Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Epilálás, de hogyan, hogy ne fájjon annyira? Alacsony a fájdalomküszöböm. fórum

Epilálás, de hogyan, hogy ne fájjon annyira? Alacsony a fájdalomküszöböm. (tudásbázis kérdés)


1 2
54. grizus
2014. jan. 12. 05:44
Azt szeretném kérdezni, hogy a citromos cukorgyantához a bolti üveges citromlé használható? Remélem.
53. b9da99c0c2 (válaszként erre: 18. - Krisztina1969)
2011. nov. 2. 15:35
Én is így tudom ,legalábbis ezt ajánlják a kozmetikusok is:)
52. Nyafa
2011. okt. 15. 01:05
MEGTALÁLTAM A MEGOLDÁST! Kedden tapasztaltam életembe először , hogy nem éreztem meg az epilálást. De halál komolyan nem éreztem semmit ! pedig kb. 3 hete epiláltam elötte. Szóval már igen bozótos volt a lábam . Na , nagyjából az történt , hogy reggel fél 6-kor a főbérlőink basztatják a záratt , be akartak jönni. Azt hitték , hogy párommal elmentünk dolgozni , de csúnyán lebuktak mert szabin voltunk. Jöttek kutakodni , mint kiderült ez már máskor is előfordult. Egy unatkozó , 80 év feletti nyugdíjas párról van szó. Na , egyből elöntötte a szar az agyunkat , hívtuk a fiát , hogy ezt nagyon gyorsan megkell beszélnünk. Délután 3ra ért ide , addig durván összevesztünk az öregekkel is. Már kínomba elszívtam addig fél doboz cigit , zuhanyoztam , mindent csináltam. Nem nagyon nyugodtam meg. Elkezdtem epilálni a lábam & kb. kész lettem , mire ráeszméltem , hogy nem fájt. Annyira a "belső fájdalmammal" voltam elfoglalva , hogy érzéketlen lettem az egészre. Ezt ezek után mindenkinek ajánlom - ha a legrosszabb idegállapotba vagy , akkor vedd elő a gépet. Ennyit tudtam kihasználni az egészből.
51. Anthico (válaszként erre: 48. - Johannia)
2011. okt. 14. 20:52
Ezzel semmit nem kell bajlódni. Összeöntöm, felforralom, amíg elhűl, addig szépen lefürdök, megpuhítom a szőrszálakat, leluffázom magam és aztán secperc alatt legyantázom magam. Sokszor olyan jóra sikerül a gyanta, h ha lerántom a textilcsíkkal, többször is felmehetek egy csíkkal. Leheletvékonyan elég kenni, így a 6dl cukor+ 75 ml citromlé +75 ml víz kombóból elvagyok jó pár hónapig. :)
50. Anthico (válaszként erre: 49. - Johannia)
2011. okt. 14. 20:46

Én az gyantát csinálom, nem a kész gyantán csinálok valamit.

Cukor+víz+citromlé egyszerű keveréke, 10 perc alatt elkészül akár fél liternyi, aztán akkor használom fel, amikor csak akarom. Én jobb szeretem textilcsíkkal használni, mert egyszerre nagy területen tudok végezni egy rántással, és kimosva belőle a cukorgyantát bármikor újra használhatom...és mert nem is kenem össze magam, igaz, szimpla meleg vízzel lemosható a kézről.

49. Johannia (válaszként erre: 44. - Anthico)
2011. okt. 14. 17:44

Ja és mit kell rajta csinálni? Mert a kozmetikusom fogja és belemarkol a dobozba és kivesz egy marokkal és "rádörzsöli" a lábamra. Talán szobahőmérsékletű volt, de kicsit még hideg is, mégis kenődött.


Köszi a választ!

48. Johannia (válaszként erre: 44. - Anthico)
2011. okt. 14. 17:41

Lehet nagyképűen hangzik (pedig nem annak szánom), de ilyenekre van pénzem, így nem fogok otthon szenvedni ezzel. Tudom, hogy olcsóbb,és tizenévesen elvacakoltam házi praktikákkal meg a szemöldököm igazgatásával, de ma már nincs időm ilyenekre... 2 óra a kozmetikusnál és tetőtől talpig "átplasztikáz" :)(teljeskörű gyantázás, szempillafestésen át mindennel) és utána minimum 1 hónapig nem is lát. azért a szemöldökgyanta meg szempillafestés havonta nem árt, de deréktól lefelé meg elég, ha 4-6 hetente bejelentkezek kezelésre.

a fodrásszal is így vagyok. nem fogom magamnak festeni vagy vágni, mert az olcsóbb. csinálja meg a fodrász profin. (nem festem a hajam, csak egy példa volt).


ja. és nem vagyok plázapicsa, csak lusta dög, aki inkább erre költi a pénzét mint csokira :):)


egyébként tényleg nem sokkal drágább, mint a hagyományos gyantázás.


és egy tégelyben mennyi van? mire elég? teljes láb és fazon mondjuk hányszor jön ki belőle?

47. 6ee0ffb012 (válaszként erre: 46. - SzánI.)
2011. okt. 12. 20:20
Az én epilátorom eleve jegel.Akkor aki kitalálta hüle volt? :))) Pedig amúgy tényleg nem fáj így egy picit sem :))
2011. okt. 12. 20:08

Epidurális érzéstelenítés után lehet jól gyantázni, akár az egész testet :D


Amúgy nem értem, többen írtátok, hogy jó a jegelés, vagy a hideg levegőfújós gyantázó.

Mert a hidegben jobban összehúzódnap a pórusok, nehezebben engedi el a szőrszálat is. Nem?

Inkább a meleg fürdő jó előtte.

45. 02dd40895d (válaszként erre: 43. - Anthico)
2011. okt. 12. 15:07

Ahogy neked jó!

Nem vagyunk egyformák, mindig akadnak kivételek.

Ha neked jól esik a hideg víz, nosza rajta!

A testápolót, vagy hintőport is csak annak ajánlatos használni, akit nem irritál, vagy nem allergiás ezekre!

Cukorgyantát nem használtam még soha, én az epilálásról és a hagyományos gyantázásról írtam.


Ha most azt kezdeném fejtegetni, hogy mi a pólus és mi a pórus, akkor bizonyára azt gondolnád, hogy szándékosan akasztom veled össze a bajszom, mert nem bírom a kritikát. Pedig szó nincsen erről!! :)

44. Anthico (válaszként erre: 40. - Johannia)
2011. okt. 12. 14:36
A cukorgyantát én is magam csináltam világ életemben. Kár kidobni érte annyi pénzt (egy tégely 1000 Ft körül van), miközben ennyiből kb 5x annyit ki lehet hozni :)
43. Anthico (válaszként erre: 42. - 02dd40895d)
2011. okt. 12. 14:35

Néhány ponthoz hozzászólnék:


Gyantázás, epilálás után bármiféle krém eltömítheti a "pólusokat". "Pólus" alatt azt a csatornát értem, amin keresztül kinő majd a szőrszál. Aki hajlamos szőrbenövésre, az jobb, ha kerüli.


A kezelés iránya cukorgyantánál pontosan ellentétes a normálhoz képest. Azaz szőrnövekedéssel ellentétesen felkenni, majd szőrnövekedés irányának megfelelően letépni.


Az 5-ös ponttal kapcsolatban én speciel fordítva működök, mert epilálás után egy hideg vizes lemosás nagyon kellemes szokott lenni, elmúlik a fájdalom is azonnal és sokkal hamarabb tűnik el a pirosság is.

2011. okt. 12. 14:13

Előzőhöz.

Az összefoglalás elmaradt.

Tehát jöjjön a lista, mellyel a kínok csökkenthetők!

1.) Az időpont helyes megválasztása. (Menstruációs ciklus, holdnaptár, napszak) Délután, vagy este a legjobb. Menstruáció előtti pár nap, ill. alatta nem javasolt!

2.) Meleg, vagy forró fürdő után sikeresebb. (A bőr megpuhul, az érzékek lenyugodnak)

3.) Epilálás előtt a kezelt felület hintőporozása (kamillás hintőporral) javasolt, mely nyugtatja, fertőtleníti a bőrt, meggátolja, hogy az epilátor a bőrt becsippentse, vagy a gyanta a bőrhöz is erősen tapadjon.

4.) Epiláló krémet csak azok használjanak, akik nem allergiásak rá, vagy nem érzékeny a bőrük! A használati utasításon közölt időtartam betartása lényeges!! (Egy idő után nem csak a szőrt oldja, hanem a bőrt is marja)

5.) Epilálás után, lehetőleg ne érje víz a kezelt felületet, legalább 8 óráig! (Ezért is jó este, fürdés után csinálni)

6.) Ha mód van rá, lehetőleg társunk segítségével végezzük a szőrtelenítést. A megfeszített bőrből könnyebben és fájdalommentesebben lehet kitépni a szőrt.

7.) Kezelés után bőrnyugtató testápoló krém, vagy hintőpor használható.

8.) Ha valaki megteheti, válasszon olyan epilátort, aminek a fején masszázs-funkció is van, de legjobb a hűthető!

