Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Finom selyemkalács recept

Finom selyemkalács recept

Elkészítési idő 120 perc
Kalóriaszegény Kalóriaszegény

A Finom selyemkalács hozzávalói:
70dgk liszt
1 tojás
3 evőkanál cukor
fél kávéskanál só
0,5 l tej
3 dkg élesztő
2 cs. vaníliás cukor
1,5 dl étolaj
40 szem édesítőszer kevés vízben feloldva


A Finom selyemkalács elkészítési módja:
Fenti alapanyagokból kelt tésztát készítünk, majd ketté vesszük, az egyik felébe belekeverünk 2 evőkanál kakaóport. Megkelesztjük őket, mindegyiket két cipóba vesszük, egyet kinyújtunk a sárgából, egyet a barnából egymásra rakjuk őket, picit sodrunk rajta, majd feltekerjük, mint a kalácsot. Ugyanezt eljátszuk a másik cipókkal is. Tetejét felvert tojással megkenjük.

Légkeverésen sütöm előmelegített sütőben 35-40 percig.

Aki szeretni, tehet bele meggyet, na úgy is isteni!

Sok sikert! :)


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A finom selyemkalács elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook