Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ

Rubin-szelet recept

A Rubin-szelet hozzávalói:
Hozzávalók a piskótához:
4 db tojás
4 evőkanál cukor
4 evőkanál liszt
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
fél csomag sütőpor

A krémhez:
fél liter tej
2 csomag vaníliás, főzés nélküli pudingpor (Gála)
2 teáskanál zöld mandulaaroma

2 dl fehérbor
5 dkg kókuszreszelék


A Rubin-szelet elkészítési módja:
A tojásokat szétválasztom, a sárgájukat habosra keverem a cukorral. A fehérjékből kemény habot verek, és óvatosan a sárga masszához forgatom. A lisztet alaposan összekeverem a kakaóval és a sütőporral, s a tojáshabos masszához adom, széles mozdulatokkal eldolgozom benne. Sütőpapírral bélelt, 30x25 cm-s tepsiben, 180 fokon megsütöm, 10-15 perc alatt elkészül. A megsült tésztát kiborítom a tepsiből, lehúzom róla a sütőpapírt. Tálcára teszem a piskótát, és egy hústűvel kis lyukakat szúrok rajta, majd meglocsolom a fehér borral. Elkészítem a krémet. A fél liter hideg tejben kézi habverő segítségével elkeverek előbb két teáskanál zöld színű mandulaaromát, majd beleszórom a két tasak főzés nélküli vaníliapudingot. A habverővel csomómentesre keverem. Állni hagyom 3-4 percig, ezalatt besűrűsödik a krém. Átkeverem a kézi habverővel, majd a piskótára kenem. Megszórom kókuszreszelékkel, és folpackkal lefedve legalább 2 órára hűtőbe teszem, hogy az ízek összeérjenek. Vékony pengéjű, vizes késsel kockákra vágom tálaláskor. A főzés nélküli pudinggal készített krém sokkal krémesebb, és kevésbé fojtó, mint a főzött pudingos, egészen más állagot és ízharmóniát lehet vele elérni.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A rubin-szelet elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook