Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Parmezános csirkemell 1. recept

Parmezános csirkemell 1. recept

A Parmezános csirkemell 1. hozzávalói:
4 evőkanál reszelt parmezán
2 evőkanál liszt
1 teáskanál Cayenne-bors
1 teáskanál őrölt pirospaprika (édes)

őrölt bors
1 nagyobb tojás
4 csirkemellfilé - bőr nélkül
1 evőkanál Vénusz olaj
7,5 dkg lágy vaj
2 gerezd fokhagyma (zúzva)
2 evőkanál apróra vágott petrezselyem
8 szelet baguette
Elkészítés:


A Parmezános csirkemell 1. elkészítési módja:
1. A sütőt 220 fokra előmelegíteni. A parmezánt, lisztet és a fűszereket egy tányérban jól összekeverni. Tojást külön kikeverni. 2. A csirkemellfiléket először a kikevert tojásba, majd a parmezános keverékbe forgatni. A felesleget le kell szórni róla, félretenni. A tepsit ecsettel olajjal kikenni, ráfektetni a húst, kb. 15 percig a sütöben barnítani. 3. A vajat, fokhagymát petrezselymet, sót és borsot kikeverni. Ezzel a kenyérszeleteket bekenni. A csirkehúst a sütőben megfordítani, és a kimaradt, félretett keverékkel beszórni. A kenyérszeleteket mellé tenni, és további 10 percig sütni. Forrón tálalni.

A parmezánt, lisztet és a fűszereket beleszórhatjuk egy zacskóba, és a húsokat egyenként megrázhatjuk benne, míg rátapad a keverék.
Paradicsomsaláta illik hozzá.


Kategória: Húsételek receptjei


A parmezános csirkemell 1. elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook