Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Ez minden munkahelyen így megy? fórum

Ez minden munkahelyen így megy? (beszélgetős fórum)


1 2
54. 80ASIQ (válaszként erre: 53. - Timmy0520)
jan. 25. 13:09
Ja, annak aki megteheti azt, hogy egyszerűen ott hagyja a munkahelyét, ha nem tetszik neki!
jan. 24. 19:27
Sok főnököm volt már életemben és sajnos ezek közül több volt érzelmi fogyatékos, emberi hulladék- mint amennyi nem. Nyilvánvalóan nekem is van szerepem abban, hogy ilyen tapasztalatok jelentek meg az életemben. Alapvetően olyan erős igazság érzetem van, hogy komoly kihívás számomra tolerálni az olyan viselkedést, amilyenről te is beszámolsz- hierarchiai viszonyoktól függetlenül. Biztos, hogy egy ilyen bicskanyitogató viselkedés láttán egy percig nem maradnék tovább, de mielőtt távozok, azért még ráborítanám az asztalt. Egyébként egyáltalán nem vagyok indulatos, de ha arroganciával találkozok, azt személyes sértésnek veszem. Ami rólam szól, nem próbálom úgy beállítani, mint követendő magatartás. Csak kérdezted, hogy megy. Sok helyen megy így, még különbül is.
52. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 50. - Janszi)
jan. 23. 19:59
Az enyém szerintem nem nárci, csak nem bír engem. Viszont hatalma van és el van telve magától. Jó lenne már, ha ő is koppanna. Talán rájönne, hogy nem ő szarrá a spanyol viaszt.
51. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 49. - Érdekes73)
jan. 23. 19:57
Az lesz. Már amúgy is gondolkozok rajta egy ideje, hogy talán menni kéne.
50. janszi (válaszként erre: 35. - Fórumnyitó (anonim))
jan. 23. 15:27
Az én jelenlegi felettesem is nárcisz férfi létére,és örömmel nézem a kirohanásait,mert szenved miatta,van hogy azonnali karma a jutalma.Azért nézem örömmel,mert hiába értelmes,diplomás,mégsem okos,és nem is hagyja magát csiszolni ezen a téren,mert ő jobban tudja.De tőle is lehet tanulni azért,a diplomáciai megközelítése egészen remek egy-egy szituációhoz,használni fogom :)
49. Érdekes73 (válaszként erre: 46. - Fórumnyitó (anonim))
jan. 23. 14:47
Ha főnök nem fogadott el eddig ez után se fog. Keresgéljél másik helyet ,aztán lépjél :)
48. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 36. - Channa*)
jan. 23. 14:41
Nekem is mondogatta ezt egy volt kolléganőm. Majd felmondott és elegánsan távozott.
47. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 37. - Dominós)
jan. 23. 14:39
Én inkább arra gondoltam, hogy csak azért is a képébe vágom, hogy nem akarok gyereket, mert nem akarok ilyen megkeseredett lenni. Lehet, másnap már nem is kéne bemennem 😃
46. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 40. - Érdekes73)
jan. 23. 14:36

Itt a pont. Több éve vagyok itt, de még mindig nem érzem, hogy a főnök elfogadott volna. Már volt olyan is, hogy meg akart szabadulni tőlem.


Az egyetlen dolog, amiért itt maradhattam, az a teljesítményem. Ha egy kicsit ellazulnék, máris jönne a duma, hogy nem fogunk együtt dolgozni. Erre is volt már példa. Úgy gondoltam, én is lazáskodok, mint a többiek, de amíg ők csak egy enyje bejnyét kaptak, addig én megkaptam, hogy nem fogunk együtt dolgozni. Fájt, de mindig szőnyeg alá söpörtem. Lehet, igazat szólsz és ez tényleg nem az én helyem!

45. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 41. - Epresturmix)
jan. 23. 14:32
Rám is rám akarták verni egy időben. Felálltam és elslisszoltam a helyszínről. Nem veszi be a gyomrom. Sok mindent eltűrök, de azért van egy határ.
44. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 39. - Channa*)
jan. 23. 14:30

Passz. Sima unazimpátia is lehet. De mivel ezt hozza fel mindig, ezért azt gondoltam, igen.


Az irigykedés miatt?


Nem érzem úgy, hogy a magánéletemet a munkahelyemen kéne megbeszélnem. Senkinek semmi köze hozzá.

43. 80ASIQ (válaszként erre: 37. - Dominós)
jan. 23. 11:52
A főnök ajánlani fogja magát. :D
jan. 23. 08:28

Egyik női főnökömnek az volt a szokása, hogy nagypénteken, dec. 24-én Szilveszterkor (akkor még munkanap volt)amikor szóltak a központból, hogy délben hazamehetünk úgy, hogy 1 fő ügyeljen, ő senkit nem engedett el. Saját pénzén hozatott pezsgőt, rágcsát és munkaidő végéig ott kellett maradnunk. Elvált nő volt, de a poén, hogy volt egy kislánya neki is.

A gyerektelenek örültek a gyerekesek, én is, nagyon dühösek voltunk.

41. Epresturmix (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
jan. 22. 22:30
Nem. De voltam emiatt hátrányban és rámverték az összes túlórát ha akartam ha nem. Meg is mondtàk, azért mert nekem nincsen gyerekem. Tizen x évvel ezelőtt amikor még nem volt ekkora a pofikám, hagytam! Marha! 😳
40. Érdekes73 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
jan. 22. 22:11
Elég sok mhelyen voltam már de ilyet nem tapasztaltam sehol. Azt hogy a kisgyerekesek hátrányba kerültek azt igen. Ha nem a te helyed keress másikat. Az emberi szimpátiába nincs logika.
jan. 22. 22:03

Azért kíváncsi lennénk arra, hogy valóban az a gondja veled, hogy nincs gyereked?


Miért zavar, ha valaki azt hiszi, hogy nincs gondod?


Ha úgy érzed, hogy van gondod és sajnálatra méltó vagy, akkor meséld el nekik. Vagy ne foglalkozz azzal, hogy mit gondolnak.

jan. 22. 22:02

Egyszer volt egy kedves főnököm, az konkrétan leszarta, hogy van-e gyerekem. Pl. odaérek-e zárásig az oviba, mert sokszor irtózatosan sürgős valamit kellett megcsinálnom munkaidő végén (után).

A hullabeteg gyerekemmel a hónom alatt kellett befutni valami megint irtó fontosat megcsinálni, mert más nem tudta volna. Tudnám sorolni. Remélem utoléri az ilyent a karma.

37. dominós (válaszként erre: 29. - Fórumnyitó (anonim))
jan. 22. 21:55
Ha azt mondja, semmi dolgod otthon, akkor válaszold, hogy gyereket szeretnél összehozni, azon fáradozol minden nap.
36. Channa* (válaszként erre: 33. - Fórumnyitó (anonim))
jan. 22. 21:50

Hahaha!


Pont ezt mondogatta egy volt kolléganőm;)

De neki van gyerek.


"egyenlők és a még egyenlőbbek"

35. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 4. - Janszi)
jan. 22. 20:56
Harcias típus, háromszor adja vissza. Mint Lúdas Matyi. Tapasztalat 😃
jan. 22. 20:50
Bocsánat a helyesírási hibákért, folyton kijavít a telefon.
33. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 26. - Channa*)
jan. 22. 20:49
Az én főnököm igazságos, ugyanakkor rafkós is. Tudod, vannak az egyenlők és a még egyenlőbbek...
32. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 13. - Globus)
jan. 22. 20:47
Egy fórumon nincs lehetőség mghallgatni a másik felét. Itt csak az én szempontok van.
31. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 10. - Alessandro)
jan. 22. 20:45
Egyszer még is lesz a böjtje.
30. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 12. - Amaunet)
jan. 22. 20:45
Csak a főnöknek van baja velem egyedül. A mindenki előtt lecseszéssel meg az egész buli hangulatát agyon szokta vágni. Mert olyan is lesz utána a hangulat.
jan. 22. 20:40

Szabadság szempontjából igazságos a főnököm, legalábbis eddig még nem volt okom panaszra. Az meg magától értetődő, hogy a családosoké a hétvége, ezzel soha nem is volt bajom. De azért ne essünk már át a ló túloldalára, hogy aki nem családos, az nem ember.


Szerintem is ez lehet, hogy neki van gyereke, rengeteget vállalt, sose volt ideje magára és erre háklis.


Ennél jobban már nem tudok teljesíteni. Teszem a dolgom, becsületesen megcsinálok mindent. Pópót nyalni meg nem fogok.


Nem is ezzel van a baj, hanem hogy érzem a megvetést és bizonyos előnyök nekem nem járnak, míg a másik kollágám dúskál az előnyökben. Hazamehet munkaidő vége előtt, meg elengedik hamarabb. Engem még akkor is nehezen engedett el, amikor járt volna az előbb hazaengedés, mert ledolgoztam.


A beszólogatások is nagyon zavarnak, hogy szerinte nekem nincs semmi dolgom otthon. Először is, mi köze hozzá? Mi jogon hoz ilyen ítéletet? Mi alapján hozta ezt a következtetést? Mert nincs gyerekem? Olyan, mintha haragudna azért, mert neki sok dolga van, nekem meg nem. De most én ezzel mit csináljak? Az összes hócsukám kezd már tele lenni ezekkel a támadó jellegű beszólásokkal. Most már nagyon sokszor megkapom a pofámba. Karácsonykor is megkaptam.

28. 80ASIQ (válaszként erre: 26. - Channa*)
jan. 22. 19:22

Ez korrektnek tűnik, persze a gyerekesekkel engedékenyebb lennék.

Nagy általánosságban vallom, hogy nem lennék jó főnök. Túl jóindulatú lennék.

27. 80ASIQ (válaszként erre: 24. - Globus)
jan. 22. 19:19
Na, erre is van, azaz volt, példa. Édesanyám dolgozott egyedül. A munkáját nem lehetett megszakítani, hétvégék kivételével a "boltnak" mindennap üzemelni kellett. Szabadság, betegség esetén úgynevezett vándoros helyettesítette, aki járta az egész országot, ott helyettesített, ahol éppen kellett. Jó, egy-egy napra éppen el lehetett menni.
jan. 22. 18:08

Szerintem is ahány munkahely, annyiféle főnök, dolgozó, szokások.


A kettővel ezelőtti munkahelyemen a főnököm két dolgot nem bírt elviselni, ha valaki próbaidő alatt lebetegedett vagy ha az új kolléga kávézással kezdte az első napján. De azzal nem foglalkozott, hogy van e gyerek vagy nincs. Jó párszor szólnom kellett neki, hogy ne az alapján ítéljen meg valakit, hogy a próbaideje alatt lett egy hasmenéses-hányásos vírusa vagy visszatartotta;)


A mostanit munkahelyemen nagyon különbözőek vagyunk. Van nálam fiatalabb gyerektelen, vannak fiatalabb gyerekesek, van idősebb gyerekes, van idősebb gyerektelen, stb., de a főnököm rögtön szól, ha úgy érzi, hogy valaki előnyöket, akar magának kiharcolni. Pl. senki nem lehet kevesebbet irodába, mint a többiek, ha van gyereke, ha nincs, ha fiatal, ha idősebb. A szabinál is mindig nézi, hogy ne mindig ugyan azok legyenek szabin karácsony környékén, hanem igazságosan legyen beosztva.


Ez mind a főnök intelligenciáján múlik...

25. Channa* (válaszként erre: 23. - Papája)
jan. 22. 18:00
Nekem az volt a kedvencem, hogy kivettem néhány nap szabit, a fiam úgy 6 éves lehetett ekkor, közben a kolléganő gyerekei lebetegedtek, nekem meg be kellett mennem dolgozni szabi helyett...
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook