Évgyűrűk magánnyugdíjpénztárnál lett olyan akinek 0ft-nál több a reálhozam? (beszélgetés)
Szerintem,ha ezekre a határidőkre,kifizetésekre stb nem frissítette akkor most már nem is fogja!
Én azon is csodálkozom,hogy nem vagyunk tagok hisz visszatett az államba,hogy engedhetett regizni mint tag?és miért tartotta fent az adatokat?Főképp miért úgy kezel a honlapon mintha tagjuk lennék még?
Sziasztok!
Tegnap bukkantam erre a fórumra és a helyzetemet(tünket) azaz 0 reálhozam 12 év után by évgyűrűk tekintve volna egy javaslatom. Már beszéltem a fogyasztóvédőkkel akik nagyon sajnálták az ügyet de furcsa mód nem rájuk tartozik(hogy miért vannak akkor?) beszéltem a PSZÁF-el is akik azt mondták hogy a kifizetések és az utolsó egyenleg értesítő után tehetek náluk hivatalosan is panaszt de ők szakcionálni nem tudják a pénztárak működését azt javasolják hogy bírósági úton szerezzük vissza a pénzünket.Tehát. Egyenként semmibe vehetnek de ha pertársaságként lépünk fel(mint a vörös iszap-károsultak)akkor egyrészt nem röhöghetnek rajtunk(mert szerintem ezt tették és teszik) másrészt megkaphatjuk a pénzünket ami jogosan a miénk! Nem tudom Ti hogy vagytok vele de engem dühít az hogy ennyire semmibe vesznek! Ha benne vagytok jelezzétek, szerzünk(zek) egy megfelelő ügyvédet és megtapossuk ezt a rohadék "pénztárat"!!! Aki csatlakozni akar írjon!!!! Köszi! Zsolt
Ezért nem értem!!!!!!Mert vki azt írta korábbi hsz-ban,hogy ugye arra az időszakra,ahol máshol volt az ember,arra annak a pénztárnak az adata vonatkozik,tehát az kiszámolja arra az időre,s az a pénztár ahol most van az illető,az csak kifizeti!!!
Vagy lehet én vagyok a hülye??
Sziasztok!
Az már biztos, hogy csaknem 600 ezer ember egyetlen fillér reálhozamot sem kap majd, azt pedig nagy valószínűséggel kijelenthetjük, hogy nagyon kevesen nagyon jól, viszont nagyon sokan viszonylag rosszul vagy nagyon rosszul jártak a magán-nyugdíjpénztári tagsággal. - tényleg elkeserítő, hogy mi hova tartozunk!
Jó reggelt Mindenkinek!
Jah,ezt én is olvastam korán reggel....hát ma sem lettem nyugodtabb :(
Korábbi hsz-ban írt írta vki,hogy talán ha nem végig az évgyűrűknél volt vki,akkor azoktól a pénztáraktól várható vmi pénz...még ebben reménykedem..
Kezembe került egy papír:
klasszikus portf. 100% magyar államkötvény félévnél rövidebb lejáratú
kiegyensúlyozott portf. : 15% összes államkötvény, 85% félévnél rövidebb lejáratú
növekedési portf. kb 70% mindenféle államkötvény, 10% részvény, 20% európai irányadó bankközi kamatláb.
Egy elemző szerint még jobban jártak a részvénybe fektetők, mint az államkötvényesek a válság idején.
A kalkulátor egyébként 50-50%-ban számol.Ha az államkötvények gyengébben hoztak, miért kaptak a kalasszikusok és a kiegyensúlyozott portfóliósok?
További ajánlott fórumok:
- Mikor kezdik visszafizetni a magánnyugdíjpénztári reálhozamot? Ki mit hallott?
- Nem lehet, hogy jobban jár az aki marad a magánnyugdíjpénztárban?
- Utalta már valakinek az Otp magánnyugdíjpénztár a reálhozam feletti részt?
- Mikor tudom meg végre, mennyi a magánnyugdíjam reálhozama?
- Hol tudnám kiszámolni a magánnyugdíj reálhozamomat az évgyűrűk oldalán?
- Évgyűrűk magánnyugdíjpénztárról mi a véleményetek? Eddig Aegonos voltam, de váltani szeretnék.