Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Fánknál a reciben megadott rumot lehet e helyettesíten valamivel? fórum

Fánknál a reciben megadott rumot lehet e helyettesíten valamivel? (tudásbázis kérdés)


20. 0260f21e84 (válaszként erre: 13. - Nagyi1)
2008. nov. 1. 10:29
en is igy tudtam, hogy mas szerepe van a rumnak. most kerdezoskodtem csoroge utan, de gondolom, nagyjabol ugyanaz, egyiket sem csinaltam meg
19. valentinia (válaszként erre: 14. - 3cbdff671e)
2008. nov. 1. 04:48

Ez az! A szesz az, ami pl. jobban segít megkelni a tésztát.


A citromlé? Max. a citromhéjat helyettesíti... Vagy mi a célja?

2008. nov. 1. 02:35
ánizslikőrrel is isteni finom :)))
17. jolie
2008. nov. 1. 00:36
citromlével helyettesíthető
16. esztella100 (válaszként erre: 13. - Nagyi1)
2008. márc. 6. 08:07
Én is ezt írtam volna.
15. Rozália (válaszként erre: 14. - 3cbdff671e)
2008. márc. 6. 05:18
Én egyszer konyakot tettem bele, az is jó volt.
2008. jan. 20. 12:41

A fánk jól sikerült, de legközelebb mindenképpen teszek bele vmi szeszt.


Vanilliás fánkocskák néven itt a hoxa-n meg is található a recept (kb. 30-35 db lett belőle). Annyival kiegészíteném, hogy a kelesztési idő nálam kb. 40 perc volt. A recept szerint már nyújtás után újrakeleszteni nem kell, de legközelebb még szánok rá 10-15 percet, ugyanis a legutoljára sült fánkok szebbek, nagyobbak lettek.

13. nagyi1
2008. jan. 20. 12:10
Azt nem tudom, h lehet e helyettesíteni, de a rum a fánkba és egyébb ahasonló bő zsiradékban sült tésztákba nem elsősorban az íze miatt kell, hanem mert akkor a tészta nem szívja be magába az olajat. De az ízét is feldobja, az én receptem szerint még egy pici citromhéj is van benne. Isteni.
12. ec63a7fc29 (válaszként erre: 11. - 3cbdff671e)
2008. jan. 20. 11:45

A pálinka kicsit megdobja a szerkezetét.

De annyira antialkoholista vagyok, hogy sosincs itthon, amikor kellene.

11. 3cbdff671e (válaszként erre: 10. - Ec63a7fc29)
2008. jan. 20. 11:18

Az utóbbi mellett döntöttem, vagyis kihagytam.

11 óra óta már kel is a drágám, úgyhogy lassacskán érkezik az igazság pillanata, hogy hogy sikerült.

2008. jan. 20. 11:04
Tömény szesszel, vagy pálinkával, vagy kihagyod.
2008. jan. 20. 07:55
Én még soha nem tettem rumot a fánkba.
8. 754c7e07c3 (válaszként erre: 7. - Ccd9bb7d17)
2008. jan. 20. 07:50
Én is kihagyom. :)))
2008. jan. 19. 22:40
igen,a semmivel,úgy is tuti finom:)))
2008. jan. 19. 22:21
Én sem teszek bele soha.
2008. jan. 19. 16:47
Soha nem teszek rumot a fánkba.
4. ZITA9770 (válaszként erre: 3. - 3cbdff671e)
2008. jan. 19. 16:36
Van aki nem tesz bele egyáltalán.Én az íze miatt teszek bele rumaromát,mert az adja meg a fánk igazi zamatát.
2008. jan. 19. 16:25

Konyak, whisky vagy pálinka lehetséges-e?


Tudtommal csak ezért kell bele a szesz, hogy kevésbé szívja meg magát a tészta zsiradékkal vagy olajjal. Ezért gondolom, hogy mással is helyettesíthető lenne a rum. (meg nincs is itthon, a többi viszont igen)

2008. jan. 19. 16:25
Persze,aromával én is azzal csinálom:)
2008. jan. 19. 16:23
Fánknál a reciben megadott rumot lehet e helyettesíten valamivel?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook