Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Csokis-mogyorós sütemény recept

Csokis-mogyorós sütemény recept

Elkészítési idő 45 perc

A Csokis-mogyorós sütemény hozzávalói:
10 dkg vaj,
15 dkg étcsokoládé és liszt
17,5-17,5 dkg cukor és mogyoró
kevés fahéj
4 tojás
1 dl tejszín
1 kávéskanál szárított élesztő

A díszítéshez
15 szem mogyoró


A Csokis-mogyorós sütemény elkészítési módja:
A vajat a cukorral habosra keverjük, majd a tojássárgákat is hozzáadjuk, és ezzel is habosra keverjük. A csokoládét kis darabokra törjük, a tejszínben megolvasztjuk, és fényesre keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A mogyorót megpirítjuk, megdaráljuk, a tojásfehérjével együtt óvatosan a masszába dolgozzuk, végül apránként beleforgatjuk az élesztővel, fahéjjal összekevert lisztet. A tésztát alufóliával kibélelt, vajjal kikent, hosszúkás vagy őzgerinc formába simítjuk, és nem túl meleg sütőben megsütjük. A sütés félidejében a mogyorót óvatosan a tetejére nyomkodjuk. Amikor kész, rácsra borítjuk, és kihűtjük.

A tetejét csoki "csíkokkal" vagy csokikrémmel locsolhatjuk meg ha kívánjuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A csokis-mogyorós sütemény elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook