Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ

Eszter szelet recept

Az Eszter szelet hozzávalói:
A piskótához:

6 tojás
20 dkg cukor
1,25 dl víz
1,25 dl napraforgó olaj
20 dkg liszt
1/2 cs sütőpor
2 ek kakaópor

A fehér krémhez:

1 tojás
7 dl tej
18 dkg cukor
7 csapott ek liszt
2 cs vaníliás cukor
20 dkg Rama

A tetejére:

5 dl tejszín
2 ek mogyorókrém
2 cs habfixáló
csokis tortadara


Az Eszter szelet elkészítési módja:
Elkészítjük a piskótát. A tojások sárgáját a cukorral kikeverjük, belekeverjük az olajat és a vizet, a liszttel elvegyített sütőport, a kakaóport, és végül a habbá vert tojásfehérjét. 180 fokon megsütjük. Amíg a piskóta sül, elkészítjük a krémet. A tojással kikavarjuk a cukrot, majd a lisztet valamennyi tejjel csomómentesen elkeverjük. A többi tejet felforraljuk, majd hozzáadjuk a tojásos keveréket, és sűrűre főzzük. Belekeverjük a vaníliás cukrokat. A kihűlt krémmel kikeverjük a szoba hőmérsékletű vajat. Ha a piskóta is kihűlt két lapba vágjuk, az alsó lapot félretesszük, a felső lapot pedig keresztben 2 cm-es csíkokra vágjuk. Az alsó lapot vékonyan megkenjük a krém egy részével, majd a csíkokat 2 cm-es kihagyásokkal a piskótára fektetjük, a maradék részt kitöltjük a maradék krémmel. A tejszínt a mogyorókrémmel és a habfixálóval habbá verjük, rásimítjuk a tészta tetejére, és megszórjuk tortadarával.

sütési hőfok:
180°C
sütési mód:
hőlégkeveréses


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az eszter szelet elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook