Ez lisztérzékenység lehet? (tudásbázis)
A lisztérzékenység jele a normális evés ellenére megmagyarázhatattlan gyors fogyás! És a hasmenés!
A fiam diéta nélkül, rövid idő alatt fogyott 10 kilót. Rögtön lisztérzékenységre kezdték kivizsgálni!
Feltettem a kérdést egy orvos válaszol rovatban!
Lehet tejcukor (laktóz) érzékenység, lisztérzékenység, irritábilis bél szindróma, gyulladásos bélbetegség, pajzsmirigy túlműködés is. Laborokat (vércukor, máj-vesefunkció, vérkép, pajzsmirigy) feltétlenül nézessen!
A Candidáról olvasgatok közben,azt írják az is fogyással jár,mert megeszi a gomba za ételt.Bár a féregre is ezt mondják,mégis a legducibb lánynak volt férge az ostályban,azért viszgálják Őket,de tesómnak már leőtte si megvoltak a tünetei!
Nagyon kiváncsi vagyok mit mond az orvos holnap elviszem,kérek beutalót gasztrora!
De a lisztérzékenység se jár mindig fogyással,amennyire olvasom.De nem tudom,lehet mindnekinél másépp jelentkezik!Meg hugom is kb 2hét alatt hízott vagy 10kilót azóta semmi.Pdig eszik mint az állat 1-2óránként ugye!
A lisztérzékenység fogyással jár, a laktózérzékenységnél nincs étvágy megugrás és arról sem hallottam, hogy megnő a has (a fiam 7-8 éve laktózérzékeny - hasmenés, hasfájás jellemzi), a candidára mind ráillik (ha jól tudom). Miért ne lehetne? A túlszaporodás szerintem nem kor függő. Inkább a táplálkozásához kapcsolódik.
A sok szénhidrát táplálja.
Gondolom a tesód sem zöldségeket rág, szóval elméletileg akár ez is lehet.
A bélférgességet vizsgálják Neki,mert a suliban volt valami gond,szóval az folyamatban van.
Tej allergia is ilyen tüneteket okoz?
MOndjuk Candida 12évesnél nem tudom előfordulhat-e.Amugy azt elfeldtem írni hogy nem fogy hanem hirtelen hízott most meg se nem fogy se nem hízik.Pedig majdnem óránként eszik.
Igen ez tunet sajna.. meg a sokszor wc-zes, fogyas.... Egy belgyogyaszati vizsgalat mkepp kellene... Uzenem anyudnak, h ez nem jatek, mire anyumnal kiderült, majdnem belehalt... Kivettek az epejet... Csontta fogyott...
Ès a legfontosabb, ha nem kezelik idoben, meddoseget okozhat :(
Tudtommal lehet ilyentől is (a fokozott étvágyat nem tudom), de vannak otthoni gyorstesztek.
Ha ez pozitív az szerintem több mint gyanús.
Sziasztok,napok óta bújom a fórumot,a kishugomnak olyan a hasa mintha terhes lenne,sokat ezsik és sok a széklte.Már pár hete ezt vettem észre,de anyám nem akarja orvoshoz vinni,szerinte ez normális,hogy 2óránként jön hoy éhes,mert növésben van.Szerintem annyira nem,mert a hasa 12éves létére olya mint egy terhes anyukának!
Utána olvasgattam és lehet lisztérzékenység.Ezt hogyan lehet kideríteni?Van vagy volt valainek hasonló?
További ajánlott fórumok:
- Valószínűleg lisztérzékeny vagyok. Érdemes allergológushoz fordulnom?
- A lisztérzékenységről szeretnék mindent tudni. Tud valaki ebben segíteni?
- Mennyi idő alatt készül el a lisztérzékenység vizsgálat lelete?
- Búza/rozsfehérje intolerancia vs. lisztérzékenység
- Segítség! Mik a lisztérzékenység tünetei?
- Tavaly negatív lisztérzékenység lehet idén pozitív gyereknél?