Esküvő 2010 (beszélgetés)
A dekorral is különlegessé lehet tenni. Például ha valamilyen téma vagy motívum köré szerveződik az esküvő. Szerintem nem kell feltétlenül drága dolgokra gondolni. Egy kis kreativitással és vállalkozó szellemmel nagyon ötletes és mutatós dekort lehet varázsolni kevés pénzből is. Gondolok itt például valami természetközelire, például lehet visszatérő motívum egy gyümölcs (pl.: körte, citrom, zöldalma stb ) vagy egy virágfajta (most nagyon divatos a kőrózsa, és a nyírfaág). A színük vagy formájuk pedig visszaköszönhet egy csomó helyen. Pl.: ültető kártya, menükártya, asztalterítő/futó színe, szalvéták színe, szalvétagyűrű. Gyümölcsökből és termésekből házilag is nagyon szép asztaldekorációt lehet készíteni. Szerintem nem kell, hogy minden csokor és dísz valami drága virágból legyen, az olcsóbbakból, mini gerberából vagy aprófejű szegfűből is gyönyörű dolgokat lehet kreálni akár dekoros nélkül is. Remélem tudtam segíteni :)
H szerény, akkor a tüzijáték lehet sokba kerülne. Én inkább ötletes programokat találnék ki. Galambröptetés?
Értem. Bár nálunk is van olyan akit nem is ismerek és meg lett hívva, anyós leendő barátnője. Leendő anyós mondta, ha már úgyis ő fizeti a felét...
Szia! Nem. Te kaptál ilyet? Hol?
Esetleg pillangó röptetés, kívánság lámpás, tűzijáték. Szerintem, ha alapvetően szerény az esküvő, belefér egy ilyen különlegesség.
van valakinek valami ötlete, hogy mivel lehetne különlegessé tenni egy nagyon szerény egyszerű esküvőt lakodalmat? Tűzijáték? Az nagyon giccses? Valami elfogadható költségű de nagyon eredeti dolgot szeretnék!
Nos, nálunk ez úgy törtét, hogy én csak olyanokat hívtam a rokonaim közül, akikkel legalább 2 szót beszélek évente.
Páromnak a listáját pedig a szülei állították össze. Ezzel én nem értek egyet, de nem is szólhatok bele, mert Páromnak ez így jó....
Kellemes ünnepeket mindenkinek!
Helló ti hallottatok már az esküvői kedvezménykártyáról? Vagy kamuznak és átvertek?
Áldott Húsvétot Mindenkinek :)
Kellemes ünnepeket mindenkinek!
Lányok Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok nektek és párjaitoknak!
Párod nem tudja a rokonai nevét? És őket is meghívjátok? Akkor nem lehet valami közeli rokon.
Az övét esetleg ráírjátok filccel, olyan sznűvel amilyennel nyomtatva lesz és hasonló betükkel. Kis kézügyességet igényel.
Szerintem csak a srácot hívd meg.
Nálunk is öcsém váltogatja a nőit így csak öcsémet hívom.
Hát majd rokonoktól megkérdezzük =)
Csak én ezt az egészet nagyon égőnek tartom, hogy nekem kell felkutatnom Párom rokonságát.
Hát nem tudom. Mondjuk nálunk is vannak olyanok, akik nincsenek jóba...így csak kéne ültetési rend. Nem akartam, de egyre inkább efelé húz az eszem..
szia! :)
talán az lehetne a megoldás, hogy.., a srác neve és név és párja.. :))
Meggondolandó amit írtatok.
Csak itt is a nevekkel van a probléma...nekem sem egyszerű a vezetéknevem. Volt, hogy elrontották és nem esett túl jól. Persze túl tettem magam rajta, de akkor is rosszul esett...a másik,hogy van olyan fiú a társaságban aki sajnos váltogatja a partnereit és nem tudjuk, hogy addiga az éppen atuális lesz-e. Most az a legcikibb, ha egy másik lány név szerepel a helyén...uh ebbe bele se merek gondolni...Erre van valami ötletetek?
Mi is jártunk már úgy, hogy ismeretlenek közé kerültünk.
Ami ennél cikibb: valakinek még helyet szorítani az asztalnál. Ilyenkor mindenki arrébb megy eggyel, viszi a poharát stb...
Lányok! Megvan a kis nászút! :-)
Nálunk két nászút lesz, lesz egy kicsi 3 napos belföldön rögtön az esküvő után, mert akkor még nem elég meleg a tenger és júlis elején pedig egy nagyobb tengerparti autóval. Repülővel nem utazik a párom, így marad a közelebbi tengerpart autóval. A kis nászútról teszek fel képet ha hazaértünk a városból, de most rohanunk.
Miért ne vállalnák az örömanyák? Nálunk belefér az idejükbe és örömmel vállalták.
Én a legtöbb helyről azt hallottam, hogy nem szerencsés, az emberek sokszor úgy ülnek le, hogy kihagynak egy széket. Nálunk nem vezetne jóra, mert vannak a családban olyanaok akik nincsenek egymással jóban és kérték is, hogy azok mellé nem akarnak ülni. Ez természetes, hogy így lesz készítve az ülésrend, szeretném, ha mindenki jól érezné magát. Illetve a közelebbi rokonok közelebb ülnek hozzánk a barátok távolabb. És arra is figyelünk, hogy akik melléjük vagy velük szembe lesznek ültetve, tudjanak egymással beszélni.
Mi is voltunk olyan esküvőn, hogy nem volt ülésrend és elég nagy káosz volt, mindenki bolyongott, kereste az ismerősöket. Végül idegenek közé kerültünk, mert már nem volt hely annál az asztalnál ahol voltak a rokonok. Igaz sok volt a vendég is(olyan 200 körül).
Hát nem rossz ötlet, de szerintem az örömanyák nálunk nem vállalják ezt a szerepet.:(
Mindegy és mi van akkor, ha nincs ültetési rend? Az nagy káoszhoz vezet? mert voltam olyan esküvőn, ahol nem volt és én nem éreztem hátrányát, de nem is tudom...
Legalább letesztelitek a helyet és a személyzetet.:)
Még mi nem gondolkodtunk el ezen, mi legutóbb olyan meghívót kaptunk, hogy úgy volt rajta, hogy az én nevem és kedves párja (az én rokonom hívott).
Amúgy április 17.én lesz ez a lagzi, és abban az étteremben ahol nekünk lesz, csak egy nagyobb teremben.
Már fejben tervezem az ültetőkártyákat és valószínű, hogy nem teljes nevek lesznek. Hanem Anyu, Apu, Papa, Frédi, Erzsi... Lesz amiből több lesz, de lesz ülésrend a két örömanyánál, aki eligazítja a vendégeket a helyükre. Így személyesebb mint a teljes nevükkel.
A miénk is fehér boríték, nem muszály ráírni, mi nem írtunk. Egy rokon sem hiányolta a címzést.
További ajánlott fórumok: