Eperlekvár recept

Az Eperlekvár hozzávalói:
Hozzávalók kb. 5 db 2 dl-es üveghez:
1 kg eper
60 dkg cukor
2 evõkanál gyümölcspálinka


Az Eperlekvár elkészítési módja:
Az epret alaposan megmossuk, megtisztítjuk, alaposan lecsepegtetjük.Az epret lábosba tesszük, rászórjuk a cukrot, és kb. 1 órát állni hagyjuk, hogy levet eresszen. Leöntjük az eperrõl a levet, az epret kevergetve sűrű péppé fõzzük. Vigyázva keverjük, hogy a szemek ne törjenek nagyon össze! Hozzáöntjük a pálinkát. A forró lekvárt az elõkészített üvegekbe szedjük, lezárjuk, pár percre fejtetõre állítjuk, majd száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.


Kategória: Befőttek, lekvárok receptjei


Az eperlekvár elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook