Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Epres fincsi krémes recept

Epres fincsi krémes recept

Az Epres fincsi krémes hozzávalói:
130 g leveles tészta
350 ml tej
100 g cukor
30 g (házi) vaníliás cukor
2 cs vaníliás pudingpor
5 tanyasi vagy bio tojásnak csak a fehérje
500 g eper
4 lap zselatin
kb 30-50 g mandulapehely


Az Epres fincsi krémes elkészítési módja:
A leveles tésztát 2 mm vékonyra kinyújtjuk (kb 28 x 28 cm). Egy vékonyan lisztezett tepsi hátára vagy sütőlemezre tesszük, és előmelegített sütőben világos aranybarnára megsütjük. Majd hagyjuk teljesen kihűlni. Az eperből 200 g-ot pürésítünk. A tojások fehérjét nagyon kemény habbá verjük. A pudingporból, tejből és cukrokból egy sűrű pudingot főzünk, levesszük a tűzről, és belekeverjük az eperpürét. Majd a tojáshabot óvatosan hozzávegyítjük. A kihűlt tésztalapot egy magasabb falú tepsibe helyezzük, és ráhalmozzuk az eperkrémet. Szépen elsimítjuk rajta (ha nagyobb a formánk, mint a tészta, akkor fóliából egy mobil peremet készítünk, és a tészta széléhez illesztjük, ezzel lekicsinyítettük a tepsinket). Kb. fél órára a hűtőbe tesszük a sütit, ezalatt a maradék epreket felszeleteljük, és a mandulapelyhet zsiradék nélkül megpirítjuk. Amint megszilárdult és kihűlt a krém, tetszőleges nagyságú kockákra felvágjuk, majd kidíszítjük az eprekkel a tetejét. A zselatinlapokat hideg vízbe tesszük. Majd ha jól megpuhult (ez kb 3 perc), 4 ek vízzel egy kis edényben megolvasztjuk (forrnia nem szabad!), és egy sütőecsettel az eperszemeket nagyon vékonyan bevonjuk vele. Néhány perc múlva -miután megszilárdult- díszítjük a mandulapehellyel, és tálalhatjuk azonnal.

sütési hőfok: 170°C
sütési mód: hőlégkeveréses


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az epres fincsi krémes elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook