Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Fájó fog, gyulladás, érzéstelenítés, kétségbeesés fórum

Fájó fog, gyulladás, érzéstelenítés, kétségbeesés (beszélgetős fórum)


22. Piroska52 (válaszként erre: 20. - Barbika123)
jún. 29. 14:57
Menjetek vissza,ki kell tisztitani,én is jártam már igy,
jún. 29. 11:54
Lehet benne maradt egy kis szilánk, nekem volt olyan, hogy ki húzták egyrészt majdnem elájultam úgy fájt, másrészt nagyon sokáig fájt dagadt volt, és kiderült, hogy maradt benne ami kilökődött magától kB 2 hónap alatt, várjatok szerintem holnapig és ha nem megy le akkor menjetek újra vissza, vagy hívd fel aki húzta és kérdezz rá
jún. 29. 05:35
Sziasztok...tegnap ki húzták az 5 éves fiam fogát mert volt rajta egy gyulladás ....de ma úgyan ugy van benne genny , és úgyan úgy fáj neki...tegnap be volt dagadva a fél arca , de úgyan ugy ma is be van...mit tegyek ...,?
19. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 18. - Letiltas)
máj. 3. 21:08
Keszthelyen
máj. 3. 20:56
Ez melyik városban volt?
17. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 16. - Guruljka)
máj. 3. 20:50
Komolyan? Pedig ő egyedül volt, de a közösségi oldalán ránéztem és 2 éve végzett az tuti. Ez sem zavarna amúgy, ha sikerült volna 2.jára elérzésteleníteni, de már elgondolkodtató ez az egész
máj. 3. 19:03

Az egész történetben a számomra az a legelképesztőbb, hogy röntgen nélkül történt beavatkozás.

A fogász meg rettenetes, ki engedte önállóan praktizálni? Vagy ezt csak megpróbálta?

Úgy tudom, az orvosok, fogorvosok a végzés után még x ideig nem dolgozhatnak önállóan.

15. andi6020 (válaszként erre: 14. - Simple)
máj. 3. 18:42
Húzáshoz kell, akkor meg szinte mindenhez kell. De több kérdés is van. Ki fizeti, hány teszt kell, stb. Nem csoda, hogy a legtöbb magánfogászat ki sem nyit holnap.
14. simple (válaszként erre: 11. - Andi6020)
máj. 3. 18:38
Kérdés, hogy mihez kell majd tesztet csináltatni. De amúgy nem nagy dolog, percek alatt megvan.
máj. 3. 13:21
Én is most olvasom a negatív tesztet, de nem bánom, ha ez kell tesztelek is csak már tényleg kezdjenek vele valamit mielőtt megint az az éles kínzó fogfájás kezdődik elölről. Persze meg sem nézte, hogy gyulladt e, elmondtam hogy szerintem az, mert kihat a fülemre is a fájdalom, kezelte volna ennek ellenére, addig jutott az elsővel, hogy a tömést kifúrta dentinig jutott de ott már nem bírtam akkor kaptam mégegyet de úgy sem. Ezután antibiotikum kúra, aztán a tegnapit leírtam hogy megint nem sikerült érzésteleníteni :(
12. Fisica (válaszként erre: 10. - Amaunet)
máj. 3. 12:44
Szerintem ez függ a gyulladás mértékétől. Nekem húztak gyulladt fogat, hatott az érzéstelenítő.
11. andi6020 (válaszként erre: 7. - Simple)
máj. 3. 12:26
Kíváncsi vagyok ez hogy lesz. Mert kell hozzá negatív koronavírus teszt.
10. Amaunet (válaszként erre: 6. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 3. 12:23
Emlékeim szerint gyulladásban lévő foggal nem is foglalkoznak a fogorvosok. Meg kell várni míg lemegy a gyulladás. Esetleg antibiotikumot írnak fel.
máj. 3. 12:00

A foghoz is eleve utána szoktak nyúlni ha a gyulladást lehúzták, eleve ez fura.

Ha begyulladt a szemed valószínűleg allergiáv vagy arra , amit adott. Beadott megegyet..

8. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 7. - Simple)
máj. 3. 10:16
Köszönöm szépen!
7. simple (válaszként erre: 6. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 3. 10:14
Igazad van. Az látható, hogy szakmailag teljesen felkészületlen. Szerintem ne menj hozzá többet. Holnaptól már szabadabban lehet menni orvoshoz, jobbulást kívánok neked.
máj. 3. 10:05
Csak azért haragszom rá egy kicsit, mert 1 ott hagytam volna a pénzem, kettő ha ő nem tudja hogy miért nem tudja elérzésteleníteni akkor ki tudja én? És ahelyett hogy feladjuk inkább próbálhatott volna megoldást találni a problémára, megnézni mekkora mértékű a gyulladás, vagy hogy egyáltalán hány fogat érint, hol helyezkedik el a gyulladás stb....ehelyett nem sikerült és azt mondta nem akar lepasszolni de menjek a saját dokimhoz 1 hónapig most kibirja szerinte a fogam mert a Dalacin le szokta húzni a gyulladást
5. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 4. - Simple)
máj. 3. 10:02

Elmentem, elmondtam a panaszom,elmondta, hogy gyökérkezeli, majd le sajnos nem zárhatja a jelenlegi helyzet miatt, de tesz bele gyógyszeres csíkot. Mondtam rendben. Nem csinált röntgent, adott érzéstelenítőt, amitől nagyon feldagadt a szemem, nagyon megijedtem, mert még ilyen nem történt. Pislogni sem tudtam, becsukni sem, de kinyitni sem. Monoklim volt csak épp nem volt lila. Akkor azt mondta a végén mikor megpróbálta fúrni, de sajnos fájt így beadott mégegyet, az sem hatott, na szóval akkor azt mondta megmondja az igazat Ő is megijedt, hogy miért így néz ki a szemem.

Mikor beadta a vezetésest, akkor volt egy megjegyzése, hogy "még így sem adtam be vezetésest, de nem baj valamikor el kell kezdeni". Már úgy voltam vele annyira fájt a fogam, hogy bánom is, hogy mi lesz csak kezeljék ki, de füstbe ment terv volt ez. Ez az első alkalommal volt, tegnap vissza mentem, hogy a fogam szerencsére javult, tényleg abban a hitben voltam, hogy lement a gyulladás, erre megint nem sikerült elérzésteleníteni. Közben megtudtam a doki 2 éve végzett (persze ettől még lehet jó) csak sosem vérzett még így a szám egy injekciótól, és nem hiszem, hogy anatómiai oka lenne ha a saját dokim már sima érzéstelenítővel is elzsibbasztott és kezelt és sosem dagadt fel tőle semmim.

4. simple (válaszként erre: 3. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 3. 09:51
Biztos, hogy nem normális, az sem hogy dőlt a vér szádból. És jól értem, hogy ez a fiatal doki nem is csinált röntgent, úgy állt neked?!
máj. 3. 09:42
Holnap felhívom a saját orvosom, megkérdezem tőle is, hogy mennyire normális, hogy most is úgy felvan dagadva mintha dió lenne a pofa zacsimba. Remélem ő legalább csinál egy röntgent vagy bármit megnézni, hogy most mi van, az állkapcsom úgy fáj, mintha beütöttem volna, mindez 2 injeckciótól?
2. simple (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 3. 09:13
A leírtak alapján ez nem fogorvos, hanem egy dilettáns. Szerintem menj inkább máshoz, mert aki egy injekciót nem tud beadni, annál nem sok jóra számíthatsz.
máj. 3. 06:58

Sziasztok!


Történetem ott kezdődik, hogy elkezdett fájni nagyon erősen a fogam. Tőlünk elég messze találtam egy fogorvosi rendelőt (maszek) aki vállalta, hogy gyökérkezeli a fogam, be nem tömheti, de tesz bele gyógyszeres csíkot. Sajnos ez nem történt meg. Első alkalommal kaptam vezetéses érzéstelenítést, majd a fog mellé is, valami ultrát. A szemem feldagadt de nem tudta megfúrni a fogat, mert nem zsibbadt el a fog környéke. 2öt kaptam sajnos egyik sem hatott, doki szerint gyulladt a fogam nagyon, kaptam antibiotikumut,meg fájdalom csillapítót, szedjem, majd menjek vissza egy hét múlva.

Be is szedtem az összeset a fogam kezdett jobb lenni szerencsére, tegnap vissza mentem, akkor fussunk neki mégegyszer, szokásos vezetéses bele valami ultra ( ez halottnak a csók) minimálisan sem zsibbadt el, kaptam mégegyet, ezt úgy adta be, hogy kimentem a váróba, anyukám kérdezte kihúzták e mert annyira ömlött a vér a számból. Azonnal fel is dagadt 1 ponton dió nagyságúra az arcom. Mondanom sem kell most sem sikerült elérzésteleníteni a fogam. Kérdeztem a dokit ez miért van, azt mondta Ő sem tudja. Pedig gyakran járok fogorvoshoz, eddig egy sima is elzsibbasztott nem hogy egy ultra. Doki szerint ezzel a mennyiséggel már inplantálni szoktak. Kérdésem az lenne, hogy nem lehetséges, hogy amiért nagyon fiatal a doki, még nem tudja jó helyre beadni? Eszem ágában sincs Őt hibáztatni, csak szeretném megérteni, hogy máskor fogat is húztak, gyökérkezelésem is volt már, sima érzéstelenítéssel, akkor most miért nem hat amikkel ő próbálkozott.abban maradtunk hogy ő nem akar lepasszolni, de szedjem tovább az antibiotikumot, aztán keressem fel a saját orvosom ő ezzel nem tud mit csinálni.

De már mennyi antibiotikumot szedjek be? Gondolom szünet sem ártana 2 kúra között de majd elsolvasom a tájékoztatót. Nagyon kétségbe vagyok esve.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook