Fiatalon nagyszülővé válni (beszélgetés)
Ezzel nem értek egyet.
Bár én fiatalon szültem, de remélem, a lányom nem követi a példámat.
Én 45 éves vagyok és nagyon szívesen lennék már nagymama, de a nagyobbik fiam is csak 15 éves, úgyhogy ez csak hiú ábránd marad.
Régen teljesen természetes volt, hogy a lányok 18-20 évesen szültek és 40-45 évesen nagymamák lettek. Szerintem nem volt az azért olyan rossz, sőt!
Ez így butaság. Mert modhatni, hogy fiatalon lettél, még akkor is, ha nem érezted annak. És ez így van, volt jól.
Inkább a második rész, amivel nem értek egyet, mert nehogy má' elvesztegetett idő legyen, ha ennyi idősen nem vagyunk nagyik. :))
Gondolom a szülő minta jelenik meg a következő generációnál is, így ha a magad számára nem tartottad korainak 20 éves kor körül a gyerekvállalást, akkor a lányodnak kb. ugyanolyan lesz. Persze más ha te mondjuk 30 voltál és a lányod 15 évesen fog szülni, az korai.
Én a magam részéről egyáltalán nem szeretnék 45-50 évesen nagyszülővé válni, különösen hogy a lányom 17 lesz amikor én 50.
48 évesen lettem nagymama, nem mondhatni, hogy túl fiatalon!
Minden további év elvesztegett idő lett volna unokák nélkül.
További ajánlott fórumok:
- Anyává válni fiatalon
- Normális, ha egy nagyszülő... konkrétan nagypapa...
- Nyaralás nagyszülőkkel
- Mit szolnál ahoz, ha 3 éves szoba tiszta gyerekedre a nagyszülő csak azért ad éjelre pelenkát mert félti az ágyát?
- Természetes dolog, ha a gyerek rajong a nagyszülőkért és a szülőket elutasítja, ha velük van?
- Meddig mehet el egy nagyszülő? Mennyire van joga beleszólni a gyerek körüli dolgokba?