Fiatalon szeretnék anya lenni. (beszélgetés)
Szia.
Én sem vagyok a közelében sem :-(
Sziasztok!
Ma már többet leszek fent.
Azért egy picit irigyellek titeket, akik már a babaprojektnél tartotok :)Én sajnos még csak a közelében sem vagyok :(
Szia
Neked aztán gyorsan elindult a suli!!!
Nagyon várjuk a híreket,h mi a helyzet!!!!!
helló csajok holnap kezdem a sulit, és egész héten oda leszek csak este 10-kot jövök haza, majd értesítelek titeket hogy van e baba vagy sem
puszi nektek
Akkor neked szerencséd van, mármint a gyermekfelügyelettel! Én sajna a környékünkön még nem találkoztam ezzel a szolgáltatással, pedig nagyon hasznom.
Ugyanis vizsgaidőszakban látom,h amikor a kismamák jönnek vizsgázni, akkor velük van a gyerkőc is, és kénytelenek még egy személyt hívni magukkal (pl. nagymamát, férjet), aki vigyáz a babára.
én szarvasra megyek és ott van gyermekfelügyelet, én is levelezősre megyek
régen volt olyan hogy a kismamáknak nem kell tandíjjat fizetni, na ezt megváltoztatták, vagy az ingyenes gyermekfelügyelet kap, vagy kapnak engedményt a tandíjjból
sziasztok
mostmár vannak olyan egyetemek főiskolák, ahol kismamáknak úgy segítenek, hogy a suliba van ingyenes gyermekfelügyelet
emelint hova mész? melyik suliba?
Még nem hallottam róla.
Nagyon jó lenne, mert sztem nagyon sok fiatal lakásvásárlásánál az volt az önerő.
Na igen!
Nekünk is az az egy szerencsénk,h a párom Ausztriában dolgozik, és egész jól keres. Azonban sajnos ott van a nem kevés autó törlesztés (márpedig a munkába járásához elengedhetetlen az autó), akkor a munkába járás költségei, biztosítás, és jövőre szeretnénk esetleg venni egy lakást vagy házat ha nekem is sikerül elhelyezkednem.
ha ő is itthon dolgozna nem is tudom,h lenne-e esélyünk önálló lakásra, ugyanis már szocpol sincs, ami azért elég sok fiatalnak volt szerintem egy kis segítség....
Szülők minket anyagilag lakásvásárlásnál nem tudnak segíteni...
Nem könnyű.
Azért ez szemétség! És aki esetleg elveszti a munkahelyét, de még suliba is jár, akkor az miből éljen, fizesse esetleg a tanulmányokat, a tb-t, hihetetlen...
Sőt lassan a kismamáktól is elvesznek mindent...
Nem tudom..
Akkor igazából az estisek meg a levelezősök nem is pályázhatnak semmire?
Mondjuk megnyugatásként mondom,h nálunk az estiseknek és a levelezősöknek sokkal könnyebb dolguk van, mint nekünk, ugyanis kevesebbet kérnek tőlük.
Bursa Hungarikára is lehet pályázni - ez az önkormányzatoknál van, ha már a pénzeknél tartunk. Nézz utána neten, mert nem tudom,h azt csak nappalisok pályázhatják-e meg, vagy más is.
Mondjuk sokan csinálták/csinálják gyerek mellett a fősulit, úgyhogy neked is menni fog.
Viszont az egyik volt szobatársam nem szeretett volna gyereket, mégis becsúszott neki és nem is egy, hanem kettő. Ő pl. nem tudta volna a gyerekek mellett folytatni a fősulit!
Ez így igaz! Nem egy embernek kell felnevelni a babát, hanem kettőnek.
A passzív félév persze megoldható!
Levelezős leszel vagy estis?
Nálunk a suliban is az egyik csajnak született babója, és csak úgy tudta megoldani a dolgokat, ha valakit mindig megkért,h vigyázzon rá. Nem egyszerű...
Gondolj bele mi van, akkor ha pont akkor szülsz, amikor vizsgaidőszak van...
vagy ha a gyerek akkor beteg.
Mindent át kell gondolni.
Szia. Hát akkor te tényleg fiatalon leszel anyuka, ha összejön (20 évesen). Azért tény és való, h régebben sokkal másabb világ volt, mint most. Ha körbenézek a környezetemben, akkor általában mindenki fiatalon lett anya, most meg....
Mondjuk nem értem a mai fiatalokat sem,h miért jó az, hogy 30 éves kor felett szülnek.
Én a saját példámból is tudom,h tök jó volt, h anyu meg köztem csak 20 év van, ugyanis sokkal több, mindent meg tudok vele beszélni, mint egy idősebb anyukával.