Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Erdélyi rókagombapaprikás, puliszkával recept

Erdélyi rókagombapaprikás, puliszkával recept

Elkészítési idő 90 perc

Az Erdélyi rókagombapaprikás, puliszkával hozzávalói:
1 kg rókagomba 20 dkg vöröshagyma 10 dkg zöldpaprika 5 dkg paradicsom olaj só bors 1 evőkanál édes nemes őrölt piros paprika apróra vágott petrezselyem zöldje 2 dl tejföl


Az Erdélyi rókagombapaprikás, puliszkával elkészítési módja:
A gombát megtisztítjuk, jól megmossuk, szétszedjük, majd egy szűrőbe téve forró lobogó vízben leforrázzuk - félretesszük, hagyjuk, hogy jól csepegjen le. A vöröshagymát és a zöldpaprikát apróra vágjuk és kevéske olajon megdinszteljük. Amikor a hagyma és a paprika üvegesre dinsztelődtek akkor teszünk bele egy csapott evőkanál édes nemes őrölt piros paprikát, majd beletesszük a gombát. Sózzuk. Jól összekeverjük, és fedő alatt pároljuk. Közben az elfőtt levét kicsi vízzel pótolgatjuk. A főzés fele idejében hozzáadjuk a felkockázott, héjától megtisztított paradicsomot. Amikor megpuhult a gomba, borsozzuk és hozzákeverjük a tejfölt. Egyet még rottyantunk rajta - és kész az étel. Meleg puliszkával tálaljuk.


Kategória: Egytálételek receptjei

A receptet beküldte: , aug. 7. 09:40
Az erdélyi rókagombapaprikás, puliszkával elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook