Krémes Isler recept

A Krémes Isler hozzávalói:
A tésztához

14 dkg vaj
14 dkg liszt (finom)
9 dkg mandula (őrölt)
7 dkg porcukor
1 csipet só

A krémhez

15 dkg vaj
4 dkg porcukor
6 dkg csokoládé (főzős)
50 ml rum

Az összeragasztáshoz

10 dkg lekvár/ dzsem (ribizli- vagy vegyes gyümölcslekvár)

A tetejére

10 dkg étcsokoládé


A Krémes Isler elkészítési módja:
14 dkg vajat a liszttel, a mandulával, porcukorral, sóval sima tésztává dolgozzuk. Hidegen 2 órát pihentetjük. 4 mm vastagra nyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. 200 fokon kb. 10 percig sütjük. Ha kihűlt, a felét megkenjük lekvárral, a lekvár tetejére vajkrémet teszünk (a 15 dkg langyos vajat 4 dkg porcukorral habosra keverjük, majd belekeverjük a langyosra melegített főző csokit és a rumot). Ezután a sütik meg nem kent felét rátesszük a lekváros lapokra, majd csokimázba mártjuk a tetejüket.

sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A krémes isler elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook