Évgyűrűk magánnyugdíjpénztárnál lett olyan akinek 0ft-nál több a reálhozam? (beszélgetés)
azon a linken menj amit kiirtam és ne a belépésre mert nem enged be ,hanem a személyes oldal és ott a belépés
189. fuzi 2011-07-25 17:51
hát én nem ,de már nem is érdekel.bármikor belépek mást mutat ,igaz 100-ft os különbségek vannak,de miért azt nem tudom.
idegesítene,ha nagyobb összegről lenne szó,de azt gondolom,hogy akinek több van mint 0 annak is akkor változgathatják ezek szerint.
Reálhozam összege csak tájékoztató, a tényleges kifizetés a befektetések 2011.05. 31.-i piaci értéke alapján történik.
Amennyiben 'Még nem számítható' szöveg jelenik meg a reálhozam soron, pénztárunk hamarosan felveszi a kapcsolatot az Ön előző pénztáraival az adatszolgáltatások pontosítása miatt.
Reálhozam számítás tájékoztató:
A hozamgarantált tőke számításakor, az 1997. évi LXXXII. törvény 3. számú mellékletének rendelkezései szerint, a pénztártagság során egyéni számlára került tagdíjak és tagdíj-kiegészítések havi szinten kerülnek összegzésre, mely összeg a KSH által megadott havi fogyasztói-árindexek szorzatából képzett inflációs rátával lesz megszorozva. Ezt az összeget kell az egyéni számla egyenlegéhez viszonyítani.
3. számú melléklet az 1997. évi LXXXII. törvényhez
A pénztárnak a pénztártagot megillető hozamgarantált tőke összegét a következő képlet szerint kell kiszámítania:
ahol:
HTn = a hozamgarantált tőke összege, ha a pénztártagság n naptári hónapon keresztül állt fenn (azokat a hónapokat is beleértve, amelyeknek nem teljes időszakában állt fenn a tagsági jogviszony);
bi = a pénztártagság i. hónapjában a tag egyéni számláján jóváírt kötelező és kiegészítő tagdíjbefizetés összege;
cpii = a pénztártagság i. hónapjának utolsó napja és a tagsági jogviszony utolsó napját megelőző hónap közötti időszakra vonatkozó, a KSH által közölt, előző hónaphoz mért fogyasztói árindexek szorzatával képzett inflációs ráta értéke.
Amennyiben a hozamgarantált tőke a kisebb, a különbségről rendelkezhet a pénztártag; ez lesz a médiában hivatkozott felvehető reálhozam, másképpen az infláció felett elért hozam. Amennyiben viszont a hozamgarantált tőke nagyobb, akkor az adott időszakig nem képződött reálhozam, és a pénztár nem tud reálhozamot kifizetni. Ebben az esetben a társadalombiztosítási egyéni számláján kerül kiegészítésre az Ön egyenlege azzal a mértékkel, amely a hozamgarantált tőke és a pénztári egyenleg különbsége.
viszont reggel a reálhozam 2455 volt most frissiben. 2 542 Ft
kamatozunk:DD
személyes oldal--belépés és beenged jelenleg is.
98tol voltam tag ,ide viszont 2004be léptem be.
hozam 73380ft. Klasszikus portfólió
Én azt olvastam vhol, hogy azok számíthatank a legtöbb reálhozamra, akik a kezdetektől tagok voltak, mert 2000 környékén és utáni pár évben volt a legnagyobb anyereség.
Én azt nem értem, hogy más pénztárak még levélben is külön küldtek egyenleget, mi semmit nem kaptunk. Ráadásul sehol nem olvasni az Évgyűrűk tájékoztatásáról, lépéseiről, stb. Meg van halva.
Sziasztok!
Arra most már én is nagyon kíváncsi vagyok, hogy szerepel-e valakinek o Ft-nál nagyobb összeg a honlapon (megjegyzem egész nap vacakolt, időtlen idők óta nem frissítik)
Mimóza, a számításodat nem értem, a kettő közötti különbség a hozam, nem a reálhozam.
Ancsika, ha erre jársz, nézd meg légyszi, hogy a férjednek mi szerepel a reálhozamnál a honlapon, mert már csak ez "tart életben"....
Ezt az Évgyűrűk írta? Ezek szerint nem mindenkinek egy nagy 0 a reálhozam a honlap szerint? neked a honlapon mutatta ezt?
Ancsika! A férjed milyen portfólióban volt? Állítólag náluk a növekedési a leggyengébb. Sajnos mi abban voltunk...
ancsika, nem tudod esetleg most megnézni az egyenlegét a honlapon??
hátha csak azért irnak 0-át mindenkihez mert lusták voltak kitölteni...
a remény hal meg utoljára..
Szijja!
Én nem néztem utána,h fog e kapni v sem,mert biztos voltam,h nem!
Kezdetektől azt hiszem,98-tól tag volt.
További ajánlott fórumok:
- Mikor kezdik visszafizetni a magánnyugdíjpénztári reálhozamot? Ki mit hallott?
- Nem lehet, hogy jobban jár az aki marad a magánnyugdíjpénztárban?
- Utalta már valakinek az Otp magánnyugdíjpénztár a reálhozam feletti részt?
- Mikor tudom meg végre, mennyi a magánnyugdíjam reálhozama?
- Hol tudnám kiszámolni a magánnyugdíj reálhozamomat az évgyűrűk oldalán?
- Évgyűrűk magánnyugdíjpénztárról mi a véleményetek? Eddig Aegonos voltam, de váltani szeretnék.