9.) Fontos a kezelés iránya! Gyantacsíkot szőrnövekedéssel ellentétesen kell letépni! Az epilátort is úgy célszerű tartani, hogy a forgásirány a szőr növekedési irányával ellentétes legyen! A gyorsabb fordulatot érdemes használni. (Hamarabb végzel)

10.) Minél sűrűbben használja valaki az epilátort, annál kevésbé fáj és annál hamarabb végez, hiszen egyidejűleg kevesebb szőrt kell kitépnie.

11.) Kíméletesebb ha vékony gyantacsíkot kentek fel egyszerre. (Könnyebb és fájdalommentesebb letépni)

2011. okt. 12. 13:56

Kedves Hölgyek!

Szinte minden jó és hasznos tanácsot megírtatok, amivel elviselhetőbbé tehető a szőrtelenítés.

Azért most egy kicsit összefoglalnám. (Talán hasznos lesz)

De, mielőtt ezt megtenném, egy tévhitet szeretnék eloszlatni. A borotválástól nem erősödnek meg a szőrszálak, ez csupán úgy tűnik! Az éles eszközzel egyenesen elvágott szőrszál azonos átmérővel növekszik tovább, és az összes szőrszál egyidejűleg, azonos hosszúsággal okozza a szúrós "borosta" érzést.

Ezzel szemben, az epilálás során nem azonos módon történik a szőrszálak eltávolítása!

Van olyan, amelyiket "gyökerestől" kitép az epilátor/gyanta úgy mint "a lábgombát ... kenőcs"!!!

Tréfát félretéve! Egyik-másik szőrszál a hagymából szakad ki, máik a bőr felszíne alatt, vagy közvetlenül felette szakad el.

Így a "teljes szőrzet" nem egyszerre alakul ki, és a mélyen kitépett szőr helyén néha sokkal vékonyabb szál nő ki újra, ha egyáltalán kinő.

40. Johannia (válaszként erre: 37. - Furia-nes)
2011. okt. 10. 19:47
Passz. Én csak kozmetikusnál csináltatom. Házilag nem is gondoltam rá, hogy próbálkozzak. De netről lehet rendelni meg szerintem kozmetikus kellékboltban is. Valaki magát a pasztát is maga csinálja... :)
39. Johannia (válaszként erre: 38. - Anthico)
2011. okt. 10. 19:46
Ez így van, de mondjuk aki eddig sima gyantáztatott és 2-3 hétig szép volt a lába, annak 4-5 hétig a cukorgyantától szép lesz. Én csak a saját tapasztalatomat írtam le. Fájdalom tekintetében szerintem ez a cukorgyanta dolog a legtűrhetőbb. persze a borotva is fájdalommentes, addig amíg el nem kezd nőni a szőr :)
38. Anthico (válaszként erre: 36. - Johannia)
2011. okt. 9. 21:20

Ez amúgy nagyon alkat kérdése. Nekem a sima gyanta után is 1 héttel már nem mentem volna ki fedetlen lábbal. Cukorgyanta annyiban másabb, h kíméletesebb, szinte alig fáj, de ott is 1 hét után már elég sok látszik, pedig teljesen jól használtam anno és használom intim területen, bikini vonalon.

Több kozmetikusnál is megfordultam, mindegyik mondta a nagy szöveget, h 3-4-5-6 hétig nem lesz vele gondom, de kerekedett a szemük, h én kakukktojás voltam.

37. furia-nes (válaszként erre: 36. - Johannia)
2011. okt. 9. 17:54

Szia!

Hol lehet kapni cukorgyantát Dm,Rossmann?

2011. okt. 9. 17:49

Forró fürdő után, estefelé vagy késő délután - holdnaptárban frankón benne van, hogy mely napszakban mit érdemes csinálni, mert a testünknek is megvan a napi ciklusa, és rá kellett jönnöm, hogy nem hülyeség. ja és lehetőleg a menstruáció idejét és az előtte, utána 1-2 napot is hanyagolva. Kozmetikusom is a gyantázásnál ugyanezt mondja. Valamint borotvát elfelejteni.


Utána neogranormonnal szoktam bekenni gyanta után, valamint egy időben aloe vera géllel (valami koncentrátum) kentem közvetlenül epilálás után (csak már azt a fajtát sehol sem lehet venni), s rá 10 percre már a pirosság, égető érzés is elmúlt.


amúgy ajánlanám mindenkinek a cukorgyantát. igen kíméletes. nekem attól 5-6 hétig nem nő a szőr sem, sima gyanta után 2-3 héttel azért már látszottak a kis pihék.

utoljára augusztus végén voltam, és jövő héten megyek. én csak kozmetikushoz járok ilyennel, mert spéci technikája van a felhordásnak és a leszedésnek, hogy ilyen tartós legyen. nem kell melegíteni, sima szobahőmérsékletű, így nem tépi le a felső hámréteget (és nem használ utána semmilyen krémet, ami szőrnövekedést lassítaná), csak egy kis neogranomont vagy aloe verás krémet. mire végez, addigra el is múlnak a piros pöttyök. és szerintem a hagyományos gyantázáshoz képest nem drágább, főleg, ha azt vesszük, ritkábban kell menni, mert tartósabb az eredmény. plusz a láb például egyáltalán nem fáj. sokszor majdnem elalszom olyankor. egyedül az intimnél vannak pillanatok, de azon is volt már, hogy majdnem elaludtam. a hagyományos gyanta esetében meg szabályosan leizzadtam. :)

én régen mindenhol epiláltam, ma már nem vagyok türelmes, inkább 1 óra a kozmetikusnál és jópár hétre nincs gondom a szőrrel. egyedül a hónaljamat csinálom magamnak epilátorral, szigorúan forró zuhany után.


nekem ez vált be.

2011. okt. 9. 11:26
Irigylem azokat, akiknek nem fáj egy idő után az epilálás. Én több mint egy éve ezzel szőrtelenítem a lábam, de még mindig beleizzadok 1-1- epilálásba, annyira fáj, de kibírom. Cukorgyantáznám, az szinte felüdülés érzésre, csak gyanta után, ha fázom, olyan, mintha belülről szúrna a szőr. Pedig az kíméletes, nem is puklisodnak fel a szőrtüszők, csak abban a 2 hétben vadulok be a belülről szúrás érzése miatt, míg nőnek :S
34. 6ee0ffb012 (válaszként erre: 33. - Júliusi)
2011. okt. 8. 17:53
Van ennél furább találmány is epilátorra :)) Amúgy ez anno kb két éve olyan 20e körül volt.Gondoltam megéri,hisz egy normális szőrtelenítő krém közel 2e és ugye abból havonta egy simán elfogy... :S
33. júliusi (válaszként erre: 32. - 6ee0ffb012)
2011. okt. 8. 17:21
Na,nem mondtam hülyeséget a jegeléssel:) Pedig nem tudtam ,hogy ilyen is van.Biztos jó drága lehet...
2011. okt. 8. 17:15

Nekem olyan epilátorom van,aminek ilyen jégtartó van a végén,ahogy húzom,úgy jegeli.Egyáltalán nem fáj,egy láb kb 5 perc :))) Még az intim helyen is ezzel csinálom.A régi sima epilátorral is csak eleinte fájt,az első 2-3 alkalommal.

A Veet krém nem rossz dolog,de hogy csak évente kétszer kell???????? Hát eddig sem gondoltam,hogy nekem gyorsan nő a szőröm,de havonta muszáj használnom. :S

Borotvát felejtsétek el,azt egyszer elkezded és egy életre szóló kapcsolatot kell köss vele :(((

31. júliusi (válaszként erre: 28. - Jersseygirl)
2011. okt. 8. 16:35
Hát ezt ki fogom próbálni,hátha bejön...
2011. okt. 8. 16:31
az egyik kedves ismerősöm szerint a nagyobb fájdalom kiloltja a kisebbet, szóval esetleg ha satuba szorítjuk az egyik lábujjunkat akkor nem is fáj annyira. :D csak vicc. :)
2011. okt. 8. 15:18
nekem csak az unikum működött :]
2011. okt. 8. 14:52
hello én szintén innen vettem az ötletet a Hoxaról hintőporozd be előtte utána a testrészt amit epilálsz. Nekem bevált és nincsennek piros gyulladt pöttyök sem. És én mindenhol epillálok szó szerint. Ha behintöporozom előtte egy kicsit sem kellemetlenebb már mint a borotválás.
2011. okt. 8. 13:21
Az biztos, hogy rossz érzés mindenkinek, ha szúr:)
26. Gumicsirke (válaszként erre: 24. - Spiritus)
2011. okt. 8. 11:31
Nekem semmivel nem bírja ki 1-2 napnál tovább:s epilátorral sem, mert hamar kinő, ráadásul azzal be is gyullad, sose sima tőle a lábam:s
25. 06718ca650 (válaszként erre: 24. - Spiritus)
2011. okt. 8. 11:30
nekem sem bírja ki egy hétig, nem egyforma ütemben nő ki a szőr, pedig próbáltam már úgyis hogy borotváltam egy ideig hátha utól érik egynást, de nem sok sikerrel. nekem is 3-4 naponta lehet is, lehet hogy mi ilyen fajták vagyunk. :)
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook