Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Cikkek » Egyéb témák » Év vége, új év kezdete cikk

Év vége, új év kezdete

Lassan vége ennek az évnek is. Fárasztó, hosszú, kimerítő, néha örömökkel, örömteli percekkel, tele bánattal, pici fizetéssel. Az idei év jól kezdődött, volt benne megbocsájtás, újrakezdés, költözködés. Voltak benne tervek, álmok...
Év vége, új év kezdete

Aztán a tervek összementek picire, megvalósíthatatlannak látszottak. De megvalósultak. A munkanélküliség hozzánk is megérkezett, azt követte a betegség, aggódás...

Meggyógyul? És a műtét hogy fog vajon sikerülni? A műtét elvileg jól sikerült, gyakorlatilag pedig majd elválik, tud-e még ezzel a gerinccel dolgozni.

A munkanélküliség eddig arra volt jó, hogy átértékelje, átgondolja az ember az eddigi életét, "pazarlásait" és új ötletekkel nézzen a jövőbe.

Nekünk is újra kell számolnunk saját otthoni költségvetésünket, mennyi a bevétel, és mennyi lehet csak a kiadási oldal. Aztán szép lassan rájövünk, a bevételi oldal nagyon gyorsan meghúzza a határt: nincs tovább, ennyi volt.

Kellene valamit kezdenünk, valami újat csinálnunk! De mit? Talán be kellene indítani még egy céget? Vagy valami céghez elhelyezkedni? De hová, kihez, minek?

Mi az, amit még az emberek megvennének, amire még lenne kereslet, amire szívesen költenének?


Tegnap egy filmet néztünk meg, közösen a családdal. Van egy fiatalember, akinek az élete mások segítése. A nap 24 órájában ezt teszi.

Nem pap ő, a vallása mindegy is. Hitoktató. Három gyermekes családapa.

Jön, megy, intézkedik, segít, vásárol - néha még talán a saját pénzéből is - másoknak, a kilenc falu gondja csak az övé.

De ennyire kiegyensúlyozott, jó kedvű, fiatal családapát régen láttam. Persze a felesége is kiveszi a részét, segít, amiben tud, a saját családja mellett.


Ilyen új évet szeretnék kívánni mindenkinek. Gondtalant - van, amennyi van, örömtelit - lényeg, hogy a család jóban, rosszban együtt legyen, jó kedvet - betegség ne legyen, mert akkor minden jó, kiegyensúlyozott családokat.


Boldog Új Évet, kedves Hoxa olvasók.....
Írta: 3da8f53e4a, 2010. január 2. 16:03
Fórumozz a témáról: Év vége, új év kezdete fórum (eddig 3 hozzászólás)

Ha ez a cikk tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook