Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » Félpaleo tepertős pogácsa medvehagymával recept

Félpaleo tepertős pogácsa medvehagymával recept

Elkészítési idő 150 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény

A Félpaleo tepertős pogácsa medvehagymával hozzávalói:
30 dkg zabliszt
20 dkg zab pehelyliszt
20 dkg libatepertő
2 dkg élesztő
1 és 1/2 tojás
2 dl víz
1dl libazsír
1 dl vörös bor
sok só
bors
medvehagyma


A Félpaleo tepertős pogácsa medvehagymával elkészítési módja:
Az élesztőt cukros langyos vízben felfuttatjuk( egy kávés k. cukorral) Közben a tepertőt és a medvehagymát ledaráljuk. Összekeverjük a száraz hozzávalókat. Beleteszünk 1 tojást, a vizet, a zsírt és a vörösbort. Sózzuk,majd belekeverjük a felfuttatott élesztőt és meggyúrjuk a tésztát. Ha morzsalékos,vagy törik,még egy kis vizet adjunk hozzá. Kinyújtjuk és megkenjük a tepertős, medvehagymás,borsos sós,masszával majd összehajtjuk és fél órát pihentetjük. Ezt háromszor ismételjük,majd kiszaggatjuk a pogácsákat. Tetejét megkenjük a fél felvert sós tojással. A tepsin is pihen még 20 percet. Hideg sütőbe tesszük, hogy még ott is keljen kicsit. Kb 30-35 perc alatt pirosra sütjük. Nagyon finom,de nem rugalmas pogácsa.

Ha valaki nem veszi szigorúan a paleózást tehet a tésztába 2 dl tejfölt víz helyett akkor rugalmasabb lesz a tészta.


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A félpaleo tepertős pogácsa medvehagymával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook