Ételek kombinációi, amit te fedeztél fel, hogy jó együtt enni (beszélgetés)
Jut eszembe... Stahl Judittól lestem el nagyon sok, és finom receptet, ami gyors, ha nincs túl sok idő...
Szeletelt kenyér, legalább 2, vagy 4 szelet, mert párosával kell készíteni, csak az egyik oldalát megkenjük margarinnal, vagy vajjal, ez lesz a külső oldal... Én alufólián szoktam csinálni, és nem lesz minden maszatos tőle...
A kenyérszeletek belső oldalát pizza krémmel kenjük meg, bele szeletelt sajtok, és ezt összeborítva, hogy középen a pizzakrém a szeletelt sajttal, kívül a margarin, és a margarinos, vagy vajas felével beletesszük a serpenyőbe, és azon a felén megpirítjuk, forgatjuk időnként, amikor már pirul a kenyérszelet ezen oldala, és közben a belsejében a sajt jól megolvad, és a pizzakrémmel együtt mennyei falat!!
Nagyon finom, érdemes kipróbálni... :))
Amik hirtelen eszembe jutnak:
füstölt sajt piritóson mézes dióval
lekváros piritós lágy sárgájú főtt tojással
kenyeres nokedli
gánica pincés meggyel
túrós-tejfölös tészta kristálycukorral és piritott szalonnával
Biztos, hogy nem mind a saját találmányom, de elég nagy meglepetést szokott okozni a környezetembe újonan bekerült embereknek.
Ez tényleg jó... én is kipróbáltam, mégha nem is áfonya volt, hanem, azt hiszem meggy...
De pl. halrudakhoz is jó a meggy joghurt, olyan pikáns lesz tőle, mint egy szósz, stb...
Bár már rég nem ehetem meg a dinnyét keresztallergia miatt, de tojásrántottához, amiben esetleg szalonna is van, együtt Isteni...
semmi extra, ami hirtelen eszembe jutna...
amit szeretek, és talán nem túl szokványos:
sima sült hús+rizs mellé nem savanyúság, hanem házi feketeszeder lekvár...:)
További ajánlott fórumok:
- Lefogytam kcal számolás és Update kombinációjával! Beszélgessünk a súlytartásról!
- Az L-karnitin és koffein kombinációjából készült pezsgőtabletta pontosan mire jó?
- Szerintetek a ruha vagy a nadrág kombinációval nézek ki jobban?
- Turbékoló szerelmes tinik szülei, ti milyen feltételek teljesülése esetén engeditek meg az együtt alvást?
- Hogy hívják azt az ékszert, ami bőrszíj és arany vagy ezüst kombinációja?
- Melyik alkalmazást tudnám használni Huawei P30 Lite és LT716 okosóra kombinációjával?