem tud.. stb
Sziasztok! Az lenne a kérdésem hogy mennyire nagy a valószínüsége a terhességnek, hogy ha már több, mint 1 éve szedem ugyanazt a fogamzásgátlót és az első hét második napján elfelejtettem bevenni, másnap reggel bevettem és az aznapit is, de előtte a szünet héten is volt szexuális kapcsolat és azon a napon is amikor elfelejtettem bevenni, illetve 17órával később vettem be, mint kellett volna :S:( most fordult először elő velem ilyen és nagyon ideges vagyok , mert már komolyan feszülnek a melleim és lehet hogy csak beképzelem, de kiváncsi vagyok a véleményetekre, hogy mekkora az esélye annak, hogy teherbe estem :S
köszönöm előre is
Sziasztok!
Nekem az lenne a gondom, hogy az utolsó tabit a levélből(múlt hét Szerdán kellett volna bevennem. Akkor elfelejtettem és mikor másnap(csütörtökön)felébredtem akkor vettem be. zerintem éppen kiestem a 12órából vagy éppen benne. . (kb. mindig este 11-12között szoktam bevenni)és másnap 11kötül kelhettem. Ez után van most a 7 napos szünetem, de nem tudom hogy akkor honnan számoljam. . szerda(amikor kellett volna bevenni, vagy csütörtök?
És akkor ha együtt akarok lenni a barátommal akkor kell kiegészítő védekezés?
Mert hallottam, hogy ilyenkor 1 hétig kell, de nekem most van szünet. . ez beleszámít?
Előre is köszi mindenkinek!!
Én úgy tudom, hogy ez rendszeres szedésű fogamzásgátló. Akkor vagy maximálisan védett, ha ezen az időn túl vagy (ha most kezdted el szedni a tablettát, akkor 7-10 nap kell, hogy védett legyél). Ha régebb óta szeded, akkor már védett vagy.
De nem az lenne a legjobb, ha vennél egy tesztet? Akkor minden bizonytalanságod elszállhatna.