Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Tartalmas levesem recept

Tartalmas levesem recept

A Tartalmas levesem hozzávalói:
3-4 személyre:
30 dkg sertés hús: lapocka,comb vagy szűz(amit szerettek)
kockára vágott füstölt szalonna
hagyma
zöldségek: répa,gyökér, krumpli,
4-5db közepes méretű csiperke gomba
250ml főzőtejszín

bors
tárkony (ízlés szerint)
pirospaprika
teáskanálnyi pirosarany
teáskanálnyi fokhagymakrém
2-3evőkanál citromlé
Vajasgaluskához:(nokedli sűrűségű kb)
2 tojás
1 evőkanál vaj vagy margarin
liszt
víz


A Tartalmas levesem elkészítési módja:
Az apróra kockázott szalonnát kevés olajon megpírítom, hozzáadom az apróra vágott hagymát és együtt fonnyasztom tovább.Hozzáadom a felkockázott husit, picit fehéredik, lehúzom a tűzről és hozzáadom a pirospaprikát, felöntöm vízzel, beleteszem a felaprított zöldségeket és a gombát, fűszerezem a felsoroltakkal.
Ha megpuhut a husi, hozzáöntöm a tejszínt, jól kikeverem, majd beleszaggatom a galuskát. Ha összeforrt, ízesítem még egy kis citromlével!


Friss kenyérrel tálalva nagyon finom és laktató leves!


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei

A receptet beküldte: , 2010. nov. 30. 16:23
A tartalmas levesem elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook