Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Kelkáposzta leves fetával recept

Kelkáposzta leves fetával recept

A Kelkáposzta leves fetával hozzávalói:
50 dkg kelkáposzta
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
olívaolaj
só, bors,
10 dkg feta/krémfehérsajt
15 dkg kesudió
8 dl hús/zöldséglé
1 dl tejszín


A Kelkáposzta leves fetával elkészítési módja:
1. Olívaolajon pároljuk puhára a felaprított hagymát, adjuk hozzá a felkockázott kelkáposztát, pirítsuk meg a káposztát. 2. Adjuk hozzá a zúzott fokhagymákat, öntsük fel a húslével. 15-20 perc alatt főzzük puhára a káposztát. 3.Adjuk hozzá a tejszínt, 10 dkg fetasajtot, turmixszoljuk simára. Sózzuk, borsozzuk. A kesudiót pirítsuk meg olajjal kikent serpenyőben.

A levest a pirított kesudióval, a maradék, morzsolt fetával kínáljuk.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A kelkáposzta leves fetával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook