Evolúció vagy teremtés útján jött létre az élet? (beszélgetés)
Küszöböl,hogy leírtad helyettem:-)
A szeretetbe nem fér bele a rabszolgatartás.!Márpedig a Biblia legfőbb tanítása a SZERETET!
Én inkább ilyen világban hiszek és ilyen világot AKAROK! Mint ahol az erősebbnek joga van a békésebben uralkodni!
Lásd,evolúció elmélete!
Képzeld csak,milyen lenne e világ,ha mindenki így gondolná?:-)
Köszönöm, erre emlékeztem, de lusta voltam rákeresni :)
Én a rabszolgaság semmilyen formáját nem tartom elfogadhatónak így ebben a Biblia számomra nem lehet útmutató.
De a Biblia nem ítéli el kifejezetten a rabszolgaságot. Útmutatást ad arról, hogy miként kell a rabszolgákat kezelni (5 Mózes 15:12–15; Efézus 6:9; Kolossé 4:1), de nem helyezi törvényen kívül a rabszolgaságot. Sokan ezért úgy vélik, hogy a Biblia a rabszolgaság minden fajtáját elnézi. Megfeledkeznek róla, hogy a bibliai időkben a rabszolgaság nagyban különbözött a világ számos táján az elmúlt néhány évszázadban bevett gyakorlattól. Akkoriban a rabszolgaság nem kizárólag az etnikai hovatartozáson alapult. Az emberek nem nemzetiségük vagy bőrszínük miatt lettek rabszolgák. A rabszolgaság akkor sokkal inkább társadalmi státuszt jelentett. Az emberek eladták magukat rabszolgának, ha nem tudták kifizetni az adósságukat, vagy nem tudtak gondoskodni a családjukról. Az Újszövetségi időkben olykor orvosok, ügyvédek, sőt még politikusok is valaki más rabszolgái voltak. Voltak olyanok is, akik tudatosan választották a rabszolgaságot, hogy a szükségleteiket az Uruk töltse be.
Az elmúlt évszázadokban a rabszolgaság gyakran kizárólag a bőrszínen alapult. Az Egyesült Államokban sok feketét etnikai hovatartozása miatt tartottak rabszolgának; sok rabszolgatartó valóban úgy gondolta, hogy a feketék alacsonyabb rendű emberek. A Biblia a legegyértelműbben elítéli az etnikai alapú rabszolgaságot. Gondoljunk csak a zsidók rabszolgaságára Egyiptom földjén. A zsidó népnek nem volt választási lehetősége; azért voltak rabszolgák, mert zsidók voltak (2 Mózes 13:14). Az Egyiptomra küldött csapások jól szemléltetik, mit gondol Isten az etnikai alapú rabszolgaságról (2 Mózes 7–11). Tehát a Biblia igenis elítéli a rabszolgaság bizonyos formáit. Ugyanakkor úgy tűnik, hogy egyéb formáit pedig engedélyezi
Nem jól olvastad! !!
A töri könyvek is írnak háborúkat,de nem legitimálják!
Isten szabad akaratot adott!nem rabszolgaságot!!! Azt az ember találta ki.
A Bibliából a rabszolgatartás legitimálása is kiolvasható :)
Más megoldást kéne keresni, mint amiket eddig próbáltak, ezekkel még nem sikerült normálisan működő társadalmat fenntartaani, de ez nem jelenti azt, hogy nem is lehetséges.
Messze nem az űrkutatás az oka az éhezésnek. Ha értelmesen lennének felhasználva a forrásaink jutna kutatásra és élelemre is.
De míg az emberek egy része a luxusigényeinek kielégítését alapvetőnek tartja és a fogyassz minél többet a követendő példa addig esélytelen.
Ha áthaladunk egy kietlen sivatagon(világűr ) és közben telt éléskamrával,meg minden tekintetben jól felszerelt házra (föld) bukkanunk,azt gondolnánk véletlenül,vagy robbanás következtében jött létre a ház?
Inkább egy végtelen bölcs létrehozót feltételeznénk,nemde?Arthur Beiser.The Earth.
Tartsatok :-)
Én maradok a földön, hisz jó itt nekem:-):-)
Ha lenne,már rég érvelnének a "tudósok."vele!
Már az elején írtam!
Ez így természetes.
Hallottál már az agapé szeretetről?
Honnan tudod, hogy csak itt van élet? Sem erre, sem az ellenkezőjére nincs bizonyíték.
A napsugárzás miért akadályozná az élet kialakulását szerinted?
Ha logikusan gondolkodunk és figyelembevesszük az itt elhangzott érveket,egyértelmű, hogy csakúgy magától nem jöhetett létre, már csak az áldott napfény sugárzása miatt sem!!
Valakinek létre kellett hozni az élet számára "tökéletes"feltételeket!
Az sem véletlen,hogy csak itt a földön van élet!:-)
Akiben szeretet van,az nem akad fenn minden apróságon.!
A szeretet sok vétket elfedez!!!
Te kérdeztél.. .
Most keltem, még félkómás vagyok :) Sok volt tegnap a sör :)
Nem tudni biztosan. Az benne a nehéz, hogy nem tudjuk kísérletekkel igazolni az elméleteket, nem áll hozzá rendelkezésre elég Föld-szerű bolygó meg idő :D
"magyarazatot" utan VESSZO.. xD nem birtam ki.. bocsesz..
szoval akkor nem tudni h jott letre?
valaszoltam a hulyesegedre.. xD
magyarazd meg kerlek nekem is h akkor evolucio vagy teremtes utjan jott letre az elet? MERT EN MAR NEM TUDOM MIT HIGGYEK.. xD oszd meg velem a bolcsessegedet.. kerlek.. :D