Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Fahéjas krumplis lepény recept

Fahéjas krumplis lepény recept

A Fahéjas krumplis lepény hozzávalói:
50 dkg krumpli /megfőve és összetörve/
1 kg liszt
1 teás kanálnyi só
15 dkg zsir vagy margarin
5 dkg élesztő
2 db tojás
aludttej
fahéj
cukor


A Fahéjas krumplis lepény elkészítési módja:
A tésztát a fahéj és a cukor kivételével összeállitjuk. Megkelesztjük. Majd kinyújtjuk vékonyra és megszórjuk fahéjascukorral. Végül feltekerjük mint a beiglit. És egyenlő részre osztva felszeleteljük és sütőpapiros tepsibe tesszük a tésztákat. Majd előmelegitett sütőben készre sütjük.

Nem árt egyszer kétszer átdagasztani a tésztát, mert igy foszlósabb lesz a tésztánk.

A tésztákat ne szorosan rakjuk egymáshoz, mert sütéskor összesülnek, ezért jó, ha lazán vannak a tepsiben.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A fahéjas krumplis lepény elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook