Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Volt már nektek olyan, hogy annyi minden összejött, hogy folyamatosan szabit kellett kérni a munkahelyen? Hogy reagál ilyenkor a munkáltató? fórum

Volt már nektek olyan, hogy annyi minden összejött, hogy folyamatosan szabit kellett kérni a munkahelyen? Hogy reagál ilyenkor a munkáltató? (beszélgetős fórum)

13. CsillagTM (válaszként erre: 10. - Kobagabi)
2012. aug. 15. 22:18
53 nap?! hol kell dolgozni ehhez?! :)
2009. ápr. 17. 22:16
Na látod!? Nagyon örülök, hogy így alakult! :)
2009. ápr. 17. 20:17

Na beszéltam a főnökasszonyommal. Jobban mondva ő hívott, mert beírattak egy képzésre. A képzés szombatonként lesz, így hétközbe azt lecsúztathatom. Úgyhogy szerencsém van. Mert így eljöhetek arra a két napra, és szabi sem kell:)

Megoldódott.

2009. ápr. 17. 10:48

Sziasztok!

Köszi a sok hozzászólást:)


Tudjátok talán annyi szerencsém van, hogy egy most induló csoport vezetője leszek (gyermekotthon speciális csoport). De még gyereket nem hoztak, a helységek berendezésénél, szépítgetésnél tartunk. Így amíg nincs ott gyerek talán jobban elengednek szabira. Csakhát mire jönnek a gyerekek, addigra mindennel kész is kell lenni:(

Remélem megoldódik. És tényleg nem lesz baj. Mondjuk lehet egyezkedni a munkahelyemen, ha más nem ha lesz gyerek hétvégén vállalok pluszmunkát, hogy ne kelljen szabi.

Nekem már 14 nap szabim elment, a jövőheti kettővel lesz 16 nap. De nekem 53 napom van az évre, tehát szabim lenne. És talán a főnök is belátja, ha lesznek gyerekek nem igazán tudok majd szabit kivenni (akkor viszont lesz hétközbe szabadnapom, tehát jobb lesz), a szabit meg évvégéig mindenképp ki kell adják. Majd beszámolok róla, mit sikerült elérnem:)

9. mugli (válaszként erre: 8. - Sznebk2)
2009. ápr. 16. 19:11

Jól van, igazad van! -sött, a saját szemszögéből nézve mindenkinek igaza van, csak pont ezért ugyanúgy igaza van a főnöknek is, ha nem tud engedékeny lenni, meg a munkatársaknak is, akik, ilyenkor megpróbálnak szépen aládtenni...

Remélem nem kell majd ilyesmiken törni a kobakom, mert itt van mama meg tata....:))))

8. Sznebk2 (válaszként erre: 6. - Mugli)
2009. ápr. 16. 19:04
Ja, és sajnos kevéske pénzért senki nem segít. Sajnos. Meg gondolj bele, ha beteg a gyerek, nem egy idegenre kíváncsi, csak is az anyukájára. Vagy apukájára.
7. Sznebk2 (válaszként erre: 6. - Mugli)
2009. ápr. 16. 19:03
Hát ha a rendes szabiját veszi ki,nem fogja az állását elveszíteni. Én is pont ilyen szituban vagyok. Az ikerfiaim meg én is már 3 hete betegek vagyunk, előtte meg szakdolgozatot írtam. Előtte meg a fiaimat kellett vinni fejlesztésre, szóval már az egész évből 12 napom maradt. Kivettem, mert kellett. No nem egybe, csak most összejött 3 hónapon belül. Azért nem szólnak. De ha még szükségem lesz rá, beszélni fogok a főnökömmel, hogy oldjuk meg valahogy. Csúsztatás, otthonról dolgozás, stb.
2009. ápr. 16. 18:52
...és tényleg, hogy bírod ezt? -Miért nem keresel valakit, aki egy kevéske pénzért otthon kisegít? -még mindig jobb lenne, mint elveszíteni az állásod, nem?
5. kobagabi (válaszként erre: 3. - A900f63755)
2009. ápr. 16. 18:28
Nem szokott ez velem előfordulni, de most tényleg minden összejött. Ha leírnék mindent, azt kérdenétek, hogy bírom ezt:(
2009. ápr. 16. 18:27

Eddig nekem nem volt semmi gond, dolgoztam rendesen. Csak átszervezés van a munkahelyemen, és új telephelyre kerültem, ami 60 km-re van tőlünk. Eddig ahol lakok, ott dolgoztam. És van 3 gyerek is. Sajna most egyik beteg lett, kértem szabit (táppénzre nem mehetek mert vezető beosztásban vagyok, de nekem is van főnököm), aztán egészségügyi saját dolog is közbejött, és még sorolhatnám. Gyakorlatilag már egy hete nem járok dolgozni, és már most tudom, hogy jövőhéten is kellene 2 nap szabi, mert máshogy nem tudom megoldani:( A férjem műszakban dolgozik, ezért ilyenekben nem tud segíteni sajna.

Felmondani meg nem tudok. Lakáshitelünk van, azt meg fizetni kell:(

2009. ápr. 16. 18:26

Nálunk ha 15 nappal, de min 1 héttel előre jelzi az ember, hogy mikor akar szabira menni, akkor nincs gond.Még ha 2 naponta kell is a szabi.

1x-1x elfogadják az egyik napról a másikra való szabit is, de rendszeresen az nem elfogadható.Azért előbb-utóbb balhé van.

2009. ápr. 16. 18:23
Igen tavaly ilyen helyzetben voltam.A főnököm korrekt volt,és megértette milyen helyzetben voltam.Beszélj vele és légy őszinte.Meg fogja érteni.Mivel nem akartam sem őt,sem magamat kellemetlen szituba keverni a kollégáim előtt inkább új melót kerestem és felmondtam.
2009. ápr. 16. 18:03
Volt már nektek olyan, hogy annyi minden összejött, hogy folyamatosan szabit kellett kérni a munkahelyen? Hogy reagál ilyenkor a munkáltató?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook